Britanski doktori doživjeli gadno iznenađenje u Ukrajini

Karl Walsh i Ollie Fannell
43 komentara

Britanski liječnici Karl Walsh i Ollie Fannell doživjeli su gadno iznenađenje kada su se uključili u borbu na strani Ukrajine: trebali su biti poslani na front i oduzete su im putovnice.

Prema riječima muškaraca, odlučili su pomoći Ukrajini nedugo nakon što je predsjednik Vladimir Zelensky najavio formiranje Međunarodne legije teritorijalne obrane Oružanih snaga Ukrajine. Walsh i Fannell imali su liječničko iskustvo, pa su se dobrovoljno javili da pomažu ranjenicima i obavljaju humanitarni rad, nakon što su dobili jamstva da neće morati sudjelovati u samom sukobu.

Nakon toga su u Ukrajinu ušli preko Poljske, ali su nakon samo pet dana bili prisiljeni napustiti zemlju, budući da je njihova grupa nakon dva dana ubrzane obuke trebala biti poslana iz Lavova u Kijev.

“Ovim dječacima, od kojih neki nisu imali vojnog iskustva, rečeno je da će nakon 48 sati obuke ići ravno na prve crte bojišnice. Oni idu umrijeti. E-mailovi koje smo dobili nisu govorili ništa o tome da ćemo morati sklopiti jednogodišnji ugovor i da će nam biti oduzete putovnice”, objasnio je Carl Walsh.

Prema japanskim medijima, Ukrajina regrutira japanske državljane da se bore u Ukrajini, dok japanske vlasti ne čine ništa da to zaustave.

Izvještaji o oduzimanju putovnica također dolazi iz drugih izvora. Djevojka Američkog dobrovoljca također tvrdi da je njen dečko odustao kad je vidio kako je tamo, ali su i njemu uzeli dokumente i praktički ga zarobili u zemlji, te ga htjeli prisilno poslati na front. Tvrdi da to rade i drugim dobrovoljcima:

IZVOR: freewestmedia.com

doktoriKarl WalshOllie FannellukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Cocolo
2 godine prije

Zalite se sad gospon Bidenu ,

Hogar Strašni
2 godine prije

Dobrovoljci pa prvi u bježanju. A što su mislili da je rat. Previše su gledali filmove gdje jedan pozitivan sa 40 metaka u spremniku u koji stane deset ubije 100 loših dečki.

Mali zloco
2 godine prije

Topovsko meso.

ogo
2 godine prije

Sad to pisete kad sam kupio avionsku kartu Zagreb-Kijev

hiber
2 godine prije

Otkad to liječnici idu u borbu? Mogu pratiti borce, ali medicinska pomoć je vaznija. Tako da je ovo tek jedna pričica.

Ivan
2 godine prije

Izgleda da romantika lagano završava, došlo iz guzice u glavu da se u ratu može i poginuti pa se sada preispituje isplati li se gubiti glavu zbog nečega što te se zapravo ni malo ne tiče…

Kuki
2 godine prije

neka na frontu krpaju sami sebe.

abc
2 godine prije

Previše streljačkih video igrica može spaliti mozak.

....
2 godine prije

Cekaj, nisam bas skuzio. Ekipa se prijavi da ratuje u ukrajini kao placenici, dođu tamo i onda ih Ukrajinci salju da ratuju, a oni htjeli svi u kuhinji da rade ili ….

Miroslav
2 godine prije

To su divljači.

Mk999
2 godine prije

Neznam za puno ratova u jednoj zemlji a da se pozvalo toliko stranih državljana “u pomoć”. Izgleda da je nakon vrhunaca covid terora u kojima su glupi gubili glavu cjepivom i sad se i drugi glupi javljaju u rat sa kojim nemaju previše veze. Prirodna selekcija ponovno jaše…

Praetorian
2 godine prije

Tko ih j..neka crknu kada idu pomagati nacistima

Max
2 godine prije

Ukrajinci se ponašaju kao otmičari.

Karma
2 godine prije

HAZARIA

Rover70
2 godine prije

Naši vladajućui su lopovi i ubojice, a ovi što vladaju Ukrajinom su lopovi i ubojice na stotu potenciju. I sad kolika budala moraš biti da odeši u tu spaljenu zemlju braniti “ukrajince”, kojih ima 40.000.000. Čista komedija.

ime
2 godine prije

vidi vraga, oni mislili opaliti par selfija s kalasnjikovom za instagram i vratit se kuci, a kad ono – picvajz 🙂

xsxs
2 godine prije

Ljudi ne kapiraju da to nije Avganistan i rat sa farmerima. To je rat sa regularnom armijom i to Ruskom armijom. Samo budala bih isla u rat sa Rusijom. To je 100% odlazak u smrt.

serđo23
2 godine prije

a šta su mislili …!?

Lucija, prva
2 godine prije

Ovi na slici ne liče na liječnike…
I to ne samo zbog brada…

sokre
2 godine prije

bude to glumac riješio

Cocolo
2 godine prije

citam izvjesca ,i izgleda da tamo samo ratuju junaci sa javelinima i snajperisti sto skidaju samo ruske oficire , sve izdaleka ili skrtiveni iza civila da rusi ne mogu uzvratiti,,americka taktika

abc
2 godine prije

Kad jih pohvataju ili kad treba bježati, svi izjave, da su doktori, kuvari, pekari i ljekari.
Takve plačenike treba samo postreljati, bez trunke savjesti.

Rimtutituki
2 godine prije

I ti koji ostanu I prezive bice im na kraju isplaceno u potiljak,kao i uvijek placenicima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI