Bespilotne letilice pogodile rusku pograničnu oblast

dron MQ-4C Triton UAV bespilotna
72 komentara

Ukrajinske snage su u ponedjeljak navečer gađale nekoliko naselja u Belgorodskoj oblasti u Rusiji dronovima koji su nosili eksploziv, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov.

Region je stavljen pod propise o “antiterorističkim operacijama” nakon racije ukrajinske diverzantske grupe.

Kasno uveče nekoliko improvizovanih eksplozivnih naprava bačeno je na kuće civila u gradu Grajvoron, koji se nalazi 7 kilometara od ukrajinske granice, potvrdio je Gladkov na Telegramu. Dvije kuće su se zapalile, ali nije bilo žrtava, dodao je zvaničnik.

Grayvoron je administrativni centar okruga koji je ranije tog dana bio meta ukrajinskog upada.

Sličan napad dogodio se i u naselju Borisovka, 25 kilometara dalje od granice, gdje su najmanje dvije bombe bačene iz dronova na upravnu zgradu, rekao je Gladkov nešto poslije ponoći. Nekoliko sati kasnije, još jedan dron napao je civilnu kuću u istom selu.

Grupa sabotera prešla je iz Ukrajine u oblast Belgorod ranije u ponedeljak, primoravajući guvernera da uvede propise o „antiterorističkim operacijama“ i pruži dodatnu moć policiji da se nosi sa pretnjom. Najmanje osam civila je ranjeno tokom upada.

BelgorodDronovirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
72 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
11 mjeseci prije

Kao što je portal Logično i najavio rat definitivno ide na višu razinu,

hiber
11 mjeseci prije

Sve je pod kontrolom. Navodno je u Belgorodu održan referendum i velik broj građana je podržao prisjedinjenje majčici Ukraini.

Tako treba
11 mjeseci prije

Nadopuna,

Belgorodski regionalni zvaničnici su saopštili da su diverzanti posle upada delimično zauzeli naselja Kozinku, Glotovo, Goru-Podol i Grajvoron

Kako su mediji preneli, ruske snage su u borbama upotrebljavale minobacače, a podigle su i transportne helikoptere Mi-8, kao i borbene helikoptere Mi-28 i Ka-52. Kako bi zaustavili prodor diverzanata, Rusi su u napadnuta mesta poslali i oklopna vozila.

tihobl
11 mjeseci prije

Vec sam nekoliko puta pisao da ide internet kontraofanziva sa napadima dronova. Zelenski ce imati ogromne virtuelne uspjehe svaki dan i velike gubitke na terenu. Nakon ovih “uspjeha” na krajnjem sjeveru udarice svom snagom na krajnji jug i nizace virtuelne uspjehe jedan za drugim.

A sto se tice stanja na terenu novorusi i rusi su dobili dozvolu da se pomaknu za kilometar oko Avdejevke. Ukropi su pretrpjeli velike gubitke, a sad pokusavaju sa kontraofanzivom i uvodjenjem rezervi da povrate polazaje. Gubitci ce biti ogromni jer su tu jedinice DNR koje su odlicni defanzivci sa 8 godina treninga. Novomobilisani ukropi ce izginuti ko zecevi.

Zapamtite selo Keramik. Kad u njega udju rusi pocece opkoljavanje Torecka i Nju Jorka, a oni su daleko utvrdjeniji od Bahmuta. To je najjaca tvdjava uz Avdijevku.

nekoime
11 mjeseci prije

Iskrcavanje Rusa na Aljasku bit će ničim isprovocirano niti izazvano, čista agresija.

mileni
11 mjeseci prije

-Zar S-400 ne ruši sve na svim visinama ?
Čak su do Moskve dobacili pored S-400.
Pada mu cijena na tržištu.

farree
11 mjeseci prije

Veliki strah je nastupio. Ameri su zabranili Ukrima da vise koriste Patriot sisteme do zavrsetka istrage kako je bilo moguce da je sistem unisten uz pomoc krstarece rakete. Paralelno Ukri trebaju da prijavljuju "dobiti" i da pokusaju zamesti da NATOstan nema odgovora za Kindzal i da bi bilo pametnije zaustaviti rat i usutiti se. Jedino sto NATOvci jos pokusavaju napraviti je ocuvanje narativa nepobjedivosti tako sto ce stvoriti medijski, virtualni svijet koji nema veze sa stvarnosti.

tuf
11 mjeseci prije

Ove jeftine psyop trikove kojima ukrajinci nepotrebno žrtvuju vojnike svijet zaboravi dva dana nakon napumpanih MSM naslovnica. No stotinu ljudi više neće vratiti i izgleda da ih nije briga za to. Ovih dana u zapadnom MSM-u spominju čak do 100.000 poginulih Ukrajinaca u Bakhmutu. Meni se čini pretjeranim ta brojka, ali kad vidim kako bezveze (vjerojatno po naredbi MI6) žrtvuju ljudstvo – možda ta brojka i nije pretjerana. No, lako za ovakav površni cirkus bez rezultata. Treba nas sve brinuti vrlo vjerojatna ofenziva na Energodar / NE Zaporožje. Ovih dana, prigodno, IAEA završava listu odredbi koje će se uvjetovati zaraćenim stranama po pitanju statusa nuklearne elektrane. Za očekivati je pokušaj nasilnog preuzimanja kontrole nad NE Zaporožje i ucjenjivanje havarijom kako bi Rusi napustili osvojena područja. Ne bi me čudilo da takve planove kuju upravo Britanci koji kalkuliraju da ih radioaktivni oblak ne bi prekrio. A već je utvrđeno da se… Čitaj više »

Marmel
11 mjeseci prije

Jesu li kupili Ukri dovoljno joda?

11 mjeseci prije

jeste li vidjeli kako je index a mozda i neki drugi proglasio maltene gradjanski rat u rusiji?
kao … ruski partizani digli pobunu … .
a na dan oslobodjenja bahmuta pisali “sto se dogadja u bahmutu?”. da li iz ocaja ucijenjeni novinari namjeno degradiraju sebe, ne usudjuju li se javiti vijest, zbunjeni, smjernice nisu stigle ili zaista netko misli da je jedino sto imaju zbunjivanje javnosti. sve pomisljam da taj index zna svoju citalacku bazu, da su i ocito najgluplji tekstovi namijenjeni najglupljoj publici.

Ivan
11 mjeseci prije

Kazem ja Jedna termonuklearna na Kijev i rat ce biti gotov a fasisticka vlada Zelenskog u rasulu. Onako kako su Ameri sredili Japance. Ako su mogli oni zasto ne bi mogli i Rusi?

Kiko
11 mjeseci prije

Napali civilne kuće? Ako je i od Logično previše je. To mi liči na izvješće da je oklopna brigada napala dječji vrtić. Kao ono, Rusi nikad ne lažu sve dok ih ne uhvatiš u laži, a to je gotovo na dnevnoj bazi.

tuf
11 mjeseci prije

Današnji mediji, površni kakvi jesu sa studentima umjesto novinara, nemaju niti pojma da ovaj MI6 cirkus, u kojemu su ukrajinci korišteni kao žrtvene životinje poslane s one strane granice, tragikomično podsjeća na Bugojansku/Fenix skupinu 1972-e. Skupinu australske emigracije koju su naoružali u Njemačkoj a trenirali u Austriji te se infiltrirali kroz Sloveniju kako bi – lo and behold – pokrenuli oružani ustanak i srušili Jugoslaviju. Radilo se o 19 pripadnika. A s druge strane 30.000 pripadnika SUP-a, JNA i TO. Uspjeh ‘zagarantiran’. Čak je potonjima trebalo i dugo da ih ispljeve, negdje mjesec dana.

Hattori Hanzo
11 mjeseci prije

Malo da se skrene paznja sa gubitaka na frontu(Artemovsk),inace nema nikakve logike napadati rusiju kad ti dobar dio zemlje drze rusi i uzet ce jos.
MSM nastoje teroriste prikazati kao nekakve ruske partizane a kamere snimile ulazak ukra preko granice.,nigdje veze.
Rusi nisu dugo ratovali pa im je malo trebalo da sve poslože,brzo ce oni u top formu.

tihobl
11 mjeseci prije

Gradjanski rat u Rusiji traje od 2014.

Benty20
11 mjeseci prije

Ma može govoriti tko šta hoće, ali ovo nisu čista posla! Je li Belgorod žrtvovan od strane Moskve, koriste li ga kao mamac da mogu oplesti još jače i pravdati upotrebu novih oružja? Iskreno, nije mi jasno da se kod tolikih sredstava elektronskog ometanja i ratovanja, tolike radarske pokrivenosti i svega ostalog, provuku dronovi i još uspiju istresti svoj teret na mete i objekte! Wtf?!?

Ivan
11 mjeseci prije

A sada sravniti Kijev sa zemljom..

Kiko
11 mjeseci prije

Specijalna vojna operacija, naglasak na specijalna trebala je trajati tri dana. Kad ono nakon 15 mjeseci rata Rusi ratuju na svom terenu a u Ukrajini očekuju ukrajinsku ofenzivu. Najjača kopnena sila svijeta osvajala gradić Bahmut 9 mjeseci. Svakim danom Rusija je sve slabija a Ukrajina jača. Hajmo opet o crvenim linijama i praznim skladištima na zapadu. Nemojte zaboravit i naftu, plin i pšenicu. Ništa od toga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI