Britanija i Turska sve bliže sporazumu o slobodnoj trgovini

Turska i Velika Britanija
4 komentara

Britanska vlada izrazila je nadu u potpisivanje trgovinskog sporazuma s Turskom prije kraja prijelaznog razdoblja Brexita, u razdoblju kada Velika Britanija odustaje od trgovinskih aranžmana EU-a.

London i Ankara sklopit će, što prije ovoga tjedna, novi posao koji će se odraziti na trenutne uvjete. Međutim, britanska ministrica trgovine Liz Truss nada se da će uskoro pregovarati o tim uvjetima.

“Sporazum kojeg želimo potpisati ovaj tjedan određuje trgovinske aranžmane bez carina te će dodatno poboljšati naš međusobni, trgovinski odnos. Pružit će sigurnost za tisuće radnih mjesta širom Velike Britanije u proizvodnoj, automobilskoj i metaloprerađivačkoj industriji“, rekla je.

“Trenutno se radujemo suradnji s Turskom u cilju postizanja ambicioznog trgovinskog sporazuma između Velike Britanije i Turske, koji bi trebao biti na dobrobit objema stranama u budućnosti.”

U 2019. godini trgovinski promet između dviju zemalja iznosio je 18,6 milijardi funti (25,25 milijardi dolara). To je bio peti najveći trgovinski sporazum s kojim je Velika Britanija pregovarala, nakon sporazuma s Japanom, Kanadom, Švicarskom i Norveškom, prema podacima Ministarstva.

Velika Britanija je pregovarala o 62 sporazuma za potporu prekograničnoj trgovini sa svojim partnerima prije 01. siječnja, kada završava prijelazno razdobljeBrexita. Prošli je tjedan Britanija potpisala jedan od najočekivanijih sporazuma sa svojim najvećim partnerom, EU.

Brexiteu
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
xxx
3 godine prije

zanimljivo,jedna od propagandi brexitersa bila je plasenje da turska ulazi u eu, pa eto im

nekoime
3 godine prije

Izvozit će im London-kebab i Liverpoolsku baklavu.

Max
3 godine prije

Svi gledaju samo svoj interes pa tako i Turci i Britanci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI