Bolsonaro tvrdi da ima sopstvene izvore informacija o mnogo prevara tokom američkih izbora

Jair Bolsonaro
10 komentara

Iako zvanični rezultati američke predsjedničke trke tek treba da budu potvrđeni, nekoliko svjetskih lidera već je čestitalo bivšem potpredsjedniku na pretpostavljenoj pobjedi.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro kaže da ima sopstvene izvore informacija koji mu govore o mogućoj prevari tokom predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama.

Brazilski lider je dodao da će se ipak uzdržati „još malo“ prije nego što prizna Bidena za izabranog predsjednika. Do sada je nekoliko država, uključujući države EU, Kina, a takođe i šef UN, čestitalo Bidenu na pretpostavljenoj pobjedi, koju američke države tek treba da potvrde.

“Imam svoje izvore informacija da je tamo zaista bilo puno prevara”, rekao je Bolsonaro novinarima u nedjelju. “Niko ne govori o tome. Da li je bilo dovoljno da se definiše pobjeda za jedne ili druge, ne znam.”

Bolsonaro je takođe izrazio zabrinutost zbog trenutnog brazilskog izbornog sistema, koji je podložan prevarama, rekao je on, pozivajući zemlju da se vrati na papirni sistem glasanja na sljedećim predsjedničkim izborima, koji će se održati 2022. godine.

Uprkos zelenom svjetlu procesu tranzicije, aktuelni predsjednik Donald Trump odbio je da popusti Bidenu, optužujući demokrate da su “namještali” ovogodišnje izbore u korist svog kandidata. Trump se obavezao da će nastaviti svoju pravnu borbu kako bi osigurao legitimne rezultate. U isto vrijeme, u slučaju da Izborni koledž potvrđuje Bidena kao izabranog predsjednika, Trump je rekao da će „sigurno“ napustiti Bijelu kuću.

Posebna pažnja posvećena je Pennsylvaniji, jednoj od ključnih država na bojnom polju u kampanji 2020. godine, gdje predsjednik kaže da je 1.129.940 glasova datih Bidenu „stvoreno iz vazduha“, dodajući da je državu osvojio „silno“.

Izborni koledž treba da se sastane 14. decembra da odluči ko će biti sljedeći predsjednik Sjedinjenih Država.

američki izboriDonald TrumpJair Bolsonarojoe biden
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slonica
3 godine prije

Zar zadržavanje informacije,korisne u istrazi nije kazneno djelo…
Ili je to rekla,kazala

Tupko Glupko
3 godine prije

Sačekat će Bolsonaro sa objavom informacija kada Biden bude imao inauguraciju.
Ne znam zašto je onda uopće ovo izjavio?

Istranko
3 godine prije

Autori članaka koji prevode s drugih portala engleskog govornog područja su stvarno grozni prevoditelji, fraza “bojno polje” se ne bi trebala prevoditi jer je smisao rečenice potpuno jasan i bez te fraze koja kod nas ima sasvim drugačije značenje:

“Posebna pažnja posvećena je Pennsylvaniji, jednoj od ključnih država na bojnom polju u kampanji 2020. godine, gdje predsjednik kaže da je 1.129.940 glasova datih Bidenu „stvoreno iz vazduha“, dodajući da je državu osvojio „silno“.

Niti prijevod silno nije ispravan, trebalo bi pisati premoćno

Loftbrok
3 godine prije

To je istina, evo i ja sam načuo nešto slično. I ja ču sačekat sa dokazima.

marty
3 godine prije

Velika je tajna da se niti ovdje ne čuje što govori Kolakušić, po meni najhrabriji političar sa ovih prostora u EU parlamentu. Zoki se požalio što neće moći prošetat kera, čitali smo hvalospijeve cijeli tjedan, PlenKi na naslovnoj skoro svaki dan. A tek ova plejada Pashinian, ERIC Trump, tri članka o onom Irancu, sad Bolsonero… jel se ovdje netko …….. sa nama?

Laki
3 godine prije

Bitno je da on ima INFORMACIJE a ne DOKAZE!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI