Biden : ‘Mogao bih sutra pasti mrtav’

Joe Biden
20 komentara

Američki predsjednik Joe Biden priznao je da bi mogao “sjutra pasti mrtav” dok je pokušavao uvjeriti američke glasače da još uvijek ima dovoljno energije da se ponovo kandiduje za funkciju 2024. Njegovi komentari dolaze usred široko rasprostranjene zabrinutosti zbog njegovog navodnog pogoršanja zdravlja i redovnih grešaka.

U snimku iz intervjua za MSNBC koji je objavljen u nedjelju, Bajdena (79) su pitali šta bi rekao Amerikancima koji nisu sigurni da li bi trebao tražiti reizbor zbog svoje starosti.

“Mislim da je legitimna stvar brinuti se za bilo čije godine, uključujući i moje” , odgovorio je, opisujući sebe kao “velikog poštovanja sudbine”.

„Sutra bih mogao dobiti bolest. Mogao bih, znate, sutra pasti mrtav” , dodao je.

Međutim, Bajden je dalje rekao da je najbolji način da se donese sud o njegovom zdravlju posmatrati ga. „Znaš, da li ja usporavam? Zar nemam isti tempo?” upitao je, sugerirajući da bi, ako su Amerikanci nesigurni u njegove sposobnosti, trebali podržati drugog kandidata.

“Sada kucajte u drvo, ne želim da se zezam, dobro sam zdravlja” , rekao je i dodao da dobro funkcioniše i fizički i psihički.

Ranije ovog mjeseca, sekretarica za štampu Bijele kuće Karine Jean-Pierre potvrdila je da Bajden namjerava da se kandiduje za reizbor 2024. Međutim, u julu je New York Times objavio, pozivajući se na izvore, da njegove godine sve više postaju problem njegove administracije . Zvaničnici koje je taj list intervjuisao priznali su da “energetski nivo” američkog lidera nije ono što je nekada bio i da “tiho paze” na njega.

Njihova zabrinutost je dodatno potkrijepljena ponavljajućim gafovima s predsjednikove strane. Prošle sedmice, video je postao viralan na društvenim mrežama na kojem se vidi da je Bajden izgledao zbunjen dok se borio da pronađe izlaz sa bine na skupu u Pittsburghu, Pennsylvania.

Krajem septembra dogodio se još jedan incident na događaju u Bijeloj kući u kojem je predsjednik greškom pozvao predstavnicu Jackie Walorski, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u avgustu. U očiglednom pokušaju da kontroliše štetu, Bajdenov sekretar za štampu je objasnio da je Walorski “mislio” jer je predsednik “već planirao da poželi dobrodošlicu porodici kongresmenke u Belu kuću”.

Kako reče naša komentatorica na portalu Logično: “Ti si već mrtav, ali ti nitko nije rekao.”. 🙂

BidenIzboriSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Ako Republikanci preuzmu vlast za dva tjedna, mogu tražiti impeachment dotičnoga.

Lucija, prva
1 godina prije

Ti si već mrtav, ali ti nitko nije rekao. Jedna kongresmena rekla jučer da USA nema predsjednika. Odnosno da iza Bidena stoji vlada u sjeni, koja mu piše teze. O, koje otkriće ere… Mislim da će Demokrati opet pokušati krasti na izborima. A i ona ruska sredstva vani… 🙂 Moglo bi biti zabavno. Inače, Ameri su uzdržano u ratu; jučer je rečeno da Budem nije za angažiranje USA u Ukrajini. Međutim, EU, sa svoja 1.5 nosača aviona…razmišlja o nabavci oružja. Centraliziranoj, dakako. “Analitičar je podsetio, da su poslednjih meseci zemlje NATO-a nastavile rad na takozvanom nuklearnom odvraćanju. Na primer, Francuska je prvi put od 1991. godine ,u more istovremeno poslala tri podmornice sa balističkim projektilima, a takođe je Alijansi obezbedila svoj jedini nosač aviona „Šarl de Gol“. Slične mere preduzele su Velika Britanija i Nemačka. Istovremeno, SAD se ponašaju mnogo opreznije. Nasuprot tome, administracija predsednika Džozefa Bajdena odlučila je da… Čitaj više »

Nekoime
1 godina prije

I da padne mrtav, ne bi to primjetio.

zbljuvvv
1 godina prije

ocekujem da ce slijedeci predsjednik i biti mrtvac

throne
1 godina prije

Kamo srece, jer osim sto je biden politicki mrtvac kad bi fizicki odapeo nestala bi s
lica zemlje demonska kreatura iza koje je stajala deep state (na trenutak bi ljudi prodisali, bilo bi kratko zatisje), a onda bi se na scenu postavio novi demonski klaun, koji bi nastavio program globalnog reseta.

eks
1 godina prije

Hebeš državu kojoj je predsednik takav jadnik-cirkuzant. On je klasičan dokaz da je USA postala samo teritorija kojom vladaju tajna društva, satanisti i gangsteri , oni koje nazivamo Deep State .

1 godina prije

Pao ziv kao onda sa bicikla ili mrtav,isti kujac!hvala.

Mark
1 godina prije

Upravo tako Joe! Dobro si rekao da te treba samo promatrati i onda je lako zaključiti da si spreman za ludaru.

Max
1 godina prije

Što ga drži do sutra.

Pas Lutalica
1 godina prije

Ma neee Joe, ko te je to slagao?

Ludi Zoka
1 godina prije

Ti si deda otprdio svoje odavno zato su te mutavog tu i stavili.

Tatjana Maričić
1 godina prije

Već je mrtav.

Klara
1 godina prije

NA Ž A L O S T, GORE BUDALE I B O L E S N I C I VEČI U MOZAK N E G O ON SAM. J E R TAKAV JE BIO OD POČETKA . ŠTO DRUGO R E Č, NEGO DA SU GLASAČI G O R I PSIHIČKI BOLESNICI, A I N A Č E SVE JE OTKRIVENO G L A S A NJ E JE IZ MANIPULIRANO I L A Ž N O . PA ETO IM , ĐABA IM TAKAV BOLESNIK .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI