Bolivija zabranila prodaju zemljišta u područjima Amazonije pogođenim požarima

Amazonsija kisna suma indijanci domorodci
2 komentara

Predsjednik Evo Morales je objavio da Bolivija proglašava ekološki moratorij i da će biti zabranjena prodaja zemljišta u regiji Chiquitania, provinciji Santa Cruz, pogođenom šumskim požarima velikih razmjera u Amazoniji.

Morales je također izjavio da prihvaća međunarodnu pomoć, iako je u početku smatrao da je to nepotrebno i da je njegova zemlja spremna boriti se s požarima, ali da je potrebno sve više i opreznije djelovati.

Bolivijski ministar vanjskih poslova Diego Pary potvrdio je da je u kontaktu s devet zemalja i nekoliko međunarodnih organizacija. Pary je negirao da je bolivijska vlada zatvorila mogućnost primanja međunarodne pomoći.

Evo Morales je najavio i zabranu prodaje zemljišta u regiji Chiquitania, provincija Santa Cruz, pogođenom šumskim požarima velikih razmjera.

Morales je iz kabineta za hitne slučajeve zaštite okoliša, koji se u utorak sastao u gradu Roboréu, rekao da je do sada broj žarišta požara smanjen s 8000 na 1036.

Izjavio je da se za ublažavanje požara koriste zrakoplovi Supertanker, laki zrakoplovi i helikopteri, koji su do sada na požare u bolivijskom dijelu Amazonije bacili 1 892 320 litara vode. S tim u vezi najavio je nabavu drugih zrakoplova.

Predsjednik Bolivije se zahvalio vladi Perua što je u narednih nekoliko sati poslala dva helikoptera kako bi pojačala mjere ublažavanja požara u Chiquitaniji.

“Samo tražim jedinstvo umjesto sukoba, jedinstvo za očuvanje naše biološke raznolikosti”, rekao je Morales.

Evo Morales u ulozi dobrovoljnog vatrogasca gasi požare u Boliviji:

Amazonski požari
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
4 godine prije

Inače Santa Cruz je jedino uporište latinoameričke fašistoidne desnice u zemlji i pokrajina s velikim privatnim farmama, nije ni čudo…

tedi
4 godine prije

Unstise planetu korporacije kojima nista osim profita nije sveto.Isto je i u Rusiji,apropo ruske vojne sposobnosti, oni mirno gledaju kako Sibir gori.
Sve vise sumnjam u rusko-americkih sukoba,koji se izgleda samo svode na MSM,dok drugi narodi,kao i njihovi, propadaju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI