Bidenova tranzicija primila donacije od George Sorosa i holivudskih poznatih ličnosti

Joe Biden
8 komentara

Bidenova tranzicija potrošila je skoro 20 miliona dolara više od 4,7 miliona koje je potrošio Trumpov tim.

Tranzicijski tim predsjednika Bidena prikupio je više od 20 miliona dolara, uključujući donacije renomiranih poslovnih mogula i ljudi iz holivudskog kruga slavnih poput George Sorosa, Laurene Powell Jobs i Roberta De Nira.

Predsjednikov tim potrošio je skoro 24,4 miliona dolara do sredine februara, prema podacima koje je u ponedjeljak objavila Uprava za opšte usluge, ali je Biden takođe prikupio zapanjujućih 22,1 milion dolara od privatnih donatora.

Za razliku od toga, Donald Trump je prikupio 6,5 miliona dolara, a Barak Obama oko 4 miliona dolara.

Tranzicije se obično plaćaju kombinacijom javnih i privatnih fondova. Prihvatanje državne podrške uslovljeno je pristajanjem da se objelodane donacije, koje su ograničene na 5.000 američkih dolara po pojedincu.

Evo pogleda nekih glavnih imena koja su donirala Bidenove napore za tranziciju:

  • Ljevičarski milijarder George Soros (5.000 USD)
  • Osnivač DreamWorks Jeffrey Katzenberg: (5.000 USD)
  • Kreator „Porodičnog momka“ Set MacFarlane (5.000 USD)
  • Bivši Guverner Virginije Terence McAuliffe (5.000 USD)
  • Filmska producentka Abigail Disney (5.000 USD)
  • Nasljednica milijardera Laurene Powell Jobs (5.000 USD)
  • Glumica Sharon Stone (5.000 USD)
  • Glumica Patricia Arquette (5.000)
  • Glumac Leonardo DiCaprio (5.000 USD)
  • Poznati investitor James Chanos (5.000 USD)
  • Glumica Jennifer Aniston (5.000 USD)
  • Glumac Robert De Niro (5.000 USD)

Kao što je ranije izvjestio FOX Business, kad je Trump osporavao ishod izbora 2020. godine, Biden je dobio federalna tranziciona sredstva tek krajem novembra. U međuvremenu je nastavio da prikuplja novac od svojih pristalica.

Bidenova tranzicija potrošila je priličan iznos – gotovo 20 miliona dolara više od 4,7 miliona dolara koje je Trumpov tim potrošio u uporednom periodu 2017. godine.

BidenBidenova tranzicijaDonacijeHollywood
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dupla Kamilica
3 godine prije

De Nira su gadno stisli za jajca. Na Tribeca Film Festivalu htio je pustiti dokumentarac “Waxxed: From Cover-Up to Catastrophe” koji se radi o povezanosti cijepljenja i autizma. De Niro je otac autisticnog djeteta. De Niro je nakon kritika javnosti kazao kako je podrzao prikazivanje filma iduci mjesec, no da tematiku filma ne podrzava i da nije protiv cijepljenja djece, pise NY Times. Autor filma Andrew Wakefield, aktivista koji se zalaze za necijepljenje djece te autora istraživanja o cijepljenju i autizmu koje se pokazalo laznim zbog cega mu je oduzeta lijecnicka licenca. ISTRAZIVANJE SE POKAZALO LAZNIM! TO TREBA AMISE PITATI!

3 godine prije zadnji put uredio Dupla Kamilica
3 godine prije

Lako za ove poznate javnosti.mene vise zanima koliko su kinezi uložili u bidenove.hvala.

Max
3 godine prije

Holoywoodske prodane duše i pozeeri kojr predvodi lihvar.

bauštelac
3 godine prije

bagra

ledeno doba
3 godine prije

Kako sam rekao bidni Biden je samo mandžurijski kandidat… Ovo je liberalno-globalistički prdež, bljac, bljuk…fuj.. Obični Amerikanci, radnici i seljaci (rančeri) ne mogu smilsiti ovu đubrad iz šou biznisa Abigali Disney , vjerojantno iz tajkunske obitelji Disney. Kompanija Disney je ranije pravila i nekako normalne filmove za obitelj i djecu, ali sada odavno pravi bolesno smeće za kablinu propagandu.. De Niro se već ranije, pokazao kao nemoralno govno od čovjeka. A i kao glumac je debelo precjenjen, ustvari je limitiran. Jedino što mu pašu su uloge mafijaša, koje su ga proslavile, plus ona uloga u Taxi driver, plus boksač u Razjareni bik. Sve ostale su bile većinom fijasko. Jennifer Aniston– ta limitirana gumica igra uvijek samo jednu vrstu uloge: djevojka nekog glavnog lika u romantičnim komedijama, čak i kada je bila debelo u 40-ima samo je igrla takve uloge, i sada kada je prešla 50-tu Leonardo Di Caprio — kao glumac… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI