Bombastična vijest otkrila da Mercedes i tajna izraelska služba korise kontroverznu tehnologiju za prepoznavanja lica

Prepoznavanje lica
10 komentara

AnyVision, proizvođač tehnologija za prepoznavanje lica, tijela i predmeta sa sjedištem u Tel Avivu, koji je sklopio nekoliko ugovora s izraelskom vladom i vojskom, prestao je dobivati financijska sredstva od Microsofta 2019. godine nakon što je etička revizija otkrila da izraelske sigurnosne proizvode koriste izraelske sigurnosne službe na Zapadnoj obali.

AnyVisionova tehnologija prepoznavanja lica postigla je velik napredak u Sjedinjenim Državama, potiho privlačeći velike klijente, uključujući robne kuće Macy’s, odjel za financijske usluge sa sjedištem u SAD-u, Mercedes-Benz, bolnicu Cedar Sinai iz LA-a, naftnog diva BP, lanac za popravljanje kuća Menards i druge, otkrila je istraga Reutersa, pozivajući se na više izvora za koje se kaže da su upoznati s operacijama.

Proizvodi tvrtke, koje gore spomenute tvrtke koriste za sigurnost i zaštitu od krađe, predloženi su i drugim tvrtkama, uključujući Amazonovu Whole Foods, kako bi nadzirali zaposlenike, iako je taj prijedlog navodno pao 2019. godine.

Nogometne i košarkaške momčadi Houston Texasa i Golden State Warriorsa također koriste sustav prepoznavanja lica za autentifikaciju zaposlenika koji ulaze i izlaze iz njihovih objekata.

Glavne kockarnice, uključujući Las Vegas Sands Corp, MGM Resorts International i CherokeeNationEntertainment, također koriste tehnologiju prepoznavanja lica AnyVision. Predstavnik MGM Ted Whiting potvrdio je da je tvrtka ovaj proizvod izraelske tvrtke od 2017. godine koristila na 11 različitih lokacija, snimajući ovom tehnologijom sve; od kriminalaca do prodavača koji ulaze u njihove prostorije bez maske tijekom Covid-19. Glasnogovornik Cherokee Nation Entertainment Joshua Anderson na sličan je način potvrdio uporabu proizvoda AnyVision i rekao da je to pomoglo s ”traženjem kontakata”, odnosno sa špijuniranjem ljudi, kako bi se otkrilo tko eventualno prenosi Covid-19.

Od svog stvaranja 2015. godine, AnyVision stvorio je nekoliko sustava prepoznavanja lica temeljenih na umjetnoj inteligenciji. U veljači je Sputnjik izvijestio o tvrtkinom razvoju plana prepoznavanja lica, koji je zasnovan na bespilotnim letjelicama koje će se koristiti u SAD-u, s patentom koji detaljno opisuje kako takva letjelica može pronaći najbolji kut za snimanje snimke, prije nego što sliku pošalje u bazu podataka radi identifikacije. Prepoznajući sklonost Amerikanaca prema privatnosti, izvršni direktor AnyVisiona Avi Golan rekao je Forbesu da će tehnologiju držati “u svom džepu” sve dok ona ne postane “prihvaćenija od strane čovječanstva,” usred zabrinutosti koje postoje od strane američkih zakonodavaca da bi se taj sustav mogao koristiti za masovno špijuniranje građana od strane korporacija i vlade u stilu onoga iz 1984. godine.

Tvrtka se prethodno udružila s izraelskim obrambenim divom Rafaelom kako bi stvorila sustav urbanog ratovanja pomoću bespilotnih zrakoplova, koje bi djelovale uz pomoć umjetne inteligencije za skeniranje i mapiranje zgrada, obilježavanje ljudi i na kraju, za identifikaciju pojedinaca pomoću prepoznavanja lica. Tehnologija bi se navodno koristila za lakše razlikovanje civila i vojnih ciljeva.

Poznato je da je izraelska vojska koristila tehnologiju prepoznavanja lica AnyVision na kontrolnim točkama Zapadne obale. Isto tako, poznato je da izraelska strana u postavljenim kamerama nadgleda Palestinsku upravu. Tvrtka je također surađivala s izraelskom vladom o pitanju instaliranja termalnih kamera u bolnicama, koje bi služile navodno za lakše identificiranje osoba zaraženih koronavirusom, kao i onih koje su stupile u kontakt sa zaraženima.

 

 

 

 

AnyVisionPrepoznavanje lica
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
3 godine prije

Ovu tehnologiju kinezi koriste svakodnevno na masovnoj razini protiv svog stanovništva.

3 godine prije

“… tajna izraelska služba …” Nista nije “tajna” kod “tajne” sluzbe zlocinackog Rotschildovog entiteta zvanog Izrael… Dakle lazni “zidovi”… lazna i najmladja “abrahamska prevara” (koju su implementirali budalama po Svijetu u tzv “njihove” religije)… cjelokupna tzv “nauka” (totalna pseudo-nauka u potpunosti financirana od “filantropa” i zlocinackog Vatikana, koji je takodjer u vlasnistvu istih “filantropa”)… u konacnici sve tzv “drzave” koje imaju tzv “centralne banke” (tj “stamparije vlastite valute“) – u totalnom VLASNISTVU ovih istih Judaizera koji su i “kreatori” tzv “drzave Izrael”..??? Dakle banana “drzave” (sve “sile” i banane) koje imaju Rotschildovu tzv “Centralnu banku” – koja DEFINITIVNO NIJE u vlasnistvu tih tzv “drzava” – nego iskljucivo u krvavim rukama Rotschilda i nekadasnjih familija “dvorskih zidova” iliti Judaizera (kako se jos uvijek i nakon 400 godina nazivaju ta satanisticka govna u Rusiji … Жидовствующие)… jasno govore da nema nikakave “tajnosti“… (“Banane” se nista ne pitaju...) . Svakodnevno jasno i otvoreno… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
ledeno doba
3 godine prije

ništa bombastično, jer
i Mercedes, i cijela država Njemačka, i država Izrael su u vlasništvu istih osoba

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
3 godine prije

Nekad su svi putevi vodili u stvorov Rim, zadnjih sedamdeset godina svi putevi vode u Fašingcioton a poslije njega svi putevi uskoro vode u rozmarinu bebu.

Max
3 godine prije

Ne čudi me to. Njihova je služba svuda. A Njemci im služe zbog prošlosti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI