Borbeni zrakoplov srušio se u sjevernoj Rusiji

Borbeni zrakoplov srušio se u sjevernoj Rusiji
9 komentara

Oba pilota su se katapultirala na sigurno, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane

Ruski borbeni zrakoplov MiG-31 srušio se tijekom trenažnog leta, priopćilo je u srijedu rusko Ministarstvo obrane. Mlažnjak je pao u napušteno područje, navodi se u priopćenju Ministarstva, dodajući da u incidentu nije bilo žrtava. Na video snimkama, koje su dostupne na društvenim mrežama, vidi se plamen koji izlazi iz mlažnjaka dok je letjelica još letjela. Jedan od motora mlažnjaka zapalio se tijekom leta, rekao je izvor iz ruskih sigurnosnih službi, rekavši da se letjelica “srušila u jezero, prema preliminarnim informacijama”.

Incident se dogodio desetak kilometara od grada Mončegorska i oko 150 kilometara od regionalne prijestolnice Murmanska.

Oba pilota evakuirala je helikopterom služba traganja i spašavanja, izvijestila je RIA pozivajući se na Ministarstvo obrane. Oni su sada živi i zdravi, rekli su iz medija. Na video snimkama na društvenim mrežama vide se ljudi na zemlji koji govore da su piloti pokušali skrenuti letjelicu dalje od stambenog područja.

Sličan incident dogodio se u ruskoj regiji Belgorod koja graniči s Ukrajinom krajem veljače. Tada se zbog tehničkog kvara srušio zrakoplov za blisku zračnu potporu Su-25. Pilot mlažnjaka je poginuo. Taj se zrakoplov također srušio u nenaseljenom području, što nije dovelo do oštećenja infrastrukture niti žrtava na zemlji.

MiG-31rusijaZrakoplov
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Uf !!! Ledeno tamo u *ičku materinu 👎👎👎

Max
1 godina prije

Mig 31 je odličan avion ali događa se.

gargamel
1 godina prije

Mi neznamo kakva je situacija,ipak je ozbiljna i preozbiljna sila protiv Rusije. Ovo sam našao, pa prosudite sami, mada mislim da je propaganda , i to Bild Zeitung: Ukrajinska tajna služba pokušala je dronom da ubije ruskog predsjednika Vladimira Putina. Iako napad nije uspio, ruske vlasti taj pokušaj drže u tajnosti, piše njemački list Bild nakon vlastite istrage. Korišteni dron bi bio najmoderniji ukrajinski dron srednjeg dometa sa dometom do 800 kilometara. Cilj je bio novi industrijski park u blizini Moskve, 500 kilometara od Ukrajine, gdje se očekivao Putin. Dron je poleteo u nedelju popodne, ali se srušio. Bild se, između ostalog, oslanja na poruku ukrajinskog aktiviste Jurija Romanenka, za kojeg se navodi da ima bliske veze sa obavještajnim službama u Kijevu: „Prošle sedmice su naši obavještajci dobili informaciju o Putinovom putu u industrijsko područje u Rudnevu. Shodno tome, poletio je naš dron kamikaza, koji je proletio kroz sve protuzračne… Čitaj više »

Dawor
1 godina prije

Sramota !!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI