Biden ponovo brka Ukrajinu s Irakom

Zabrinuti Biden
14 komentara

Američki predsjednik Joe Biden ponovo je pobrkao vojnu misiju svoje zemlje u Iraku s ruskom operacijom u Ukrajini. Komentarišući vijest da Moskva povlači snage iz grada Hersona, pogrešno ga je nazvao Faludža.

Gaf se dogodio tokom konferencije za novinare u srijedu, kada je Biden objasnio kako je Washington prihvatio najavu Moskve da preraspoređuje trupe s desne obale rijeke Dnjepar, gdje se nalazi regionalni glavni grad Herson. Faludža je bila mjesto intenzivnih borbi 2004. tokom američkog rata u Iraku.

Rusija je prošlog mjeseca pripojila bivšu ukrajinsku regiju, nakon što su njeni stanovnici glasali na referendumu u znak podrške tom potezu. Regionalne vlasti pozivaju stanovnike Hersona da odu, navodeći prijetnju koju predstavljaju ukrajinske trupe. U srijedu je rusko Ministarstvo odbrane objavilo da povlači snage i zauzima odbrambene položaje na lijevoj obali Dnjepra, rekavši da je taj korak neophodan kako bi se spasili životi vojnika i pregrupisali za akciju na drugim mjestima.

Nakon što se ispravio i razjasnio da je mislio na Herson, a ne na Faludžu, kako je prvobitno rekao, Biden je ocijenio da će Rusi „polizati rane, odlučiti da li će – šta će raditi preko zime i odlučiti hoće li napraviti kompromis ili ne.”

Prošle sedmice, Biden je pobrkao Ukrajinu s Irakom u izjavama na Floridi, jer je okrivio sukob za globalni porast inflacije.

“Mislim, izvinite, rat u Ukrajini”, ispravio se. “Mislim na Irak jer mi je tamo poginuo sin.”

Beau Biden je preminuo 2015. od raka mozga, koji njegov otac povezuje s izlaganjem otrovnim isparenjima iz jama za spaljivanje koje je američka vojska koristila za odlaganje otpada u bazama u stranim zemljama. Beau je raspoređen u Irak 2008. godine kao dio Nacionalne garde Delaware Armije.

U svom govoru o stanju Unije u martu, Biden je ukrajinski narod nazvao “iranskim” jer im je obećao podršku svoje vlade.

BidenGafIrakSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Čest slučaj.

Nekoime
1 godina prije

Opet je podrkao termite!

1 godina prije

cekamo trenutak kada ce reci da su se uspjesno prosle godine povukli iz vijetnama..

hiber
1 godina prije

Niste gledali Policijsku akademiju? Zapovjednik Eric Lassard. S time što su Putina ispreskakali kao poručnika Harrisa, a ovdje većina komentatora izigrava Proctora.

Anto
1 godina prije

Nato saveznici sve vise zabrinuti zbog neuspjeha njihove zlocinacke politike prema Rusiji zapravo pucali su sebi u stomak.

1 godina prije

I šta kaze biden ? Kandidiraću se još jedan mandat 😂👍!

Martin
1 godina prije

Plenković je hrvatski a ovo je američki cirkusant…

tuf
1 godina prije

Kako bi se osjećali američki građani da se njihovom predsjedniku da slijepa karta kako bi , vrlo vjerojatno pogrešno, pokazao lokaciju Ukrajine kojoj je do sada alocirao više od 50 milijardi njihovih dolara?

tihobl
1 godina prije

Gerijatrija eto sta je americka politika. Bajden im je tamo junior. Ne samo da su na vlasti penzioneri, vec su i mrtvi penizoneri i dalje na funkciji.

Двоје преминулих демократа поново су изабрани у Представнички дом америчког Конгреса

Како преноси “Фокс њуз”, на изборима за Конгрес у Пенсилванији победио је 85-годишњи Ентони Делука, који је преминуо 9. октобра, док је у Тенесију је победила Барбара Купер, која је умрла 25. октобра у 93. години, пишу локални медији.

Ovo nije bilo moguce ni u bivsem SSSR. Ko umre, sahrane ga uz pocasnu paljbu, a drugi dodje na njegovo mjesto. A kod amera Medlin Olbrajt je jos uvijek ministar.

Keki
1 godina prije

On je senilan……javna tajna. Od kad je izborna kampanja s Trumpom počela…

So baby talk to me
1 godina prije

Ovo je već žalosno i meni koja ne podnosim USA… Blamiraju bolesnog, starog čoveka držeći ga na mestu predsednika

BanOvan
1 godina prije

Sa fotke se vid da je jeBidenovcu spala zobnica sa glave. Mole se Dziber, nuklerni fizikaner Gyuro ili novoNastali 3.14čKeks da mu stave … zobnicu na njonju čisto da se jeBidenovac s kompletira i malo skonceSredi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI