Bivši pomoćnik britanskog premijera optužuje Johnsona da je lagao parlament o „Partygate“

Boris Johnson
7 komentara

Cummings bi se „zakleo pod zakletvom“ da je BoJo znao da je zabava održana u suprotnosti sa pravilima Covid-19.

Britanski premijer Boris Johnson ne samo da je znao da je baštenska zabava koju je organizovalo njegovo osoblje kršenje pravila njegove vlade o Covidu-19 – on je lagao parlament o tome, prema njegovom bivšem pomoćniku Dominicu Cummingsu.

Događaj „društveno distancirana zabava“ koji je održan u bašti u Downing Street 10 dok je Engleska bila pod striktnim zatvaranjem planirao je Johnsonov lični privatni sekretar, uprkos protivljenju najmanje dvoje ljudi upoznatih sa pravilima o Covidu-19 u zemlji, napisao je Cummings u tvitu i blogu u ponedjeljak. Bivši premijerov savjetnik sugerisao je da je Johnson na povredu zakona dodao uvredu time što je lagao parlamentu o svom znanju za zabavu.

Navodeći sebe kao jednog od dvojice zaposlenih koji su protestovali zbog zabave koja je prekršila karantin, Cummings tvrdi da je u mejlu napisao da je događaj „protivan pravilima i da ne bi trebalo da se desi“. Iako on nije lično prisustvovao događaju, njegova priča tvrdi da je planer zabave provjerio sa Johnsonom da potvrdi da događaj treba da se održi bez obzira na pritužbe osoblja, i da je Johnson ne samo dao zeleno svjetlo, već je i lično prisustvovao zabavi koja je održana 20. maja 2020.

Cummings je na svom Substack blogu napisao da će se „zakleti“ da je Johnson znao da je sastanak bio zabava uz piće i da je premijer „lagao parlament“ kada se izvinio što je prisustvovao skupu, tvrdeći da je mislio da je to bio radni sastanak. Pored zabave uz piće u bašti, Downing Street je optužen za održavanje nekoliko zabava tokom zaključavanja Covid-19, a kancelarija se prošle nedjelje izvinila kraljici Elizabeti zbog dva skupa održana noć prije sahrane njenog muža.

„Samo skup od 20. maja, bez obzira na niz drugih skupova, znači da je premijer lagao parlament o zabavama“, napisao je Cummings na Twitteru.

Prošlog mjeseca, Downing Street je ponovo optužen da su prekršili sopstvena pravila zaključavanja sa ne samo jednom već nizom prazničnih zabava, što je pokrenulo istragu vlade. Međutim, vođa te istrage bio je primoran da podnese ostavku nakon što se pokazalo da je i on bio svjestan praznične zabave koja krši karantin u njegovoj kancelariji.

Sam Cummings je podnio ostavku na svoju funkciju višeg savjetnika premijera u novembru 2020., šest mjeseci nakon što su njegova očigledna kršenja pravila izolacije u Engleskoj izazvala gnjev javnosti. Rekao je da se tog marta sa porodicom odvezao oko 260 milja širom zemlje do imanja svojih roditelja, kategorišući to kao „putovanje od suštinskog značaja“. Cummings je takođe rekao da je porodični jednodnevni izlet u zamak udaljen 30 milja od mjesta gdje su boravili preduzet da bi „testirao njegov vid“ prije njegovog povratka u London.

boris johnsonPartygateVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Peter Tosh
2 godine prije

Lik stvarno misli da to zute cupe na glavi lici na nesto. Za imat ovakav friz nemoguce je bit normalan. Dobra je stvar da je taj klaun marioneta plandemije jer ko zna, da mi takav krene nabrajat protiv vakcina vjerojatno vi vec imao16 boostera

Emiliano Zapata
2 godine prije

Sta sad politicari poceli i lagat ljude?
Od kad to?
Kako to?
Ma nevjerujem jer kad bi bilo tako onda bi to bila veeeelika vijest!

Realno
2 godine prije

Oće li ovom deb.ilu neko da užga onaj korov na tjemenu. Let it burn, let it burn.

Max
2 godine prije

Johnson stalno laže.

pirat sa kariba
2 godine prije

obicni klaun i dvorska luda

DEDA
2 godine prije

DRAGA ZAČUĐENA NACIO.LAŽ JE SASTAVNI DIO LJUDSKOG I ŽIVOTINJSKOG SVIJETA.NEMOJTE UČIT KLINCE DA JE LAŽ LOŠA.NEKE ŽIVOTINJSKE VRSTE SIMULIRAJU SMRT DA BI PREŽIVILE.ŠTO JE TU LOŠE.DA DEDA NI SLAGAL OTFURALI BI GA PARTIZANI ILI USTAŠE NA STRELJANJE.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI