Biden: Rusija će napasti NATO

Biden i Putin
30 komentara

Ako Rusija prevlada u ukrajinskom sukobu, mogla bi se naći u poziciji da pokrene napad na NATO koji bi mogao izazvati globalni sukob u kojem su uključene američke trupe, rekao je američki predsjednik Joe Biden u srijedu, kada je pozvao Kongres da usvoji paket vrijedan 111 milijardi dolara.

Nacrt zakona, koji su podržale demokrate, uključivao je pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu. Takođe se obrušio na republikance – koji nisu bili voljni da podrže tu mjeru zbog sporova oko sigurnosti na južnoj granici SAD-a, rekavši da su time “spremni dati ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu najveći poklon kojem se mogao nadati.”

„Ako Putin zauzme Ukrajinu, neće stati na tome“, tvrdi Bajden. “Ako Putin napadne NATO saveznika…, pa, mi smo se obavezali kao članica NATO-a da ćemo braniti svaki pedalj teritorije NATO-a”, naveo je on, dodajući da bi Vašington želio da izbjegne ovakvu vrstu zastoja jer može rezultirati „borbom američkih trupa protiv ruskih trupa“.

Međutim, republikanci su ostali neuvjereni, blokirajući paket potrošnje u Senatu, pri čemu je konačni glas bio 49 za i 51 protiv. Ovoj mjeri su se usprotivili svi poslanici GOP-a, kao i nezavisni senator Bernie Sanders, koji inače glasa sa demokratama, ali je ovaj put izrazio zabrinutost zbog izraelske vojne strategije u sukobu s Hamasom. Lider demokratske većine u Senatu Chuck Schumer je također glasao protiv kako bi kasnije imao priliku da ponovo uvede paket.

Ambasador Moskve u Washingtonu Anatolij Antonov, komentarišući Bajdenove primjedbe o potencijalnom sukobu između Rusije i NATO-a, sugerirao je da su „takve bauške priče izmišljene kako bi se poreskim obveznicima i trezvenim političkim snagama opravdali ogromni troškovi za ‘obuzdavanje’ Ruske Federacije .”

Spekulacije Washingtona o potencijalnom sukobu pokazuju da su “američke vlasti konačno izgubile dodir sa stvarnošću”, dodao je. “Ovakva provokativna retorika je neprihvatljiva za odgovornu nuklearnu državu.”

BidenrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
4 mjeseci prije

Klasična američka podmetaljka. Glumljene ugroženosti kako bi se poput kuge širili po svijetu.

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

“Mogla bi se Rusija naći u poziciji da napadne NATO koji bi mogao izazvati globalni sukob..”

Mogla bi se.. koji bi mogao..

Jbg, mogao bih i ja poševiti Arianu Grande 😁

A što drugo da radi Dementni nego da laze kada su predsjednički izbori u SAD za 11 mjeseci da pokaze svoja staračka muda, a uz to treba ove glupave vlasti po EU drzavama natjerati da masovno kupuju američko oruzje zbog ruske ugroze? 😉

Koja
4 mjeseci prije

Ih da oće makar deltu Dunava zauzeti! Za početak, makar to

Bruno
4 mjeseci prije

Budalu niti je*i, niti je kući vodi. Je*i je u šumi , eto ti je u kuću

nastran
4 mjeseci prije

pa ništa čudno…oni su najugroženija nacija na svijetu!

Max
4 mjeseci prije

Dobro da sam obukao čiste gaće pa sam spreman.

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Ja ! Evo , trče – samo što nijesu 🤣 ! Pa njima je cilj OGRADIT se od NATO i uopće svih tih ” vrijednosti ” a ne još ih i zauzimat !!! Previše su blesavi da vlastitim ludilom nebi i Ruse zagadili a tad bi ovi , stvarno bili poraženi do kostiju -; a premnogo ih da ih se može sve pod zemlju – stoga I da se sutra cio NATO – PREDA ! OVI BI JOŠ VIŠI ZID SPRAM NJIH PODIGLI — N E T R E B A J U I H !!!! NITI U JEDNOJ VARIJANTI !!!

Уно
4 mjeseci prije

Kad su mogli napasti Ukrajinu, zašto nebi napali i NATO… Eto, recimo, Poljaka, dovoljno ispranog mozga da se dobro potuku sa Rusima… Najprije slavenski narodi,a poslije ostali, pa šta ostane od ruskog naroda na kraju priče…

Kao da šahisti rahmetli Šnerson lično izdaje zapovjedi…

Marko
4 mjeseci prije

ima li išta u čega se ovi ameri nece umjesati !! sjeme ZLA je krenulo u americi i širi se konst.

Alex
4 mjeseci prije

Senilko je propiz’dio😂😂😂

gargamel
4 mjeseci prije

Zar več ne ratuju, ili sam ja neobaviješten.

Darko
4 mjeseci prije

Vrijeme je da ovaj luđak Biden završi doživotno iza rešetaka.

ante
4 mjeseci prije

Stara pičketina bi na silu da bude po njegovom?!

Sempre fi
4 mjeseci prije

Daj stari magarče krepaj vise,jer dok ne krepas vodit ces tu ameriku u bezpovratni ponor.Rat u ukrajini nemozes dobiti i budi sretan ako ti sid ikad vise dodje u posjed onoga sta ste ti i on za male pare kupili od korumpiranih ukrajinaca.

abc
4 mjeseci prije

Rusija NATO neče napadati ali če ga zasigurno satrati i uništiti.

Goran
4 mjeseci prije

Pa neka,ako imaju muda

Josip
4 mjeseci prije

Starom majmunu se nakotilo gnijezdo muha u praznoj glavi. Kad ce taj smokljan nahraniti crve?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI