Bidenova administracija će navodno zahtjevati da svi putnici u SAD budu potpuno vakcinisani

Vakcina pasos
34 komentara

Trenutna ograničenja koja sprovode SAD usred pandemije COVID-19 dovela su do ograničenja putovanja nametnutih pojedincima koji su u tranzitu iz zemalja uključujući Kinu, Veliku Britaniju, Brazil i Južnu Afriku, i još nekoliko drugih zemalja.

Bijela kuća navodno razmatra mogućnost da naredi da svi posjetioci Sjedinjenih Država budu potpuno vakcinisani, ističući najnovije napore Bidenove administracije da obuzda sve veći broj slučajeva COVIDA-19.

Pozivajući se na neidentifikovanog zvaničnika Bijele kuće, Reuters je u srijedu izvijestio da Bijela kuća “razvija plan” kojim bi zahtjevali od svih stranih putnika koji putuju u SAD da potvrde da su zaista vakcinisani protiv virusa SARS-CoV-2, koji izaziva COVID-19.

Mandat bi navodno eventualno zamijenio ograničenja putovanja koja trenutno važe za određene zemlje. Zvaničnik je opisao napore kao „postupni pristup koji će s vremenom, uz određene izuzetke, značiti da strani državljani koji putuju u Sjedinjene Države iz svih zemalja moraju biti potpuno vakcinisani“.

Trenutno su uvedena CDC ograničenja putovanja za putnike koji dolaze iz Kine, Irana, Velike Britanije, Brazila, Južne Afrike i Indije. Osim toga, različitim evropskim zemljama, poput Austrije, Njemačke, Francuske i Italije, nametnuta su COVID-19 ograničenja putovanja.

Međutim, zvaničnik Bijele kuće rekao je javnosti da Bidenova administracija nije u potpunosti spremna da ukine ograničenja putovanja zbog sve većeg broja slučajeva COVID-19, koji su u državama poput Floride i Teksasa naglo porasli. U stvari, obje države čine jednu trećinu svih najnovijih zaraženih koronavirusom u SAD.

Delta varijanta COVID-19 trenutno predstavlja većinu slučajeva širom SAD, a brojke je svrstavaju u uzrok 93 % infekcija. Vrlo zarazna varijanta, koja je prvi put prijavljena u Indiji u oktobru 2020. godine, postala je najdominantnija varijanta u SAD u roku od samo dva mjeseca.

Bidenova administracijaCovidograničenjavakcina pasoš
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
2 godine prije

Dobre šale nikad dosta.

Realno
2 godine prije

Odmah nakon što izmišljeni indijski soj završi kreće babaroga soj, pa chewbaca soj, darth vader soj i onda skeletor soj. Nakon tih sojeva možemo očekivati i seriju izmišljenih sojeva tipa loki, thor, odin i isus krist.

Max
2 godine prije

Zločin se nastawlja

Legendarni Grk
2 godine prije

Indija kaže da će tužiti sve države koje izmišljaju tzv. “indijski delta soj” koji uopće ne postoji, niti je ikada objavljena njegova slika iz elektronskog mikroskopa. Ne postoji slika niti prvobitne verzije “korona virusa”, ali zato postoje dokazi iz obdukcija da spike proteini postoje u svim organima cijepljenih ljudi: https://dailyexpose.co.uk/2021/08/04/first-autopsy-of-dead-person-vaccinated-for-covid-found-to-contain-spike-proteins-in-every-organ-of-body/   Istraživači iz Njemačke proveli su prvu studiju na svijetu na lešu čovjeka koji je bio cijepljen protiv COVID-19 prije smrti. Otkrili su da je svaki organ tijela umrle osobe postao zaražen šiljastim proteinima kao rezultat cjepljenja.   Njemačko znanstveno izvješće pod nazivom “Prvi slučaj posmrtne studije pacijenta cijepljenog protiv SARS-Cov-2”, koji je objavljen u lipnju 2021., ispitao je obdukciju 86-godišnjeg čovjeka koji je primio jednu dozu COVID-19 cjepiva, ali je umro mjesec dana kasnije nakon što je bio zaražen Corona virusom od obližnjeg pacijenta u bolnici.   Prema izvješću, čovjek je imao medicinsku povijest, uključujući sistemsku arterijsku hipertenziju, kroničnu… Čitaj više »

r123
2 godine prije

nisi spomenuo najopasniji, lamda sonda soj.
Ti je kad otišla lambda sonda.
Vjerujm to nije jeftin soj.
Lambda sonda soj će nas udarit po džepu.

Čudan lik
2 godine prije

Svi putnici bi trebali biti vakcinisani zato što legalno ulaze u Ameriku a što je sa nezakonitim ulascima? Što je sa stotinama tisuća ilegalnih migranata? Jesu li oni pelcovani?
Naravno da nisu.
Svaki dan čovjek nešto novo nauči, evo danas sam naučio da nezakonitim ulaskom u državu ne mogu nikoga zaraziti izmišljenim virusom.

Miro
2 godine prije

Razmišljam, ali ako su napravili ovaj virus mogu i nekog posle toga, koji ce stvarno ubijat samo one nevakcinisane (one koji prkose) pa ce onda svi zagrlit ove vakcine kao jedini spas, skupa z novim svjetskim poredkom…sve ovo mi smrdi nece tako lako imaju ovi jos asova u rukavu

2 godine prije

… i najbitnije – to moraju biti isključivo zapadne vakcine!
A vrlo brzo će biti uslov da bude Fajzerova.

Alen
2 godine prije

Korona ustav je novi pravni sistem zapada…

stane kardelj-karo
2 godine prije

ovaj ishlapjeli starkelja će u političku ropotarnicu. predviđam instalaciju kabale harris do 10. mjeseca, a onda slijedi ono što se od SAD-a očekuje – rasni rat. ako ništa drugo bar ćemo pasti oči na rasnoj crnoj panteri.

Dokurčilomi
2 godine prije

Tako je, ograničimo zdrave a zaraženi neka šetaju slobodno.

Sven
2 godine prije

Ako ides u san francisco budi sigaran dal imas cvijet u kosi…pardon…ako ides u san francisco budi siguran dal si cijepljen.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI