Bivši ukrajinski glavni tužitelj tvrdi da je Biden primao mito

Hunter i Joe Biden
9 komentara

Američki predsjednik dobio je mito kako bi zaustavio istragu o energetskoj tvrtki Burisma, u kojoj je njegov sin Hunter bio najviši izvršni direktor, rekao je Viktor Šokin

Bivši ukrajinski glavni tužitelj Viktor Šokin ustvrdio je da je Joe Biden, dok je bio potpredsjednik SAD-a, primio mito od ukrajinske energetske kompanije u zamjenu za pomoć pri njegovom otpuštanju 2016. U intervjuu za Fox News objavljenom u petak, Šokin je rekao da je Biden vršio pritisak na tadašnjeg ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka kako bi ga on otpustio zbog njegove istrage o Burisma Holdings, ukrajinskoj energetskoj tvrtki u čijem je upravnom odboru bio Hunter Biden, sin Joea Bidena. Bivši tužitelj tvrdio je da su i Porošenko i Joe Biden razumjeli da bi mu, da mu je bilo dopušteno nastaviti istragu o Burismi, to moglo pružiti “činjenice o koruptivnim aktivnostima” Huntera Bidena, Devona Archera, još jednog američkog izvršnog direktora tvrtke i druge uključene osobe.

Međutim, Porošenko je ponudio drugačiju verziju događaja, inzistirajući na tome da je Šokin smijenjen zbog neuspjeha u borbi protiv korupcije u Ukrajini.

Šokin je rekao da je “snažno uvjeren” da su i Joe i Hunter Biden dobili mito u vezi sa slučajem Burisma. “Bili su podmićeni. Činjenica da je Joe Biden dao milijardu dolara u američkom novcu u zamjenu za moju smjenu, moj otkaz; nije li samo to slučaj korupcije?” Upitao je.

Bivši dužnosnik je mislio na intervju iz 2018. u kojem se Joe Biden hvalio da je 2015. zaprijetio da će uskratiti milijardu dolara jamstava za zajam Porošenku, ako Šokin ne bude otpušten. “Pa, kao što vidimo, dobio je otkaz”, rekao je Biden.

Međutim, glasnogovornik Bijele kuće Ian Sams odbacio je Šokinove tvrdnje, prekorivši Fox News zbog toga je medij “dao prostor za ove laži bivšem ukrajinskom glavnom tužitelju, čiji je ured njegov vlastiti zamjenik nazvao ‘leglom korupcije”’.

Navode o ”quid pro quo” koji uključuju Joea i Huntera Bidena iznijeli su republikanski senatori Lindsey Graham i Chuck Grassley u lipnju, kada su objavili dosje o FBI-jevim doušnicima. Prema dokumentu, vlasnik Burisme Nikolay Zlochevsky navodno je rekao “vrlo vjerodostojnom” povjerljivom izvoru da su Joe i Hunter Biden primili po 5 milijuna dolara za korištenje svog političkog utjecaja u Kijevu.

BidenHunter BidenKorupcijaukrajinaViktor Šokin
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keki
8 mjeseci prije

Pa ima na netu starih članaka iz tog doba, mislim 2019. su ga tužili, i to starog.

Nekoime
8 mjeseci prije

U boj za naše vrijednosti: korupciju, narkomaniju, pedofiliju…

ljena bitanga
8 mjeseci prije

Biden je dao…!
Je, je kao i kak je Zoka sponzor Sinjske alke, a pokojni Bandić davao iz svoga džepa…

nastran
8 mjeseci prije

u tom grmlju leži zec!

Hash
8 mjeseci prije

Овај открио Нову Америку.
Јавна тајна.

Max
8 mjeseci prije

I on i sin.

BanOvan
7 mjeseci prije

“I tata bi sine”

hiber
7 mjeseci prije

To nije mito ,to se zove K-15 ili bonus za obavljeni kriminal

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI