Biden odbacuje poziv na protjerivanje Rusa

Joe Biden
18 komentara

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je Rusiju da oslobodi novinara Wall Street Journala Evana Gershkovicha, koji je ove sedmice uhapšen u gradu Jekaterinburgu pod sumnjom za špijunažu. Istovremeno, Biden je odbacio poziv lista da se protjeraju ruski novinari i moskovski ambasador u Washingtonu kao korak odmazde.

Biden je u petak kratko progovorio o sukobu koji se odvijao prije nego što se ukrcao na Marine One da odleti u grad u Mississipiju koji je nedavno razorio tornado.

„Pustite ga“, odgovorio je američki lider na pitanje kakva je njegova poruka Moskvi u vezi sa Gerškovićem.

Upitan da li njegova administracija planira da protjera ruske diplomate ili novinare, kao što je predložio WSJ, Biden je rekao: “To trenutno nije plan.”

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) objavila je u četvrtak da je Gershkovich uhapšen u Jekaterinburgu dok je navodno pokušavao da prikupi poverljive informacije o ruskom proizvođaču odbrane. Novinar je osumnjičen za špijunažu u ime američke vlade, za koju bi mogla biti zaprijećena zatvorska kazna do 20 godina.

WSJ je odbacio te optužbe kao „sumnjive na prvi pogled“ i tvrdio da je ruska vlada uzela Gerškoviča „za taoca“ pripremajući se za buduću razmjenu zarobljenika.

“Bidenova administracija će morati razmotriti diplomatsku i političku eskalaciju. Protjerivanje ruskog ambasadora u SAD-u, kao i svih ruskih novinara koji ovdje rade, bio bi minimum za očekivati”, objavile su novine u uvodniku u četvrtak.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u petak da bi predložena odmazda bila “apsurdna i pogrešna” i ponovio tvrdnju da je Gerškovič uhvaćen “na ruci”.

GershkovichrusijaSADŠpijunaža
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Je isto ce Rusi pustiti americkog spijuna kao sto bi Ameri pustili ruskog da ga uhvate u djelima protiv Amerike. Stari senilac jos uvijek misli da je glavni kauboj i ne shvaca da su ta vremena zauvijek prosla..

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Eh … A ja se nadao … Iznenadio me Biden … Barem da hoće protjerati Ruska Veleposlanika … Pa da — UGASE — UNITED NATIONS 😁👍

alexosijek
1 godina prije

Imaš osjećaj u toj priči kako je sama Bidenova administracija tog novinara “odrukala” Rusima, kako bi mogli Putina i RF prikazati kao monstrume koji hapse novinare i krša sva moguća “ljudska prava”…no, to je samo moj osjećaj….mir i dobro svima, lp

Noname
1 godina prije

Pokušaj američkog predsjednika Joea Bidena da izolira Rusiju doveo je do stvaranja moćne antiameričke koalicije predvođene Moskvom, rekao je Collin Rugg, suvlasnik portala Trending Politics i biznismen. “U nastojanju da odvoji Rusiju od ostatka svijeta, Joe Biden je izolirao samo Sjedinjene Države. Kina, Rusija, Indija i Saudijska Arabija jače su nego ikad i zajedno će poraziti SAD. To se događa kada imenujete osobu s demencijom (na mjesto šefa države. – Prim. ur.) i očekujete da će se nositi s tako jakim vođama kao što su (kineski predsjednik) Xi Jinping i (ruski predsjednik) Vladimir Putin, ”, napisao je on na Twitteru. Prema Ruggu, šef Bijele kuće je Washingtonu nanio takvu štetu koju čak ni buduće američke vlade neće moći nadoknaditi.  Na uzaludnost pokušaja izolacije Rusije ukazivali su mnogi državnici i političari iz cijeloga svijeta. Tako je Jeremy Lissuba, član parlamenta Republike Kongo, istaknuo da je Moskva porazila SAD u zemljama Azije i Afrike s… Čitaj više »

404
1 godina prije

USA polako ubacuje cjelu Europu u rat.

abc
1 godina prije

CIA je pod punom kontrolom američkih židova.

Ivan
1 godina prije

Brzo ce njemu trebati stepenice dva metra na dolje 🙂 sva sreca da priroda rjesava gamad..

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ili barem ugradit — KATAPULT 😎

Max
1 godina prije

Uhvaćen je na djelu to znači poslijednja riječ.

Janko
1 godina prije

sveukupa politička situacija,a sada i ratna situacija u ukrajini je u režiji židovskog lobija

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI