BND: Sjeverno-korejske rakete mogu pogoditi Europu i Njemačku

Kim Jong un - Njemačka
32 komentara

Pyongyang ima mogućnost napasti Njemačku i Srednju Europu, izjavio je Ole Diehl, potpredsjednik Savezne obavještajne službe (BND), na zatvorenom sastanku s njemačkim zastupnicima, javlja Bild am Sonntag.

Na sastanku održanom iza zatvorenih vrata, potpredsjednik Njemačke Federalne obavještajne službe (BND) Ole Diehl rekao je njemačkim zastupnicima da su sjevernokorejske rakete spremne dosegnuti Srednju Europu i Njemačku, piše Bild am Sonntag . Prema BND-u, razgovori između Pyongyanga i Seula pokrenuti u nedjelju u Helsinkiju bili su pozitivni.

Finska tiskovna agencija STT priopćila je u nedjelju kako će se sastanak između korejskog i južnokorejskog diplomata i bivšeg američkog veleposlanika u Seulu Kathleen Stephens održati u japanskom veleposlanstvu u Helsinkiju. U ponedjeljak, finski ministar vanjskih poslova potvrdio je kako su se pregovori između dviju Koreja održani u glavnom gradu Finske.

Prije toga, tijekom posjeta Sjedinjenim Državama, Chung Eui-yong, viši savjetnik za sigurnost predsjednika Južne Koreje, izjavio je da je Kim Jong-un spreman razgovarati s predsjednikom SAD-a, a što je Donald Trump i prihvatio.

Južna Koreja i Sjeverna Koreja dogovorile su održati zajednički summit krajem travnja, izjavio je 6. ožujka glavni tajnik Južnokorejskog ureda za nacionalnu sigurnost u Pyongyangu. Prvi telefonski kontakt između dvojice korejskih čelnika također se očekuje u travnju, prije summita.

BND
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
5 godine prije

Al ga kenjate,onak na tanko…..

Ana
5 godine prije

Sve je manje mogucnosti zapovijedanja cijelom svijetu, te uvodjenja demokracije. Zato se demokracija sve vise i vise uvodi narodima Europe, za sada prednjace Engleska, Svedska i Njemacka.

Sovoranola
5 godine prije

Ole ,lako za Koreju, važno je da se Rusi nemogu dobaciti do Zapada.

Son of Alerik
5 godine prije

Srednju Europu i Njemačku? Baš nas briga, bitno je da preskače Balkan i da Kim tmasti Sung može uništiti Njemačku. To bi bila vesela vijest za većinu ovdašnjih Kimovih navijača koji zaboravljaju da ih taj Zapad hrani, odijeva i oblači. I napredak Kine, put svile je vesela vijest, pogotovu ako zbog kinsekog razvoja mnogi od nas dobiju otkaze i završe ovršeni na ulici.

tuf
5 godine prije

Europljani bi se trebali pitati zasto bi ih Sjeverna Koreja gadjala ako je ostave na miru i ne sudjeluju u vojnim igrama ili intervencijama na njihovoj strani sfere (ili ploce za “one”).
Usput, znakovito je da se sada i japanski premijer Abe, posredstvom juznokorejskih pregovaraca, zeli sastati s delegacijom Sjeverne Koreje. Znam da je previse za ocekivati, ali kako bih volio da svi odj… SAD kao faktor i krenu u direktne bilateralne pregovore. Tu sansu trebaju nanjusiti Kinezi i Rusi te osigurati “framework” za koordinaciju pregovora.

Maus
5 godine prije

A di su tu u prici exYu zemlje

shumadinac
5 godine prije

Da nije ovo “mišolovka” – dođi, dođi mali…

Iako se Rusija i Kina trude da održe međunarodno pravo koliko-toliko funkcionalnim Zapad pokušava presedanima (a sve češće upravo na njima) da ga potkopa. Iako u ovom momentu izgleda nezamislivo, obzirom na sve što smo do sada videli, ne bi trebalo da nas iznenadi da Kim dođe na pregovore u neku stranu državu (zapadnu) i bude uhapšen ili čak da bude izvršen atentat “od strane nekog ogorčenog Severnokoreanca čiju je porodicu Kim maltretirao” – i pri čemu bi se taj Koreanac više podržavao nego osuđivao.

Teorija zavere? Da je sreće da je ovo krajnji domet njihovih planova…

Har Megiddo
5 godine prije

Eto, ovo je ključni dokaz da je Zemlja ravna 🙂 🙂 🙂

neko ime
5 godine prije

Vjerojatno su htjeli odabirom mjesta sastanka dati do znanja susjedu (kojeg s razlogom ne vole niti južni niti sjeverni) da dogovor ne bi bio na njegovu štetu, a ako se on uz to uspije riješiti jenkija za vratom, svi su dobitnici. Pa da lijepo počnu misliti svi svojim glavama i što im je u interesu, a ne što je u interesu drugima…znam, utopija, ali eto nada(j)mo se…

palermo
5 godine prije

Mogu i izraelske, koje su puno bliže. A zašto bi Buco uopće gađao Njemačku?
Dobro je rekao Lavrov pavijanu Borisu i Gargamelki Teresi da tu spiku oko “trovanja” (nijednog nema dokaza da su Skripal ili kćer mu primljeni u ijednu bolnicu) tog nebitnog korisnog idiota ostave za svoju retardiranu javnost.

Tak
5 godine prije

doomporn i sijanje straha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI