Biden će se ponovo kandidovati 2024.

Biden-Bijela kuca
38 komentara

Američki predsjednik Joe Biden kandidira se za reizbor 2024. godine, potvrdila je sekretarica Bijele kuće Karine Jean-Pierre na brifingu za novinare u utorak. Predsednička portparolka je tvrdila da se Bajden već javno obavezao na trku, iako se njegova stranka ohladila na njegove šanse.

Na pitanje da li je Bajden zaista rekao aktivistu za građanska prava velečasnom Al Sharptonu da se ponovo kandiduje 2024. godine, prema izvještaju NBC-a ranije tog dana, Jean-Pierre je prvi put nagovijestio Sharptonovo sveznanje – “ Ako Al Sharpton to kaže, onda je, znate… ” prije nego što iznesete partijsku liniju.

“Predsjednik je to sam rekao, namjerava se kandidirati 2024. godine”, potvrdila je prije nego što je pokušala objasniti zašto nije mogla ponuditi svoje lično mišljenje o tom pitanju, pozivajući se na Hatch Act, koji zabranjuje saveznim zaposlenima da učestvuju u političkim kampanjama.

“Samo ću ponoviti ono što je predsjednik rekao mnogo puta, ono što sam rekla mnogo puta, je da predsjednik namjerava da se kandiduje”, zaključila je ona, ponovivši odgovor koji je Bajden dao tokom 60-minutnog segmenta prošlog mjeseca.

Bajden je navodno prolio pasulj tokom prošlomjesečnog sastanka s velečasnim Alom Sharptonom u Bijeloj kući, rekavši mu: „Ponovo ću to učiniti. Idem”, dok je par pozirao za fotografiju, prema izvještaju NBC-a u utorak. Bivši potpredsjednik pitao je Sharptona za savjet prije nego što se pridružio predsjedničkoj utrci 2020. godine kao svojevrsni lakmus test za procjenu njegovog potencijala kod crnih glasača, ključne demokratske izborne jedinice.

Bajden, koji bi na kraju drugog mandata imao 86 godina, do sada je studiozno izbjegavao da se posveti još jednoj kampanji. On je rekao CBS-u da mu je “namjera” da traži reizbor prošlog mjeseca – ali je naglasio da to nije njegova “čvrsta odluka”.

Međutim, ključna stranačka saveznica i predsjednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi već je počela da se distancira od svog kolege starijeg demokrata, odbijajući da procijeni da li misli da bi on trebao da se kandiduje kada ga direktno pitaju. Priča se da će se osjećati kao ambasadorica u Italiji u slučaju da stranka izgubi Dom na izborima u novembru.

Bajdenov rejting odobravanja je pod vodom već mjesecima, iako je nedavno porastao na 42,1 % sa najnižeg nivoa od 36 % u svibnju. S obzirom na to da je ekonomija koja se bori kao najvažnije pitanje u glavama birača, predsjednikov neuspjeh da stavi troškove pod kontrolu možda je osudio njegovu stranku u srednjoj mandatnoj fazi – očekuje se da će republikanci vratiti i Dom i Senat. Istovremeno, entuzijazam birača među demokratama je pao za pet bodova samo u posljednjih mjesec dana, a više od polovine stranačkih glasača anketiranih prošlog mjeseca željelo je da se Bajden povuče na kraju svog prvog mandata.

BidenIzboriSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rade 20%
1 godina prije

Jos kad bi znao za sta se kandiduje.Biden ako ne dobije izbore ima vec novi posao,sklopio je ugovor da ce biti zastitno lice firme Pampers.

1 godina prije

Biden Ce se ponovno kandidirati…znali smo da Ce se USA carstvo raspasti iznutra ali da Ce taj proces imati ovakve odlike tragikomedije..o majku ti staru!a da stave njegovu kartonsku figuru umjesto njega samog u izbornu utrku?!ako je mogao konj biti senator u starom Rimu.. thanks.

Optimista
1 godina prije

Nesto u izbornim sustavima treba mijenjati
Po danasnjim pravilima previse zlocestih, glupih, lopovskih ljudi dolazi na vlast

Tupko Glupko
1 godina prije

Nismo mi te sreće – ako poživi – da Demokrati podrže Bidena u novoj utrci za predsjednika. Doživili bi potop na izborma.

Čekajte kada ga stisnu ekonomske brige na zimu i Republikanci kada dobe izbore za mjesec dana, možda će biti i opoziva. Dementnom tada još pada rejting, za sada je minimum bio 36%.

Delaware, je li se sramiš što ste ga držali glasovima u Senatu od 1973 do 2009.?
Jbt, 36 godina!
A onda je postao potpredsjednik Obame od 2009. do 2017 godine.

Biden me podsjeća na princa Charlesa koji je čekao svoju 74. godinu da postane kralj.
Ovaj je još i bolji – postao predsjednik u 78-oj. 😀

tata mata
1 godina prije

vjerojatno uziva da prdi uz kamilu ,pa zeli ponoviti

MrKamenjarac
1 godina prije

…DA,DA SIGURNO U STARACKOM DOMU ILI NA CENTRALNOM GROBLJU;ZVALA DEMENTNA…..

Mladen
1 godina prije

Predsjednik Amerike dezorijentirani ,predsjednik Rusije botoksirani ,Francuske gerontfil a tko je predsjednik BiH ,majko moja mila stižu nove kutije ,glasovi se još broje .

nepoželjni
1 godina prije

The Shaw Must Go On !

Sveznadar
1 godina prije

Neće on biti kandidat.

Vojni analitičar
1 godina prije

Ovo ne samo da je dobra vijest, nego je i očekivano. Jer,vjerovali ili ne ako se pogleda američka Demokratska stranka oni ni nemaju nikog boljeg od odrtavjelog senilca. Pa sjetimo se samo njihovih stranačkih izbora za predsjedničkog kandidata. Kakav je to tek freak show bio. S izuzetkom Tulsi Gabbard koja je za njih ionako otpadnik i otpisana. Pa najbolja i najnormalnija alternativa Bidenu je olinjala komunjara Bernie Sanders. O čemu mi još tu pričamo? Ostatak njihove stranke čini groteskni konglomerat totalitarističkih psihopata, kriminalaca, pervertita, etnomazohista, kompletnih luđaka i, što je većina – “korisnih” idiota. Oni jednostavno nemaju boljeg od Bidnog Joea. Štoviše, još bi bolje bilo kad bi on odstupio i prepustio mjesto psiho Kamali. A zašto je to dobro? Pa zato što će ta gomila luđaka potpuno upropastiti SAD za najviše 10-15 godina. Iako će im vjerojatno trebati i manje. A to je dobro jer su Sjedinjene države postale… Čitaj više »

Drakula
1 godina prije

I to kao vampir!

viking
1 godina prije

Ma nemoj. Odakle će se kandidirati? Iz groblja?

tihobl
1 godina prije

Budimo realni, amerikanci nemaju nikog boljeg da kandiduju. Pogledajte likove iz bijele kuce, od svih Bajden je najprisebniji.

goran
1 godina prije

ovaj senilni starac koji nema pojma gdje se nalazi se misli opet kandidirati hahahahahahaha koja sprdačina

Ana
1 godina prije

Ma bez brige! Zaboraviti ce on to!

ZAC
1 godina prije

on je vec zaboravio na kandidaturu a osim toga, pitanje je hoce li uopce docekati Staru godinu

Max
1 godina prije

Ako poživi.

bruegel the elder
1 godina prije

President Biden falls on Air Force One stairs YT 🙂

Zagorski
1 godina prije

Ne kuzim zakaj necete prikazati moj komentar nakon 10 sati.
Nije uvredljiv prema nikome.

Samo U Prolazu
1 godina prije

Podgrijani leš je pljuska svakom normalnom amerikancu.

Roccos
1 godina prije

Hm, i ovaj Đo Bajdo je vjerojatno neki stari glumac,a za slijedeće izbore ide usavršena verzija kloniranog Bajde.

Uaa političari
1 godina prije

Кандидат Демократа на Председничким изборима у САД биће госпођа Мишел Обама.
Живи били па видели.

TerraMarique
1 godina prije

Od Hollywood tragedije do Disneyland comedije…

ivana
1 godina prije

Može ovakav gumeni lutak još nekoliko puta biti predsjednik. Ja ne vjerujem da je ovo ikako insan. On je simbol kojima se vladajući rugaju cijelom svijetu. Ono tipa: kad ovo p.šite sve ćete

Ja to onako
1 godina prije

Pantelija ce da vlada jos 5 mandata,ovaj covek je neunistiv.

petar schroder
1 godina prije

Zavisi zasto? Mozda staracki dom?

Lucija, prva
1 godina prije

Ovaj se opet izgubio na bini.

Jučer, u Portoriku.

gogo
1 godina prije

pa, ovaj hodajući mrtvac je odličan predsjednk za one koji manipuliraju sa njim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI