Biden je prava prijetnja demokratiji

Donald Trump
15 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump odbacio je upozorenja demokrata o njegovom potencijalnom povratku u Bijelu kuću i tvrdi da je njegov nasljednik Joe Biden taj koji predstavlja opasnost za demokratiju u zemlji. Trump je ove komentare dao uoči mogućeg revanša između njih dvojice na biralištima sljedeće godine.

Trump, koji je i dalje upleten u niz federalnih i državnih pravnih bitaka povezanih s optužbama da je pokušao poništiti rezultate izbora 2020., gurnuo se ispred Bidena u anketama za potencijalnu predsjedničku utrku 2024., navodi Wall Street Journal .

Iako će se njegova kampanja vjerovatno voditi u sjeni rastućih pravnih pitanja, pretpostavljeni kandidat GOP-a odbacio je upozorenja Demokratske stranke da Trumpova pobjeda predstavlja prijetnju SAD-u kao “prevaru ” i “dezinformaciju”.

“Možeš li vjerovati? Ovo je njihova nova linija, znate”, rekao je Trump u subotu na događaju koji je organizirao New York Young Republican Club. „Evo nas opet – ‘Rusija, Rusija, Rusija’, ‘Ukrajina, Ukrajina, Ukrajina.’ Jedna obmana za drugom.”

Tramp je dodao: „Ali ne, ja nisam pretnja. Ja ću spasiti demokratiju. Prijetnja je pokvareni Joe Biden.” Bivši predsjednik je tvrdio da su bezbrojni pravni slučajevi s kojima se suočava politički motivirani i obećao je da će procesuirati Bidena ako se vrati na funkciju.

Posljednji komentari bivšeg predsjednika uslijedili su ubrzo nakon što su ga njegovi demokratski rivali kritizirali jer je rekao da namjerava nakratko biti diktator ako bude ponovo izabran da postavi više graničnih utvrđenja i uvede domaću politiku proizvodnje nafte.

“Rekao sam da želim da budem diktator na jedan dan”, dodao je Tramp u subotu u Njujorku, pozivajući se na svoje komentare nekoliko dana ranije. „A znaš zašto želim da budem diktator? Zato što želim zid… i želim da bušim, bušim, bušim.”

Chris Christie, bivši guverner New Jerseya i kandidat za republikansku nominaciju za predsjednika 2024. godine, rekao je tokom četvrte primarne debate stranke prošle sedmice da Trumpovi komentari otkrivaju da je on “ljut, ogorčen čovjek koji sada želi da se vrati kao predsjednik jer želi osvetiti svakoga ko se nije složio s njim.”

U međuvremenu, Biden je nedavno uputio strašno upozorenje o potencijalnom ishodu drugog Trumpovog predsjedništva. Na skupu prikupljanja sredstava u Los Angelesu u subotu, Biden je rekao: “Najveća prijetnja koju Trump predstavlja je za demokratiju.”

Predsjednik je također rekao na ranijem predizbornom događaju prošlog mjeseca u San Franciscu da neke od Trumpove retorike imaju korijene u autoritarizmu, posebno u njegovom obećanju da će biti “odmazda” njegovih pristalica i opisujući političke protivnike kao “štetočine”.

BidenSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Pa liberaši i jesu kukci – generalno , bilo gdje na planetu … Što je pogriješio 🤔 ?!

tihobl
4 mjeseci prije

Bajdena i Dodika pokusavaju da strpaju u zatvor ko Asanza da im vise ne smetaju. Uspjeli su sa Kanom u Pakistanu, ali sa ovom dvojicom im ne ide.

nastran
4 mjeseci prije

pa…i složio bi se s njim

Josip
4 mjeseci prije

Rekli su da je Obama bio najkrvolocniji predsjednik koji je izazvao najvise ratova u zemljama odakle je dogmizao i koji je glumio nevinasce, kad tamo ova dementa budaletina Biden ga je visestruko nadmasila.

Željko
4 mjeseci prije

Ponavljam, Trump i Biden, dva naličja iste medalje, nije go.no nego kaka! Građanski, vjerski, rasni, itd. rat u najavi kod/u “velikog brata” koncem 2024. ili početkom 2025.!

Pravi 233
4 mjeseci prije

Bajden je samo prijetnja pelenama. Zato su ga postavili da glumu potusa.

eks
4 mjeseci prije

Amerika je, sa svojim vazalima, faktički ušla u vojni sukob sa Rusijom. Nebitno je ko će pobediti na američkim izborima, jer predsednik USA ne odlučuje i neće promeniti situaciju svojom voljom, nego će o tome i dalje odlučivati korporativna mafija – pohlepne psihopate i kongresmeni i senatori – korumpirani idioti . Vladari USA su gangsteri i poremećeni umovi i ne razumeju ništa osim sile. Zato Rusija mora odneti apsolutnu pobedu u ovom sukobu , jer je to jedini način da se američki manijaci zaustave.

Max
4 mjeseci prije

Pa i jest.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI