Bijela kuća najavila nove sankcije Rusiji

Biden-Sankcije Rusiji
20 komentara

Predsjednik Joe Biden ustvrdio je da ruski dužnosnici “kradu djecu”

Američki predsjednik Joe Biden najavio je nove sankcije centru za brigu o djeci na Krimu, tvrdeći da ruski dužnosnici tamo prebacuju ukrajinsku djecu protivno volji njihovih roditelja. Moskva inzistira na tome da šalje djecu u centar kako bi ih zaštitila od ukrajinskog granatiranja. U priopćenju Bijele kuće u četvrtak, Biden je rekao da su sankcije usmjerene na one koji su uključeni u “prisilno odvođenje tisuća ukrajinske djece u Rusiju”. Predsjednik je ustvrdio da su “ta djeca ukradena od svojih roditelja i držana odvojena od svojih obitelji”, zahtijevajući da se “ukrajinska djeca vrate svojim obiteljima”.

Oko 11 ruskih pojedinaca dodano je u četvrtak na popis sankcija Ministarstva financija povezanih s Rusijom, kao i Artek, kompleks od devet rekreacijskih i obrazovnih kampova za djecu, koji se nalazi na Krimu.

Dok Artek inače ugošćuje djecu iz Rusije i okolnih zemalja u ljetnim kampovima, od prošle godine primio je tisuće djece iz regija Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja. Artek je jedan od nekoliko ruskih objekata u kojima su smještena djeca, a koji su evakuirani zbog prijetnje od ukrajinskih topničkih i raketnih napada.

Direktor Arteka Konstantin Fedorenko je među sankcioniranim pojedincima, kao i Vladimir Kovalenko, koji vodi patriotske kampove za mlade na Krimu. Službenici za dječja prava i obrazovanje iz više ruskih teritorija dovršavaju popis. Većina imenovanih, kao i Artek, već EU i Velika Britanija već su sankcionirali.

U ožujku je Međunarodni kazneni sud (MOK) izdao naloge za uhićenje ruskog predsjednika Vladimira Putina i ruske povjerenice za dječja prava Marije Lvove-Belove pod optužbom za “nezakonito deportiranje i transfer” djece iz Ukrajine. Rusija nije stranka Rimskog statuta MOO-a i stoga ne priznaje nadležnost suda sa sjedištem u Haagu. Putin je inzistirao da Moskva postupa zakonito, izjavivši u lipnju da njegova vlada “transportira djecu iz zone sukoba i spašava njihove živote”.

U nekim su slučajevima ruski dužnosnici “evakuirali cijela sirotišta, i to apsolutno legalno jer su voditelji tih sirotišta bili njihovi pravni zastupnici”, rekao je Putin. “Nikada nismo bili protiv ponovnog spajanja djece sa svojim obiteljima, ako bi se, naravno, pojavio netko od rodbine djece.“

Lvova-Belova rekla je u travnju da su mnoga djeca smještena u ruske ljetne kampove i odmarališta na zahtjev njihovih obitelji. “Dragovoljno su premješteni, jer su njihovi roditelji tražili siguran prostor gdje bi djeca mogla nastaviti svoje školovanje”, rekla je, dodajući da su se unatoč nekim odgodama maloljetnici redovito spajali sa svojim rođacima kada bi dolazili po njih.

joe bidenrusijaSADSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sparkling
8 mjeseci prije

Dali ste notirali tko je jedan od najvećih uvoznika Ruskog uranijuma? Naravno, izuzetni.
Uvedite sankcije sami sebi na uranijum kao što je EU uvela na plin.
Lp

onaj najglu...Dalton
8 mjeseci prije

“Uđeš u sobu, sjedneš, na kraju izađeš.”
(iz Bidenovog šalabahtera)

mmne
8 mjeseci prije

a uranijum….a da to je ona planeta uran (ijum) hahahaha

jupiter
8 mjeseci prije

SAD udvostručile uvoz uranijuma iz Rusijeahahaha….rade sankcije

ispodstola
8 mjeseci prije

Ako su stvarno u sukobu i uvode jedni drugima sankcije, što Rusija nije već u početnoj fazi prekinula izvoz urana u Ameriku? Što nije zavrnula naftovode i plinovode prema Europi i dovela ju u kolaps? Nego se malo igraju i prepucavaju, onda ide red ideoloških poštapalica i skriptiranih kvazisukoba zatim red sankcija, onda padne poneki avion… A svim medijima, bankama, školstvom, generalno državama ne upravljaju ni Rusi ni Amerikanci. Inače na zapadu je bila PLANdemija, a u Kini i Rusiji PANdemija. Kako da ne. Ali treba fingirati nekakav sukob da bi ovce bile zabavljene. A iza kulisa jedni te isti vuku konce i u Rusiji i u Americi i u Kini.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Vidi, majstore.

Ti koji su se bavili ubijanjem takvih, bili su idealisti.
A koji su bili pod utjecajem neke ideje tipa anarhizam.
U pravilu, bili su intelektualci, mada ima i iznimaka.
Poznaš nekog takvog? Ili si čuo za njega?

Takvi ljudi su to radili u uvjerenju da to rade za SVE.
Danas znamo bolje: naime, SVI nisu toga vrijedni.

Postaješ dosadan.

Zvone
8 mjeseci prije

Ameri stalni nešto muljaju a rusi se prave kao da su malo glupi ili nešto znaju što mi ne znamo.

Jomla
8 mjeseci prije

Ameri za predsjednika imaju vreću protoplazme!
I to bušnu 😛 😛

Max
8 mjeseci prije

Pedo Joe brine za djecu,

Martin
8 mjeseci prije

A tko krade djecu na granici SAD-a i Meksika…

goran
8 mjeseci prije

majku ti tvoju pedofilsku i zločinačku,ti češ govorit kako rusi krasdu djecu a ti i tvoja kabala na godišnjoj razini ukradete i ubijete malu djecu i to njih 2 milijona,i sad si se ti gnjusoba našao prozivati ruse.
bolje drži taj račvasti jezik za zubima da ti ga netko ne bi odsjekao,smeće jedno bezobrazno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI