Biden će ”vrlo uskoro” potvrditi svoju želju za ponovnim kandidiranjem na predsjedničkim izborima

Biden-Bijela kuca
17 komentara

Do kraja potencijalnog drugog mandata u Ovalnom uredu Biden bi imao 86 godina

Američki predsjednik Joe Biden potvrdio je u petak da će formalno najaviti svoju kampanju za reizbor u Bijelu kuću 2024. godine “relativno brzo”.

“Rekao sam vam da je moj plan ponovno se kandidirati”, rekao je Biden novinarima dok se pripremao za ukrcaj na Air Force One na kraju posjeta Irskoj, nedugo nakon javnog obraćanja ispred oko 27.000 ljudi ispred katedrale u Ballini, u okrugu Mayo.

“Već sam napravio tu računicu”, dodao je Biden. “Objavit ćemo to relativno brzo. Ali putovanje ovamo samo je ojačalo moj osjećaj optimizma o tome što se može učiniti.”

Biden, osamdesetogodišnjak, ranije je nagovijestio da će biti na glasačkom listiću 2024. Međutim, izostanak službene objave doveo je do zabrinutosti u nekim demokratskim krugovima o utjecaju označavanja anketnih brojeva, kao i njegove starije dobi. Bivši dugogodišnji senator iz Delawarea već je jedan od najstarijih svjetskih čelnika i imao bi 86 godina na kraju hipotetskog drugog mandata u Bijeloj kući; nekih devet godina više od prosječnog očekivanog životnog vijeka muškaraca u Sjedinjenim Državama.

Međutim, Biden je proglašen “sposobnim za dužnost” nakon niza medicinskih pretraga koje je u veljači obavio liječnik Bijele kuće Kevin O’Connor. Testovi su, rekao je O’Connor, pokazali da Biden može “u potpunosti izvršiti sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagodbi”.

Bijela kuća je u međuvremenu naznačila da Bidenova izvedba u toj ulozi dokazuje njegovu mentalnu oštrinu da ispuni svoje dužnosti predsjednika. Reuters je izvijestio da su njegovi suradnici već započeli pripreme za predsjedničku kampanju, uključujući prikupljanje sredstava.

Istraživanje Centra za istraživanje javnih poslova Associated Press-NORC u veljači pokazalo je da samo 37% demokrata želi da se Biden kandidira za drugi mandat; 15% manje od brojke zabilježene prije izbora na sredini mandata u studenom.

Prema AP-u, u naknadnim intervjuima neki su ispitanici sugerirali da bi Bidenova dob ometala njegovu sposobnost obavljanja dužnosti, primjećujući njegovo čudno ponašanje koje može ukazivati na zdravstvene probleme, probleme s hodanjem i javne gafove koji se ponavljaju. Bidenova očekivana kandidatura za 2024. stavlja ga u potencijalni revanš predsjedničkih izbora iz 2020. protiv Donalda Trumpa, koji je već potvrdio svoju namjeru za time da želi biti predstavnik republikanaca.

Trump je i dalje zapeo između nekoliko pravnih problema. Tvrdi da to neće poremetiti njegov pokušaj vraćanja u Bijelu kuću, bez obzira i na potencijalnu kaznenu osudu u tekućem slučaju financiranja kampanje, u slučaju kojeg nadzire okružni tužitelj Manhattana Alvin Bragg.

američki izboriBidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jomla
1 godina prije

Lik koji je prema svim mjerilima morao biti umirovljen prije 5 godina, i opozvan prije 3 godine (zbog nesposobnosti izvršavanja predsjedničkih dužnosti), takav lik bi da se kandidira? To mi lići na prebacivanje vrućeg krompira u ruke republikanaca… 😛 .
Ili?

Herc
1 godina prije

Čim ne može prčit nema ništa od njega a Trump je pokazao da može bez viagre

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Baba, da je ćaća od Tončijeve jetrve star i nije mu jasno šta se događa…
Sad je najbolji za kandidirat se za predsjednika.

Nekoime
1 godina prije

Biden je sto posto siguran u svoju pobjedu na izborima – za predsjednika Irske.

Max
1 godina prije

Pantelija senilni delija.

Tim
1 godina prije

Nisam znao da mumija može biti predsjednik Amerike.

Tupko Glupko
1 godina prije

Bilo bi lijepo da u finale utrke za demokratskog kandidata za predsjednika uđu Kennedy i Biden.
Mislim da Bidenu ne bi pomoglo niti da 30% glasača glasa poštom i da su svi ti glasovi za njega 😃

nessy
1 godina prije

Najbolje da ga mumificiraju, tako bi se izbjeglo njegovo dementno trabunjanje pred publikom. Pun je Youtube videa gdje se Biden sramoti pricajuci besmislice. I to nije izdvojen slucaj, nego pravilo. Pa, postoji li neki pregled lijecnika koji moze ustanoviti njegovo psihicko stanje? On spada u neki dom za penzionere, i treba biti pod stalnim nadzorom. Kad ga gledam bude mi ga zao ponekad, ali se onda sjetim koliki je to gad i kolike je zivote unistio bez zrna kajanja. Oni koji ga guraju, neka se srame, jer to je cinjenicno, zlostavljanje bolesnog starca. On nije u stanju odluciti sto obuci, a kamoli upravljati Amerikom.

Ivan
1 godina prije

Ameri trebaju gada zatuci ko psa dok nije napravio jos vece zlo..

goran
1 godina prije

hahahahahahahaha ovog senilnog starca mislite opet kandidirati hahahahaha e moji demokrati jebo vas taj izbor sve u stara dupeta i vi njega,jadni ste do bola hahahahaha.
šta nema ništa bolje od ovog starčića u vašim nacističkim redovima

Krah civilizacije
1 godina prije

Pedo kabala ima dilemu. Nastavit s ovim pedo kriminalcem ili ubacit novu lutku na koncu. Kabalin princ tame Obama će odlučit.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI