Bill Gates kaže da će letjeti „puno manje“ i jesti sintetičko meso kako bi smanjio CO2

Gates se odrice mesa i leta
116 komentara

Suosnivač Microsofta je poznati “filantrop” i borac protiv “klimatskih promjena”, koji stoga nastoji da testira i u svoj život primjeni mnoge ekološki prihvatljive inovacije, što savjetuje i drugim ljudima.

Tokom rasprave o svojoj novoobjavljenoj knjizi o klimatskim promjenama Bill Gates je rekao da je spreman da doprinese ublažavanju efekata globalnog zagrijavanja.

U svojoj sesiji Ask Me Anything na Redditu, 65-godišnji suosnivač Microsofta rekao je da je takođe promijenio aspekte svog života kako bi smanjio emisiju ugljenika, odgovarajući na pitanje jednog korisnika o tome šta ljudi mogu učiniti da smanje njihov otisak.

Gates je, između ostalog, savjetovao ljude da troše manje, a drugi korisnik je odgovorio pitanjem šta čuveni milijarder radi kako bi smanjio sopstvenu potrošnju.

„Na ličnom planu radim mnogo više“, napisao je Gates. „Vozim električne automobile. Imam solarne panele u svojoj kući. Jedem sintetičko meso (ponekad!). Kupujem zeleno avio gorivo. Plaćam direktno letenje putem Climeworksa. Pomažem u finansiranju električnih toplotnih pumpi u jeftinim kućama kao zamjenu za prirodni gas.“

Prošle godine Gates je predvidio da će nova pandemija koronavirusa eliminisati više od polovine svih poslovnih putovanja, sada je na Redditu uvjeravao da namjerava da smanji broj svojih letova. „Planiram da letim mnogo manje sada kada je pandemija pokazala da se možemo snaći sa manje putovanja“, napisao je.

Microsoft je predstavio aplikaciju Teams koja zaposlenima omogućava da ćaskaju i sastaju se putem video poziva. Iako je Gates prošle godine izašao iz upravnog odbora Microsofta, on i dalje ostaje Microsoftov investitor i nastavlja da testira proizvode kompanije.

Na pitanje kako se osjeća zbog “teorija zavjere”, prema kojima je Gates povezan sa izbijanjem COVID-19 zbog toga što je bio u dogovoru sa programerima vakcina, bivši šef Microsofta se branio:

“Ja sam nevin! Cijela stvar oko 5G i mikročipova je prilično luda. Zašto bih to želio da radim? Vjerujem u vakcine koje su učinile čuda. Moj razgovor o Tedu iz 2015. [onaj u kome Gates kaže da svijet nije spreman za epidemiju] bio je gledan više poslije pandemije nego prije, što je šteta“.

Gates je takođe govorio o nekim zelenim inicijativama u koje je uključen.

„Stvorio sam Breakthrough Energy, uključujući Venture fond, Fellows i Catalist da bih pomogao klimi“, napisao je Gates. „Za mene je inovacija ono što će omogućiti pružanje usluga svima bez emisija.“

Prema podacima neprofitne organizacije Transport & Environment, vazduhoplovna industrija čini oko 5 % globalnog zagrijavanja, u kombinaciji sa drugim gasovima i tragovima vodene pare stvorenim od aviona.

Nakon odlaska sa mjesta predsjednika Microsofta u februaru 2014. godine i napuštanja mjesta u Microsoftu i Berkshire Hathawayu marta 2020. godine, Gates i njegova supruga Melinda, osnivači Bill & Melinda Gates Foundation, usredsredili su se na “filantropske” napore uključujući klimatske promjene, globalno zdravlje i razvoj i obrazovanje, a posebno vakcine.

“Vjerujemo” Billy sve što izgovoriš. 🙂

Bill Gatesinovacijeklimatske promjene
Pretplatiti se
Obavijesti o
116 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Starina
3 godine prije

Laže dok zine!
Tko ga išta pita ili traži da bi on spašavao Zemlju. Glumi Mesiju.
Doći će pravi Mesija i satrti ovakve opsjenare. Neće mu pomoći nikakvo bogatstvo u izvršavanju pravedne presude.
Ezekijel 7:19 jasno upućuje na njegov usud :
“Srebro svoje pobacat će na ulice, a zlato će smatrati izmetom: u dan srdžbe Jahvine ni srebro ni zlato neće ih izbaviti, duše im neće moći nasititi ni trbuha napuniti, jer se o to spotakoše na grijeh”
To je sigurno što ga čeka, a možda se netko ohrabri, organizira i prije presudi zlotvoru.

3 godine prije zadnji put uredio Starina
Dokurčilomi
3 godine prije

Krepaj više.

piždro
3 godine prije

Glavni režiser i koautor svjetskog horora, zvanog Corona.. i sam se pretvorio u virus

3 godine prije zadnji put uredio piždro
MATIJA EMANOVIĆ
3 godine prije

MATER HEBO SVOJU,ŠTO DE MENE TIČE MOŽE JESTI I PLASTIČNE BOCE. SAMO GLOGOV KOLAC I PRECIZAN POGODAK.

danjan
3 godine prije

njega treba nabit na kolac tako da niš netroši…jeben mu sve po spisku i onom ko njega pita za bilo što….

Mikojan
3 godine prije

Mudar odgovor:”“Ja sam nevin! Cijela stvar oko 5G i mikročipova je prilično luda….” naravno da je to sa 5G i nanochipovima poprilično luda i to im je glavni argument da u startu proglase sve koji ga napadaju zbog sudjelovanja u stvaranju pandemije nekim teoretičarima ludih zavjera. Nekako mi se čini da je taj 5G netko u startu odmah ubacio kako bi one koji malo misli svojom glavom proglasili ludima, ravnozemljašima i ostalim teoretičarima urota.

3 godine prije

Pandemija ili pLandemija? Nauka ili kvazi-nauka? Znanje ili vera? Bil Gejts je najavio pandemiju neposredno pre nego što je počela – da li je to znanje ili vidovitost? Da li je uopšte bitan Gejts?   Svesno ili nesvesno osećamo da smo deo velike igre. Na koji način učestvujemo u njoj? Gejts je jedna od figura te igre, da li je lovac, konj ili je ipak samo pion? „Ne može biti pion – mi smo pioni!“ Ne, mi nismo pioni – mi smo tabla! Mi smo bela i crna polja, i crvena i žuta.   U ovoj igri figure nam nisu bitne. Njih je mnogo, raznih je vrsta i sve su zamenjive – jedna padne i druga je odmah zameni. Nama su bitna pravila igre, tek kad ih shvatimo znaćemo kako da sprečimo konje da po nama gaze. A da bi to uradili moramo vrlo pažljivo da posmatramo igru jer se… Čitaj više »

JumpingJackFlash
3 godine prije

Što bi za tog “velikog ekologa” rekla čuvena kućna pomoćnica Borka iz serije “Kriza”: “Jede govna!”

nekoime
3 godine prije

Treba ga objesiti. Najlonskim užetom.

david
3 godine prije

Gates doziva smrt u obliku komaraca, na vlastitom youtube kanalu. Koji monstrum !!!

link: https://www.youtube.com/watch?v=e0fU5cnliY0 // its mosquito week

Patriot
3 godine prije

Crkni jazavče skupa s onom trans-ženom!

covid 19 100%
3 godine prije

brawo gates…. tako se to radi…

Ivan
3 godine prije

Kada će konačno i taj idiot odapeti s kopitima?

Umpah Pah
3 godine prije

Zaslužuje sa Melindom (Posljedni ”let”)
iz barutane ?

3 godine prije zadnji put uredio Umpah Pah
Tera Torot
3 godine prije

Samo superman moze obecati da ce manje letjeti…

benty20
3 godine prije

A da se, Bože mi prosti, ubije?! Tako bi minimalno zagadio zemlju…

Mrčikola
3 godine prije

A ja sam spreman u svakom trenutku donirati koju kunu za izgradnju ustanove u koju bi smještali ovakve majstore… mada, sve se bojim da su majstori, koji igraju bijelim figurama, preduhitrili ovaj potez i da naveliko, valjda već koje stoljeće ili čak koji milenij, rade na tome da od Zemaljske kugle učine ustanovu za sve živuće.
I još će nas onakvi, kao ona dvojica goldunoglavih s jučeranšje ilustracije, uvjeravati da smo povlašteni naraštaj jer ćemo svjedočiti završetku izgradnje projekta “Zemlja inc.”

Taugo
3 godine prije

Hehe..opet sef pogona na glavnoj slici ..dajte na naslovnu direktore ..vrijeme je da i njih upoznamo..
Sinteticko meso ..?..kakvog li je okusa..mozda nam se i svidi ..kao sto je i billu ..trebalo bi probat..?hehe

ledeno doba
3 godine prije

“Jedem sintetičko meso (ponekad!).”—

a adrenokrom?

Drima
3 godine prije

Zahvaljujući zdravom izgledu i životu živjeti će bar 100 godina.Nešto kao kraljevska obitelj u Engleskoj.Nametnici,ne želim ni misliti čime se fiksaju.

Tera Torot
3 godine prije

Jos malo razotkrivanja : https://youtu.be/mxRLVxGspwM

hahahohoho
3 godine prije

ahahaha ma sta stvarno:)) licemjerje dovedeno do savrsenstva. ne jedu oni nista niti iz marketa jer je sve gmo i pesticidi, nego imaju svoje farme gdje kokice i krave veselo trce po livadama, a zemlja nikad pesticida niti gmo vidjela nije.

ledeno doba
3 godine prije

On štedi na svemu

Gates uopće i ne jede ništa..

On jede govna koja je izasrao, pa onda ih opet izasere, pa ih opet ih jede.. i tako redom, i to je beskonačni biološki ciklus. Tako ne mora uopće kupovati hranu..

Mappet shou
3 godine prije

MA SKLONITE OVOG MANIJAKA I NJEGOVU AGENDU. ZNA ON DOBRO DA KAKI. SUME SE UNISTAVAJU DA SE POVECA CO2. SADI SUMU STOKO SOTONSKA PA MANJE CO2 I VISE KISIKA.

Legendarni Grk
3 godine prije

Kako je ubijeni predsjednik Tanzanije raskrinkao korona prevaru s lažnim testovima:

http://www.youtube.com/watch?v=rLdWfbi3Xgs

Jako je teško pogoditi zašto su ga kopilantski kopilanderi eliminirali.

Karma
3 godine prije

Svak ko s ovim opasnim ludjakom suradjiva je izdajica i za samog sebe DESTRUKTIVAN. Bez CO2 smo i mi mrtvi kao i svi sisari . Biljke disu CO2 i RIJESENJE je u sumi. A sume se sijeku ubrzano.
Ovaj lik je DOSLOVNO u sluzbi 666.

Kalle balle
3 godine prije

Kaj su popi tihi? Nis ne bu rekel na ovog manijaka?
CO 2 je pogon za sve zeleno i kao takvo nas kisik !!!!

politicki nekorektan
3 godine prije

…vratiti u garazu…nahraniti govn.ma…pratiti nuspojave

Davor drugi
3 godine prije

Mržnja, je jak i (ne)potreban osjećaj.Mržnja bilo da je iz urođene osobne antipatije prema nekomu/nečemu ili reaktivna mržnja kao rezultat neke bolne, teške ili neke ponižavajuće situacije kojoj je osoba bila izložena može dovesti do apsolutno nepromišljenih, izhitrenih i opasnih namjera gdje se pod djelovanjem mržnje zanemaruju strah i posljedice. Kontrolirani strah je pozitivan osjećaj koji čovjeka tjera na promišljanje i spoznavanje realne opasnosti, a koji pod jakim utjecajem mržnje može biti zamračen i potisnut te dovesti do katastrofalnih posljedica. Zašto sam ovo napisao? Za mene osobno davno je bilo kada sam naučio i morao držati mržnju pod kontrolom u jako ekstremnim situacijama, koje su nas (većinu u HR) ne tako davno zadesile. Većina stvari po pitanju kontrole mržnje za mene osobno je ostala dobro uščuvana, tako da zaista ne mrzim nikoga, čak ni one koji su mi (in)direktno nanijeli bol i gubitak, kao i (jebeš) materijalnu štetu. Ako nekada… Čitaj više »

He,he,he
3 godine prije

Ovaj portal postaje glasilo teoretičara zavjere, ništa boljih od ravnozemljaša. Šteta.

... ....
3 godine prije

Skrećem s teme i predlažem vam temu za članak o Pernaru koji je na gabu napisao hvalospjev uspješnom Mamicu jer nije pokrao Dinamo nego je Dinamo uspješan, itd. Ne spominje kako je do tog uspjeha došlo kroz godine u kojima je natjecanje učinio farsom, svim sredstvima učinio da nogomet atrofira u državi, kako bi samo Dinamo rastao u toj truleži, pri čemu su mnogi pomogli i okoristili se. Moje mišljenje je da Mamić nije mozak posla i glavni profiter, on je izložen prema javnosti kao gromobran,koji je u tom krim modelu lijepo profitirao ali je radio za svoje skrivene a inače svima poznate gazde. S vremenom je postao nezaobilazan i prejak. Kakav je to izbor taj Pernar za kojeg sam, priznajem, i ja lobirao i glasao dvaput, kako on vidi uređenje ovog društva? On kao netko koji se često poziva na Isusa, pravdu i istinu. On u kojeg su mnogi… Čitaj više »

Irena
3 godine prije

Može pojesti svu plastiku, ima je napretek, ne mora čekati da mu “uzgoje” umjetno meso. Može i umjetno povrće i voće, tko mu brani.

Stara kuka
3 godine prije

Prema podacima neprofitne organizacije Transport & Environment, vazduhoplovna industrija čini oko 5 % globalnog zagrijavanja, u kombinaciji sa drugim gasovima i tragovima vodene pare stvorenim od aviona.

Fascinantno. Količina ugljičnog dioksida koju emitira ljudska deloatnost je oko 4% ukupne emisije ugljičnog dioksida, ali samo zrakoplovna industrija čini 5% cjelokupnog globalnog zagrijavanja. Još je fascinantnije da je ta zrakoplovna industrija samo dio ukupnog transportnog sustava koji opet čini tek oko 15-20% emisije stakleničkih plinova koju uzrokuju ljudi.

Ali kako kažu u TV prodajama,ni to nije sve, budući da ugljični dioksid nije glavni uzročnik stakleničkog efekta nego je to vodena para koja je zaslužna za oko 60% tog efekta.

Je’ mi onda može netko objasniti tu kvantnu ili kakvu li matematiku kojom je navedena “neprofitna organizacija” došla do svojeg podatka pa se sad siroti Bill mora odreći letenja da popravi vrijeme.

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Mar jo
3 godine prije

SOTONA SAMO MU TREBAJU ROGOVI MI IMAMO SVOGA SPASITELJA ,BOGA ISUSA DUHA SVETOGA MAJKU MARIJU I ANĐELE U NJIH VJERUJEMO I UFAMO

Ive
3 godine prije

Mislim da će de Bill isto tako Melindi dati umjetni sintetički curac da ne zagađuje okolinu.

3 godine prije zadnji put uredio Ive
Ankarian
3 godine prije

Ok

3 godine prije zadnji put uredio Ankarian
Kmet
3 godine prije

ZNACI BILL JE STERILIZIRAO LOGICNO KAD JE UVEO LOGIRANJE ZA PLUS ILI MINUS.

Max
3 godine prije

Pshihopatski lažljivac.

Nena
3 godine prije

Neka jede digitalnu hranu pije digitalnu vodu. Srace i pisati digitalno.

Mate
3 godine prije

Opasni psihopati upravljaju svijetom.

Min
3 godine prije

Bile jedi QRAC od ovce…

Blaza
3 godine prije

Svi imamo reptilske krvi odnosno zivotinjsku svijest. Onaj tko je svjesno poklonio vrijeme i pažnju svom duhovnom dijelu odnosno nije prodao dušu vragu može se zvati Čovjekom.

Boba Lazarević
3 godine prije

Najviše će smanjiti ako otegne papke odmah sada.

Vidimanemogunista
3 godine prije

Ma,jasi zmaja i jedi ljude,majmune jedan zeleni

klara
2 godine prije

čuj z l o č i n c a, jest če sintetičko meso, mislimo da nečeš imati vremena koliko ti treba da ga i probaš, a što se tiče ljudi na planeti, jedi g o v n a, to je za tebe jer si i ti to.

klara
2 godine prije

predvidja pandemije, ne znamo hočeš li imati vremena, ličiš na smrt, faca u fazi odumiranja. ti češ krepat i bez ikakve pandemije

Tim Kunić
2 godine prije

Jedi govna Bili, prirodno je, a i recikliraš.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI