Bivšem kongresmenu Ron Paulu zaključan Facebook iz neobjašnjenih razloga

Ron Paul
23 komentara

Bivši američki kongresmen Ron Paul misteriozno je isključen sa svoje Facebook stranice i optužen za „višestruko protivljenje našim standardima zajednice“. Platforma nije objasnila koji je sadržaj na Paulovoj stranici okrenuo prekidač.

Paul je u ponedjeljak na Twitteru objavio snimak ekrana svoje zvanične Facebook stranice sa  upozorenjem: „Imate ograničenu funkcionalnost stranice“, obavještavajući ga da je „privremeno blokiran“ da „stvara nove stranice i upravlja postojećim stranicama“.

Iako je upozorenje impliciralo da je bivši kongresmen iz Teksasa „više puta išao protiv naših standarda zajednice“, Paul je insistirao da nikada ranije nije dobio ni obavještenje o kršenju standarda zajednice, a kamoli o štrajku ili drugom službenom ukoru.

Objava koja je navodno pokrenula Facebookovu disciplinu nije prikazana, niti je Paul dobio bilo kakve dalje nagovještaje šta je to navodno uradio da izazove gnjev giganta društvenih medija. Umjesto toga, dobio je samo vezu da „pregleda naše standarde zajednice da bi utvrdio šta predstavlja kršenje“. Facebookovi standardi zajednice eksplodirali su u posljednjih nekoliko godina kako se platforma trudi da iskorijeni političku jačinu.

Mnogi na društvenim mrežama taj su potez vidjeli kao zloslutni nagovještaj cenzure koja dolazi. Iako Paulova stranica nije izbrisana, ona je jedna od hiljada onih koje su očišćene ili zaključane od izbora u novembru, a masovni nestanak takođe se nestrpljivo uključio u sve.

Paulov podcast, Ron Paul Liberty Report, cenzurisan je na YouTubeu u septembru, dobivši „upozorenje“ da video krši „smjernice zajednice“ o „neželjenoj pošti, obmanjujućim postupcima i prevarama“. U daljoj istrazi, Paulov kohost Daniel McAdams otkrio je da je epizoda počinila (YouTube definisani) kardinalni grijeh neslaganja sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije o Covidu-19. Iako je SZO sama nekoliko puta mijenjala smjernice o pandemiji, običnim korisnicima nije dozvoljeno da „osporavaju efikasnost preporuka SZO ili lokalnih zdravstvenih vlasti o socijalnom udaljavanju i samoizolaciji“.

Samom McAdamsu, koji je tokom Paulovog boravka u Domu služio kao njegov savjetnik za spoljne poslove, zabranjeno je korištenje Twittera u novembru 2019. godine nakon što je napao Sean Hannitija voditelja Fox Newsa. Konzervativni stručnjak prikazao je jednosatno ograđivanje od takozvane Duboke države – termin predsjednika Trumpa za mutne radnje, neizabrane obavještajne agente i druge moćne ličnosti – dok je nosio značku CIA, očigledan razlog koji je naveo McAdamsa da izjavi kako je Hanniti „retardiran“.

Facebook, Twitter, Google i druge platforme društvenih medija požurili su da ušutkaju predsjednika Donalda Trumpa prošle nedjelje nakon što je horda njegovih pristalica ušla u Kapitol, navodno nahuškani od predsjednika. U haosu koji je nastao smrtno je stradalo pet ljudi, jednog je upucala policija, a troje zbog neobjašnjivih medicinskih nesreća. U metežu je stradao i policajac.

CenzuraRon Paul
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sokre
3 godine prije

odhebite to smeće od FBa, TWa, YTa, WAa, VIBERa, INSTAGRAMa, WINDOWa….izbrišite kompletan Google,
instalirajte LINUX, registrirajte se na Gab social network, ….. instalirajte Brave, Dissenter, Duckduckgo, Telegram, ROOTajte Android telefon, instalirajte čisti korijen androida bez googla, ima mogućnosti, treba tražiti sve se može, . samo kako prosvijetliti stoku????

3 godine prije zadnji put uredio sokre
Slonica
3 godine prije

Stariji čovjek, pa nije stigao upratiti smjernice o virusu, i Trumpu..
Njegova objava nije išla u korist trenutnih smjernica.
Moraš dosta upućen biti da bi mogao pisati niz dlaku i afirmativno za jednu platformu.
Zanimljivo danas poznati stručnjak na N1 tv priča o Facebooku.
Osuđuje države koje su ga zabranile, a zalaže se da isključe svakoga ko “sije sjeme sumnje”
To i djeca u školi kuže …uvedite platforme zbog demokracije a onda selektirajte tko može, tko ne.
Ako je toliki prijepor oko privatnih platformi ,sve države bi ih trebale ukinuti.

nonwo
3 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=524qd8pVt78

Tucker: Cuomo’s convenient lockdown U-turn
Cuomo se predomislio oko zaključavanja.”Otvarajmo jer nećemo imati što otvoriti.”
Kad je guverner Floride (ranije) rekao isto – cenzurirali su ga na svim mrežama.

Ivex
3 godine prije

Kada su blokirali Ron Paul jednoga od rijetkih Amerčkih politčara koji je upozoravao nakon 11.09.2001 Američki narod da ne skače na ratnu retoriku, koji je realan političar onda je sve jasno.Ostaje samo jedno pitanje da li je Američki narod dovoljno pametan da ne popuši ovi priču o državnom udaru od strane medija.

2084
3 godine prije

I deutche bank je blokirala trumpa,ali nije kriminalce svjetske kojima pere lovu.

Ante
3 godine prije

Slušam tu Ameriku već desetljećima kako svima zemljama na nos stavljaju da zabranjuju slobodu govora i da ušutkavaju političke protivnike. To se posebno istaknulo zadnjih pet godina, da bi danas Amerika isto radila. Doslovce političke protivnike isključuju sa interneta bez ikakvog razloga. Zadnjih godina slušam kako svima i svakom stavljaju na nos da namještaju izbore, danas je Amerika namjestila svoje izbore, i sada da bi cijelu stvar zataškali, brišu sve dokaze o tome, brišući tisuće videa i dokaza sa interneta. Prozivajući političke protivnike nasilnicima i teroristima. Hitler i svi diktatori bili bi ponosni na to na što je današnja Amerika spala. Uz to progone slobodne novinare kao što je Julian Assange.

3 godine prije zadnji put uredio Ante
Kažun
3 godine prije

On this day in 1962, the US military began its 11-year chemical warfare campaign against the people of Vietnam and Laos, dropping 19 million gallons of Agent Orange over 20% of both countries, poisoning at least 3 million people and causing over a million birth defects.

Kažun
3 godine prije

Genesis – Land of Confusion (Official Music Video)

Kažun
3 godine prije

Are You Ready for Total (Ideological) War?

unz*com/chopkins/are-you-ready-for-total-ideological-war/

eks
3 godine prije

Novi “Makartizam” – lov na veštice . Oni su gori od Staljina.

Bosanac
3 godine prije

Ameriku od 1984. moze spasit jedino vojni udar.

3 godine prije

“… „višestruko protivljenje našim standardima zajednice“ …”
“zajednice”…?
Koje?
One “naucne zajednice”… ili “LGBT zajednice”… ili “medicinske zajenice” … “demokratske zajednice”… “satanisticke zajednice…”…

Strasno.
Cisti satanisticki Kult.

Karma
3 godine prije

FACEBOOK JE KUGA. Napustiti ovu destruktivnu politicku platformu.

dulebg
3 godine prije

„više puta išao protiv naših standarda zajednice“

počinjem da razumem Kafkin “Proces”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI