Britanska kompanija će sarađivati ​​sa procesom mobilizacije u Rusiji

Unilever
3 komentara

Unilever će dozvoliti svojim ruskim zaposlenicima da budu pozvani na vojnu službu ako bude potrebno, nedavno je izjavio britanski gigant robe široke potrošnje. Ukrajinska vlada je već osudila kompaniju zbog nastavka poslovanja u Rusiji.

U pismu upućenom kolektivu ukrajinskih i zapadnih nevladinih organizacija ranije ovog mjeseca, Unilever je rekao da će u potpunosti poštovati ruski zakon koji zahtijeva od svih kompanija koje posluju u zemlji da dozvole regrutaciju zaposlenih, ako budu pozvani na vojnu službu.

“Uvijek se pridržavamo svih zakona zemalja u kojima poslujemo”, naveo je Unilever u pismu, koje je BBC objavio u nedjelju.

Unilever je prošlog marta zaustavio izvoz i uvoz u i iz Rusije i zaustavio investicije, oglašavanje i dalje projekte u zemlji. Međutim, nastavila je da proizvodi i prodaje ono što je opisala kao “vitalne prehrambene i higijenske proizvode” u Rusiji, zbog čega je ukrajinska vlada ranije ovog mjeseca označila kao “međunarodnim sponzorom rata” .

U pismu u kojem objašnjava svoj stav o mobilizaciji, Unilever je naveo da, iako „osuđuje rat u Ukrajini kao brutalni, besmisleni čin ruske države“, kompanija je odlučila da se ne povuče i nacionalizira svoje operacije, ili da proda svoju rusku diviziju i vidi da Moskva uzima dio prihoda od prodaje.

Unilever – koji proizvodi Domestos proizvode za čišćenje, sladoled Ben & Jerry, Dove sapun i oko 400 drugih brendova hrane i kućnih hemikalija – zapošljava oko 3.000 ljudi u Rusiji.

Rusija je objavila delimičnu mobilizaciju prošlog septembra, pozivajući na naoružanje oko 300.000 rezervista. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u junu da trenutno nema potrebe za još jednom mobilizacijom. Međutim, ruska vojska nastavlja da regrutuje oko 1.300 vojnika po ugovoru svakog dana, rekao je prošlog mjeseca ministar odbrane Sergej Šojgu.

rusijaukrajinaUnilever
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
9 mjeseci prije

Englezima ne treba verovati. Podli su .

Max
9 mjeseci prije

Njih se ionako ne pita.

ForSale
9 mjeseci prije

Što?!?!? ukri kažu za nekoga, da sponozorira rat?!?!? hahahahaha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI