Biden se priprema za poraz Ukrajine

Joe Biden
67 komentara

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena “tiho se priprema za mogućnost” da ukrajinska ofanziva ne donese “potpunu pobjedu” koju je Kijev želio, objavio je Politico u ponedjeljak, pozivajući se na nekoliko anonimnih zvaničnika.

Dok je javna podrška američke vlade Ukrajini “nepokolebljiva”, zvaničnici su u četiri oka izrazili bojazan da bi Bijela kuća mogla biti uhvaćena u unakrsnu vatru kritika ako napad ne ispuni očekivanja, navodi agencija. ‘Jastrebovi’ bi tvrdili da SAD i njihovi saveznici Ukrajini nisu dali dovoljno oružja i municije, dok bi ‘golubovi’ to vidjeli kao dokaz da Kijev ne može pobijediti.

„Ako Ukrajina ne može  da postigne uspjeh na bojnom polju, neizbežno se postavlja pitanje da li je vreme za pregovore o prekidu borbi“, rekao je za Politico Richard Haass, predsednik Saveta za spoljne odnose. „Skupo je, ponestaje nam municije, moramo se pripremiti za druge nepredviđene situacije širom svijeta.”

Jedan zvaničnik, koji je zatražio anonimnost, rekao je da su SAD “prebacile” oružje i opremu u Ukrajinu i “skoro dovršile” sve što je Kijev tražio. Ali iza zatvorenih vrata, SAD su „zabrinute šta Ukrajina zapravo može da postigne“. Američka vojska vjeruje da je sukob zaglibio u rovovskom ratu, pri čemu nijedna strana nije mogla napredovati mnogo daleko ili vrlo brzo. Politico je prvobitno izvještavao da je Ukrajina pretrpjela 100.000 ubijenih vojnika, ali je kasnije to promijenio tako da se odnosi na ukupne žrtve, uključujući i ranjene. List je takođe naveo da su kijevske snage prošle kroz “istorijske količine municije i naoružanja” i da “čak ni ogromna snaga Zapada” nije bila u stanju da zadovolji njihove potrebe.

Pentagon sada sumnja da Ukrajina može postići svoj cilj da dođe do Krima, iako se američka vojska i dalje nada da bi mogla “ometati” ruske linije snabdijevanja. Dogovoreno primirje bilo bi prodato i zapadnoj i ukrajinskoj javnosti kao privremeni prekid vatre, “ostavljajući vrata Ukrajini da povrati više svoje teritorije u budućnosti”, rekli su neki američki zvaničnici za Politico. To je učinjeno i ranije, sa Sporazumom iz Minska iz 2015. godine – prema nedavnim priznanjima tadašnjih njemačkih i francuskih lidera – iako se to nije pominjalo.

Američki zvaničnici su također predložili da se dogovor zasladi “sigurnosnim garancijama sličnim NATO- u” Kijevu, više novca iz EU i još više oružja za ukrajinsku vojsku, uz “ponovno angažovanje Kine” kako bi Rusiju gurnuli u pregovore.

BidenrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Biden ne zna ko je kad ustane u jutro, ne planira on ništa…Oni koji planiraju su tek zakotrljali kockice…

neon
1 godina prije

OVO JE POKRETAČ RATA … Kreatori kataklizmi su isti. Putin, Zelenski i svi ostali Bajdeni sa makroima su marionete satanskog Habada, koji pripremaju svet i čovečanstvo za vladavinu svog Antihrista. Sve Putinove pseudopatriotske lažne priče samo su paravan za istinsku motivaciju njegovih postupaka i početak ovog bratoubilačkog rata. Za Jevreje je izuzetno važno da očiste teritoriju od naroda, koji su izabrali za svoju tzv. „Nebeski Jerusalim“. Zelenski mirno hoda po Kijevu i u rovovima na liniji fronta, bez straha od uništenja od strane Putina i njegove vojske. Na kraju krajeva, Putin mu je dao garancije bezbednosti . Ovo objašnjava zašto Putin i njegov kremaljski kahal ne traže pobedu nad Ukrajinom, već polako i metodično melju ruski narod na obe strane sukoba. Jevreji metodično i sistematski uništavaju Ruse svojim rukama u ovom bratoubilačkom ratu. Verovatno sada misleći ljudi više neće imati pitanja u vezi sa nerazumevanjem zašto Putin nije vratio Ukrajinu… Čitaj više »

pinčunela
1 godina prije

nema u slučaju Ukraine win-win ishoda, Pobjednika neće biti, ali Zapad će morati priznati poraz koji će se mjeriti ustupcima zahtjeva Rusije prema Ukraini. Procesi promjena u međunarodnoj zajednici koje su pokrenute sukobom Zapada sa Rusijom ne mogu se više resetirati i UN odlazi u povjest kao što je propala i Liiga naroda koja se pokazala sterilna na događanja tokom II WW. Centar ideja i novih međunarodnih paradigmi premješta se u Aziju i Bliski istok (sa Eurocentričnih pogleda) postaje Daleki Istok, a za Zapad (EU_US) koji postaje Globalna provincija budući partneri i financijsko tržište postaće im pingvini na Antarktici, ako i oni?!

Ico
1 godina prije

Vrlo čudan rat, pun nelogičnosti, kao da je već prije negdje dogovoren, npr 2021.g.

Ivan
1 godina prije

Majmu zasluzuje samo streljacki vod..

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta .. I onak je sve otišlo vragu . Gdje je nestala @alexosijek ?! Ak se ne javi u 48 sati – polazim za Osijek .

Siledžija
1 godina prije

Odustat če, žuri se mu za Kinu. Koje SAD smatraju za svog glavnog protivnika.

tihobl
1 godina prije

To ne moze biti. Hrabre ukrajinske trupe upravo ulaze u Mariupolj. Kontraofanziva je uspjela.

tuf
1 godina prije

Richard Haass: „Skupo je, ponestaje nam municije, moramo se pripremiti za druge nepredviđene situacije širom svijeta” – hahahah, “nepredviđene”! Nepredviđene! Misliš – isprovocirane?

tihobl
1 godina prije

Украјински извор:
Генералштаб хитно покушава да промени тактику одбране Бахмута/Авдејевке/Угљедара, због масовне употребе ваздушних бомби од стране руских трупа. Главни принцип је стварање утврђа од високих зграда, у којима су се налазили снајперисти на горњим спратовима, а складишта и штабови јединица у подрумима.

 Последњих дана руске трупе врше извиђање помоћу дронова, а затим бомбардују објекте, након чега од зграда не остаје ништа, а они који су у подрумима се једноставно живи затрпавају. Губици су толико значајни да је Генералштаб принуђен да промени стратегију одбране градова.

Max
1 godina prije

To je točno.

Zvrk
1 godina prije

nadam se da to neće značiti odlazak uvijek konstruktivnih komentatora koji nam žele usmjeriti um u razmišljanju da su svi isti

tihobl
1 godina prije

Русија треба да се распадне на низ малих држава – Командант Оружаних снага Естоније Мартин Херем.

Ma sta mi naprica.

tihobl
1 godina prije

Данашњи напад украјинских поморских дронова на луку Севастопоља доспео је на насловнице у медијима… Али ниједан украјински дрон није продро у луку.

Русија је ојачала одбрану Севастопоља борбеним делфинима и са шест одбрамбених ешалона – пише Британска морнарица.

Eto delfini sabotirali britanski napad na Krim.

tihobl
1 godina prije

Начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов прокоментарисао је своју јесењу прогнозу да ће Оружане снаге Украјине овог пролећа ући на Крим.

„Имамо још времена“, рекао је он и додао да је достизање граница из 1942. године остварив циљ.

Na ljeto ce najavljivati jesenjsku kontraofanzivu.

tihobl
1 godina prije

Командант Оружаних снага Украјине у области Харков Сергеј Мелник рекао је страном издању да нико у Украјини не тера мушкарце да иду у војску.
„Украјинци се не мобилишу на силу, они иду добровољно“.

Po sestotica vuku “dobrovoljca”.

abc
1 godina prije

Zemlje kolektivnog Zapada, koje predstavljaju svetsku manjinu, trebale bi se ponašati pristojno i poštovati druge države, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.
Rekao je to tijekom govora na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Lavrov je ukazao na potrebu nazivanja stvari pravim imenom i istaknuo da nitko nije dopustio zapadnoj manjini da daje izjave u ime cijelog čovječanstva.
Ruski ministar vanjskih poslova također je naglasio da Washington i zemlje koje kontrolira nastavljaju poduzimati “nelegitimne korake protiv onih koji grade vlastitu politiku u skladu s međunarodnim zakonima”.

tihobl
1 godina prije

Новинарка: “Житни уговор?”
Лавров: “Лепа хаљина”

tihobl
1 godina prije

„Руске ракете уништиле су бункер у којем је 300 високих западних и кијевских официра управљало комуникацијама у име НАТО-а у Украјини. Руси су јуче поново, врло дискретно, саопштили да је 200 убијених генерала и високих официра НАТО-а. Да ли сте читали о ово у Њујорк тајмсу? [Не.] Нисте. Да сте читали о томе у Њујорк тајмсу, то би изазвало огромне немире у Сједињеним Државама и довело нас до ескалације и нуклеарне размене. Наравно, Американци то не желе. Не желе ни Руси“.

tihobl
1 godina prije

Украјина је 23. марта и 24. априла, кршећи гаранције да неће користити хуманитарни коридор, напала базе Црноморске флоте и цивилну инфраструктуру Крима – Министарство одбране Русије

„Беспилотни чамци који су напали Севастопољ и Крим у марту и априлу поринути су из вода Одесе, намењени за реализацију житног договора. Чамци су били распоређени у зони коридора који су укључени у извоз пољопривредних производа из Украјине. Терористичке акције режима у Кијеву угрожавају следеће продужење житног споразума после 18. маја

Red Dog
1 godina prije

Rusija je budzetirala za vise godina specijalne operacije. Zelenski nece primirje da ne bi Rusija mogla regrupirati. Ako moze Ukrajina, moze i Rusija. I sada je Rusija imuna na sankcije jer su vec bacili sve sta su mogli na nju. „Zapad ce naoruzati Kiev“. Dokle? Dolaze izbori na zapadu. A pucanstvo je nadrkano. Vova deluje hladan kao led. U Rusiji se to shvata kao pitanje opstanka Rusije. Na zapadu se shvata kao „sta se to tice nas?“

Faboo
1 godina prije

Bajden je već davno planirao vojni poraz Ukrajine! Osigurao je zaduženje Ukrajine za 9 budućih pokoljenja ukrajinaca. Zaradio i tek će zaratiti na jedinom njihovom načinu zarade-oružju, posebno na svojim ‘nazovi’ saveznicima koji su već američke kolonije. NA ZAPADU NIŠTA NOVO!

Ivan
1 godina prije

Europa je u kurcu jer ju vode glupani i glupace. Niti dozivotna kazna zatvora im ne bi bila dovoljna. Europi je potrebna jedna postena metla koja ce tu svu Davoso bagru pocistiti..

Perun
1 godina prije

Bivši američki predsjednik Joe Biden…..rekli su neki američki zvaničnici ….Bivši …..Mrtvac kojeg vode kao slijepca …..matora drtina sa jednom nogom u grobu

Lucija, prva
1 godina prije

Pripremi se ti za ovo, Bidni

“Financial Times:
SAD su same ubrzale kolaps dolara! Sjedinjene Države su ubrzale kolaps dolara, koristeći globalni finansijski sistem protiv Ruske Federacije.
Valutni analitičar Stiven Džen optužio je SAD da su same dovele do kolapsa dolara koristeći globalni finansijski sistem protiv Rusije, prenosi Financial Times.
Ekspert je primetio da je dolar smanjio svoju poziciju rezervne valute nakon što je Vašington odlučio da demonstrira svoju moć. Njen udeo među zvaničnim svetskim valutama pao je sa 73 odsto u 2001. na 47 odsto u 2023. godini”., fb, kom

Lucija, prva
1 godina prije

Pripremimo se i na ovo:
jedna druga Amerika, o kojoj nitko ne misli i ne uzima je u jednadžbe; ljudima poslom koji žive u kamperima. Dobrim poslom.
Ali, i drugi beskućnici. I to u – Kaliforniji.

“The Oakland, Ca, homeless problem is beyond belief”, Youtube

NAJAM SKOČIO sa 1000 na 3000$.

U kamperima žive i liječnici….41 minuta, YT.
Pogledajte ovo.
Ovo je jedna nova Amerika.
Iz ovoga može doći nešto novo.

hogar strašni
1 godina prije

znači novi plan je u pogonu. vjerojatno nas na zimu čeka nova plandemija. jer strah mora ići za stupanj više nema popuštanja

Lucija, prva
1 godina prije

Prigožin “…борбе за Бахмут су унутар радијус од 10 километара и ништа се неће кардинално променити ни након што њиме овладамо потпуно. Украјинске трупе које се сада налазе унутар Бахмута и које ми нападамо држе простор ШИРИНЕ ДВА КИЛОМЕТРА. Дакле, те њихове јединице се сада ни на који начин не мешају ниушта около, а оперативни простор до Варшаве је већ потпуно отворен, ако претпоставимо да ће то бити после заузимања Бахмута“… Чим заузмемо Бахмут, украјинска војска ће покушати да нас заскочи са оба бока. Зато нашем војном врху стално говорим о боковима. Даље, чим Бахмут буде узет, Зеленском ће бити потребна велика, највећа могућа победа. Зато ће кренути у контраофанзиву. Зашто још није кренуо? Прво, зато што пада киша… Борбе се тренутно воде за последње вишеспратнице на самом западу града.           По проценама, Украјина ДНЕВНО ГУБИ ДО 400 ВОЈНИКА у Бахмуту и на прилазима граду…”, fakti Ima podatak i oko… Čitaj više »

Motorola
1 godina prije

Onaj tren kad bude zapadu jasno, da Rusije ne može pobjediti, pokušat če zapad sa instalacijom mirovnog plana i trgovinom ukrajinskog teritorija. Rusi su na takve podle pokušaje več unapred pripremljeni. Mislim, da neče više naivno nasjesti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI