Biden potvrđuje planove za 2024.

Joe Biden
13 komentara

Predsjednik Joe Biden, koji je upravo napunio 79 godina, namjerava da se kandiduje za reizbor 2024. Bijela kuća je potvrdila uporne glasine, odbacujući nedavne ankete koje pokazuju da je predsjednik demokrata na rekordno niskom nivou.

Obraćajući se novinarima u avionu Air Force One u ponedeljak, sekretar za štampu Bijele kuće Jen Psaki potvrdila je Bidenovu želju da se kandiduje za reizbor. Predsjednik i prva dama bili su na putu za Fort Brag u Sjevernoj Karolini na događaj „Dan prijatelja“ sa američkim trupama koje su tamo smještene.

Biden je već najstariji američki predsjednik i imat će 82 godine do izbora 2024. Postojale su široko rasprostranjene špekulacije 2020. da je njegova kandidatkinja Kamala Harris izabrana da bi mogla da preuzme dužnost nakon jednog mandata. Uslijedilo je više špekulacija posljednjih dana, pošto su brojne ankete pokazale da Biden ima rekordno nizak rejting – a Harris je još manje popularna od njega.

Na svojoj prvoj konferenciji za novinare kao predsjednik u martu, Biden se našalio da „nema pojma da li će postojati republikanska partija“ do 2024., a kamoli da li će se suočiti sa Donaldom Trumpom u revanšu za 2020.

Zvanični rezultati su pokazali da je tim Biden-Harris pobijedio 2020. sa rekordnih 81 milion glasova i 306 glasova biračkog fakulteta u odnosu na Trump-Penso 232, sa istom razlikom kojom je Trump pobijedio Hillary Clinton 2016.

američki izborijoe bidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Itd
2 godine prije

Moram vas demantirati, Biden je prije par dana rekao da ce slaviti svoj 58rodendan.
Evo
h ttps://youtu.be/31gVBPWw61s

Jimmy Onions
2 godine prije

Za pocetak za 3 godine nece bit najmanje trecine sadasnje populacije od odgovornih uboda.

Rudar
2 godine prije

Star i bolestan kakav je u svakoj ozbiljnijoj državi ne bi mogao biti ni predsjednik mjesne zajednice, možda predstavnik stanara neke manje zgrade u kojoj su svi stanari stariji od njega.

Lupo
2 godine prije

Komičan did 😄

Crni Rok
2 godine prije

Planovi su da mu se da dvogodišni pomen

Antinwo HR
2 godine prije

Ko jebe toga američkoga senilnoga fosila.Pedofilčina smrdljiva

Max
2 godine prije

Neće stići

rade iz niša
2 godine prije

ovaj sasušeni starac je rikavela, paravan za pravu zvjerku iz sjene, njegovu koleginicu Kabalu.

Ivva
2 godine prije

U posljednjem mjesecu svog predsjedništva Donald Trump potpisao je ključne dijelove opsežne tajne kampanje Pentagona za provođenje sabotaže, propagande i drugih psiholoških i informacijskih operacija u Iranu, prema bivšim visokim dužnosnicima koji su služili u njegovoj administraciji.

Kampanja, koju su trebale voditi vojne snage za specijalne operacije, bila je osmišljena kako bi potkopala vjeru iranskog naroda u njihovu vladu, kao i poljuljala osjećaj sposobnosti i stabilnosti režima, tvrde ti bivši dužnosnici.

Plan, koji je na kraju narastao na paket opcija od 200 stranica, uključivao je “stvari zbog kojih bi Iranci posumnjali u svoju kontrolu nad zemljom ili sumnjali u njihovu sposobnost da vode rat”, r

BanOvan
2 godine prije

Jel to neko snima “Sabirni centar 2”? “Bal vampira” ?

Jery
2 godine prije

Jebeni senilni retardarder!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI