fbpx

Bivša predsjednica Argentine svjedočila o optužbama protiv Irana

Cristina Fernández de Kirchner

Bivša argentinska predsjednica Cristina Fernández de Kirchner je na sudu odbila optužiti Irance za umiješanost u teroristički napad na ”Centar židovske zajednice” u Buenos Airesu 1994. godine, kada je ubijeno 85 ljudi.

Optužbe su “pravne gluposti“, izlazeći iz suda 26. listopada je rekla je Christina Kirchner. Optužila je predsjednika Mauricija Macrija, čelnika argentinske desnice, da je tužiteljstvo pretvorio u instrument za progon oporbe.

Christina Kirchner, predsjednica Argentine od 2007. do 2015. godine, dala je pismenu izjavu sucu Claudiju Bonadiju, koji istražuje navodno prikrivanje činjenica o terorističkom napadu.

Cristina Kirchner je optužena za pripremu prikrivanja informacija o napadu, jer je potpisala sporazum s Iranom 2013. godine, prema kojem su visoki iranski dužnosnici dobili pravo da istraže teroristički napad u vlastitoj zemlji, ali ne i Argentini, samo kako bi se pronašli krivci. Kasnije je sporazum proglašen neustavnim i nije stupio na snagu.

Kirchner je sudu rekla ”kako je sporazum imao samo jedan cilj: omogućiti istragu Irancima kako bi se istraga mogla nastaviti”. Objasnila je kako zbog činjenice da Iran i Argentina nemaju sporazum o izručenju nije bilo drugog načina za nastavak ove istrage.

U međuvremenu se Cristina Kirchner na velika vrata vratila u visoku politiku, osvojivši mjesto u Senatu na izborima 22. listopada i ostvarivši odlične rezultate sa svojom novom strankom  ”Frente de la Unidad Ciudadana”. Naime, Cristina Kirchner je sa strankom koja je postojala tek nekoliko mjeseci bila druga po broju glasova na nedavnim izborima za Donji dom i Senat, ali je zbog ”rasutih” glasova na ljevici i lijevom centru relativni pobjednik ipak bila stranka ”Cambiemos’‘ aktualnog predsjednika.

Zanimljivo je da je osim Cristine Kirchner za ”opstruiranje istrage o terorističkom napadu” optužen i bivši ministar vanjskih poslova Argentine Hector Timmerman, koji je i sam Židov, a vjerovao je da s iranskim istražiteljima i službama može rasvijetliti ovaj događaj.

Iran kategorički negira bilo kakve veze s ovim terorističkim činom. Postoje neki neizravni i izravni dokazi da su u sve umiješani CIA i Mossad i njihovi agenti unutar argentinskih službi, koji su sudjelovanje u krvavom zločinu pokušali prebaciti na Iran i Hezbollah.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Gervasius Twinklminkelson
Gost
Gervasius Twinklminkelson
3 godine prije

Dobar dan da su mosadovići u igri. Da se prepoznati stil…

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Onome tko nešto zna o stvarima koje su se događale u Argentini je poznato da se ova gospođa zamjerila MMF-u, Svjetskoj banci itd i vidi vraga, oboljela od tumora.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Baš sam gledao sad na Wiki ove izbore, nisam ni znao, ova stranka koju je osnovala ovog proljeća je već druga u Senatu i Donjem domu, Malo su rascjepkane one ljevičarske, ima ih 6-7 , ali mislim da će Macri s mjerama štednje sam sebe sahraniti do novih izbora. Samo ne znam ima li se pravo kandidirati nakon dva mandata i pauze od jednog?

mmne
Gost
mmne
3 godine prije

vucic je postao predsednik/premijer a da je prethodno bio nacijac zvezdinog severa momak sa sipke. macri je barem bio predsednik boca juniors….i sin prevaranta koji je ojadio argentinu za blizu 20- milijardi dolara….

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

ima nekoliko što baštine peronizam…samo što je to vrlo kompleksna ideologija koja je osuđena na raspad.

davor
Gost
davor
3 godine prije

Treći svjetski rat SAD i Izrael protiv ostatka

Crni žutokljunac
Gost
Crni žutokljunac
3 godine prije

Žena i jedna od malo političara sa karakterom i kičmom.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije

S pravom se danas možemo pitati jesu li svi teroristički napadi pripremljeni i izvedeni u režiji CIA-e i Mossada. Ako gledamo na motiv i interes, jedino su te dvije države izvukle direktnu korist, istovremeno blokirajući Iran, a po potrebi i druge arapske države na međunarodnom planu, u smislu financija i cijene nafte. Da židovi žrtvuju židove radi materijalih interesa nekolicine, ne bi bilo prvi put u povjesti. Eno, misteriozno je preminula i jedna od preživjelih svjedokinja masakra u Las Vegasu, koja je od prvog dana izričito i nedvosmisleno tvrdila da je bilo više pucača i to nakon što je bila izvan životne opasnosti od zadobivenih povreda, što se ne podudara sa službenom verzijom u kojoj piše da je Stephen Paddock bio sam. I nije prva žrtva koja je umrla a da je tvrdila isto. Maligno je to što se već i na Wikipediji Stephen Paddock navodi kao jedini ubojica, iliti kako se piše povijest.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik