Bivši general NATO-a predviđa prekid vatre u Ukrajini

Hans-Lothar Domröse - Ukrajina prekid vatre
42 komentara

Ni Moskva ni Kijev neće uspjeti u svojim vojnim ciljevima, tvrdi visoki njemački časnik

Visoki časnik njemačke vojske i bivši zapovjednik Zapovjedništva združenih savezničkih snaga u Brunssumu, general Hans-Lothar Domröse, predvidio je da će sukob Rusije i Ukrajine zapasti u pat poziciju i da će neka vrsta prekida vatre biti postignuta do ljeta. “Očekujem zastoj početkom ljeta”, rekao je Domröse novinama njemačke medijske grupe Funke u nedjelju, tvrdeći da će do tada obje strane osjećati da nastavak borbe “više nema koristi”. Između veljače i svibnja vjerojatno će obje strane shvatiti “da su zapele”, rekao je bivši general, dodajući da će to biti trenutak za početak pregovora o prekidu vatre. “Doći će do primirja negdje ove godine”, predvidio je Domröse, upozoravajući da to neće značiti neposredan trajni mir. “Prekid vatre znači: prestajemo pucati”, rekao je, ali će pregovori “vjerojatno dugo trajati”.

Što se tiče trenutnog stanja sukoba, Domröse je rekao da Rusija ima prednost što ima “više tenkova i više projektila”, dok je Kijev “apsolutno ovisan” o zapadnim isporukama oružja. “Teško mi je zamisliti da će Ukrajina u potpunosti povratiti područja koja su pod ruskom kontrolom, čak i ako Zapad isporuči teško oružje koje je potrebno, posebice tenkove i topništvo”, dodao je.

Od početka ruske vojne kampanje u Ukrajini prošle veljače, Njemačka, s nizom drugih zapadnih zemalja, opskrbljuje Ukrajinu oružjem. Međutim, kancelar Olaf Scholz oklijevao je Kijevu osigurati borbene tenkove Leopard 2, tvrdeći da Njemačka ne bi trebala krčiti put, budući da nijedna druga nacija još nije poslala takvo moderno oružje. General je ustvrdio da, ako “ozbiljno shvatimo svoju odgovornost, moramo Kijev opskrbiti teškim oružjem” prije nego što njegove zalihe presuše, jer bi moglo proći više od mjesec dana od odluke vlade da tenkovi Leopard 2 budu na terenu u Ukrajina.

“U jednom trenutku Ukrajina će izgubiti posljednji tenk, tada će joj trebati zalihe. I u nekom trenutku će doći do prekida vatre, tada će i Ukrajina trebati daljnju potporu i oružje”, rekao je Domröse. “Krajnje je vrijeme da europske zemlje koje imaju tenkove Leopard sada formiraju koaliciju voljnih i da zajedno ispune svoje rezultate na koordiniran način.” Moskva je dosljedno tvrdila da zapadna isporuka oružja Ukrajini služi samo za produljenje sukoba. Također je upozoreno da se države članice NATO-a sve više uključuju u neprijateljstva, što bi potencijalno moglo dovesti do sveobuhvatnog vojnog sukoba između bloka i Rusije.

General je priznao da je jedini način za okončanje sukoba kroz ispregovarani sporazum prihvatljiv za obje strane, sugerirajući da bi moguće rješenje bilo da Zelenskij odustane ukrajinskog zahtjeva da se Krim odmah integrira u Ukrajinu i da umjesto toga pristane na “prijelazno razdoblje” od 50 godina.

Međutim, Kremlj je prethodno nazvao takve prijedloge nepokretanjem, inzistirajući na tome da, ako Ukrajina želi mir, treba uzeti u obzir “nove stvarnosti”, misleći na četiri bivše ukrajinske regije koje su prošle jeseni glasovale za pridruživanje Rusiji, nakon što je Krim učinio isto 2014. nakon državnog udara u Kijevu.

rusijaSADukrajinaVojni Ciljevi
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Treba biti slep pa ne videti da ovaj rat ima mnogo veće ciljeve od proklamovanih.
Kada bolje razmislimo o sporom napredovanju ruskih snaga shvatimo da je to sasvim normalno ali je cilj naterati NATO da se direktno umeša.

Rusiji je jasno i to pre početka ovog rata da Vašington želi da ih natera da napadnu neku NATO članicu. Rusiji je takođe jasno da će do toga doći ali njima odgovara da NATO prvi njih napadne i da krivica za taj sukob padne na NATO. Kako vreme prolazi Ukrajina ostaje bez oružja bez obzira na snabdevanje sa Zapada tako da će Vašington morati da pokrene NATO na Rusiju ako ne želi smirivanje tenzija između Rusije i EU – a ne želi.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Dame i Gospodo ! Upravo objavljeno … ARMAGEDDON !!! Republika Kina i sluzbeno objavila da od sada , kupovinu svih energenata —- OBAVLJA U YUANIMA 😁 🙌 !!! UDARLI SU OVIM – ZMIJU — DIRECT — U GLAVU 😱 😨 ! Sad Americi ne ostaje puno toga … Il napast Arape i ili samo Kineze — CIME , SA KIME I KAKO ????!!!! Ili … Priprjemat se polako za .. Razlaz …….

Schwarze Hunderte
1 godina prije

E moj Generale .. Sano si jedno previdjeo u analizi .. UKRAJINCI SE NI O CEMU NE PITAJU 😁 😁 😁 ! Nema oruzja ?! Molim .. Ima zlica , vilica u nozeva — U RAT — DO POSLJEDNJEG !!! Leto — to si ljepo , pogodio moj von Clausewitz — NO KOJE GODINE ?! To nijesi 😊 .

nekoime
1 godina prije

Očekivali ste i za dva tjedna ući u Moskvu, pa uđoše Rusi u Berlin.

Max
1 godina prije

Mislim da će trajati dulje.

Tupko Glupko
1 godina prije

Uporno plasiraju kroz medije visoki vojni časnici, kao i visokopozicionirani političari da će Ukrajina morati priznati stanje na terenu, da potpuno ovise o zapadnoj vojnoj i financijskoj pomoći, ali Zelenski niti sluša niti odustaje, sve dok Ukri pristaju ginuti za njega i sve dok im oružje dolazi iz inozemstva.

Ovaj bivši visoki časnik njemačke vojske kroz ovaj medijski istup govori između redaka da će i Ukrima biti dosta više rata do ljeta jer po njegovom mišljenju će do tada doći do statusa quo na terenu.

Otpornik
1 godina prije

Moja prognoza je da je NATO (SAD) uhvatio Rusiju za vrat i neće stati tako lako. Našli su budale koje će ginuti za njih i budale koje će sve to financirati. Objektivno, Rusija se ne može boriti protiv čitavog zapada. Samo me je strah da će to dovesti do nuklearnig rata. Zato bi bilo najbolje da sve odmah stane, pa neka pregovaraju ako treba i sto godina. No, bojim se da ništa od toga jer je NATO nanjušio krv.

anti antifa
1 godina prije

bomba buš pukla? bum! i ode 500 rusa u vazduh a njhove familije ce dobit 500 lada a denacifikacija ide dalje do posljednjeg rusa.

hiber
1 godina prije

Hajde malo o činjenicama. U biti se radi o obrnutoj Barbarosi. Putin je ušao u mobilizaciju da pokuša drugu ofanzivu. U tome ga aktivno sabotira vlastita vojska jer zna da nemaju nikakvog izgleda. U Rumunjskoj 101. aktivno drži bok sa Rumunjima. Poljska je potpuno zatrpana američkim tenkovima koji idu prema Litvi i Baltiku. Zakrčenost je tolika, da se nova američka “brigada” jačine tenkovske divizije morala iskrcati u Nizozemskoj. Sadašnja snaga pridruženog NATOa je iznad snage Ruskih ešalona iz veljače 2022. NE RAČUNAJUĆI lokalne armije. U biti je uzrok rata Putinov poraz u plinskom ratu čiji ishod se pokušao promjeniti ratnim osvajanjem Ukraine i izlaskom na mađarsko-austrijsko- njemačke granice. Nije uspjelo i sada je to GAME OVER za Putuna. Konačni udarac mu je zadala Zima koja nije polazala zube pa je plin pao na 700 eura.

tihobl
1 godina prije

Sta kaze svabski general – ratovacemo dok ne ostanemo bez poslednjeg tenka u Ukrajini, a onda zatrazicemo primirje od 10 godina, da proizvedemo novo oruzje. Dotle mozda Putin umre, Rusija se raspadne, komet je pogodi ili tako nesto.

Lucija, prva
1 godina prije

” Vladimir Putin je putem video-linka naredio da se fregata „Admiral Gorškov“, opremljena raketnim sistemima „cirkon“, pošalje u vojnu službu.

– SERIJSKA PROIZVODNJA „CIRKONA“
– nema analoga ni u jednoj zemlji na svetu.

“Cirkon“ je prva hipersonična krstareća raketa na svetu sposobna za kontinuirani aerodinamični let sa manevrisanjem u gustim slojevima atmosfere uz pomoć sopstvenog potiska motora tokom
čitave rute.

Ona može podjednako efikasno da pogađa ciljeve na kopnu i na vodi. Rakete „Cirkon“ mogu da dostignu brzinu do devet maha (preko 10.000 kilometara na sat), a njihov domet je preko 1.000 kilometara. Planirano je da ovim raketama budu naoružane podmornice i brodovi.”, webtribune

Read and weap. 😄

nessy
1 godina prije

Ova fotografija je snimljena u momentu kad general kaze ‘keve mi, sve ce tako da bidne’. Prestanu li NATO isporuke oruzja, obavjestajna podrska i slanje osoblja, a to ce se dogoditi prije ili kasnije, Ukrajina je Kapput, ne u tri dana, neko odmah, a Zelenski ce slati video uratke sa Sejsela ili Kariba, potvrdjujuci svoje domoljublje do zadnjeg maznutog dolara. Kako god okrenes Rusija se bori protiv citavog NATO-a, i vrlo se dobro drzi. Da primjeni USA taktiku, spaljene zemlje, iz Iraka (vratimo ih u kameno doba), bilo bi mozda brze gotovo, ali Rusi su svjesni, da veliki broj Ukrajinaca drzi njihovu stranu.

Perun
1 godina prije

Nema primirja dok se ruski okupator ne istjera iz Ukrajine. To je valjda svima jasno.

Rimtutituki
1 godina prije

Od svih ovih vojaka,jedini koji vidi dalje od nosa he nas dragi Admiral D.Loso

Lucija, prva
1 godina prije

Pogledajte kako su im bijedne te mirovine.
Ovaj ima vjerojatno paradentozu, a artritis i to gadan sigurno.

Ništa od liječenja…??

Boba Lazarević
1 godina prije

Evo, kad svi nešto predviđaju, da i ja dam prognozu, da povežem končiće.

Kad padne Artemovsk (Bahmut), navodno najjača utvrda na fronti, Rusima se otvara prostor sve do Dnjepra. Ali to će biti i znak NATO-u da je Ukrajina kao cjelina izgubljena. Zato će NATO pokušati ući u zapadni dio i spasiti što se može. Mislim da je to funkcija američke 101-e divizije u Rumunjskoj i čega god su pripremili Poljaci. To će dovesti do eskalacije.

Da bi Rusi to spriječili morat će brzo djelovati ako žele zapadnu Ukrajinu pretvoriti u neutralni “buffer” i “spasiti mir”. To je zadatak vojske u Bjelorusiji. Ući brzo zapadno od Kijeva, odrezati komunikaciju sa zapada i po mogućnosti zauzeti Odesu. Možda je to razlog što nisu devastirali kompletnu infrastrukturu. Naime, mogla bi im zatrebati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI