Britanski ministar unutrašnjih poslova prijeti propalestinskim demonstrantima zatvorom

Zatvor
24 komentara

Propalestinske aktiviste treba odmah zatvoriti ako pokušaju oskrnaviti Cenotaf – legendarni londonski spomenik palim britanskim vojnicima – upozorila je ministarka unutrašnjih poslova Suella Braverman u svjetlu planova za održavanje protesta na Dan primirja 11. novembra.

„Ako bi neko vandalizirao Cenotaf, morao bi biti stavljen u zatvorsku ćeliju brže nego što im noge mogu dodirnuti tlo“, rekla je Braverman za Sky News u subotu.

Ona je obećala da vlasti “neće oklijevati da reaguju” ako policiji zatreba pojačanje da se izbori sa “potpuno odvratnim” ponašanjem tokom skupova.

Braverman je udvostručila označavanje propalestinskih demonstracija “marševima mržnje”, tvrdeći da “nema izgovora” kada korištenje slobode govora  “pređe granicu” u slogane mržnje.

Izjava ministra unutrašnjih poslova uslijedila je nakon što je premijer Rishi Sunak osudio planirane proteste povodom Dana primirja kao “provokativne i nepoštovanje”, upozoravajući na rizik od skrnavljenja Cenotafa i drugih ratnih spomenika.

Palestinske pristalice protestovale su u subotu na Trafalgar skveru i organizovale sjedenje, blokirajući saobraćaj na uglu Oxford Circusa i Regent Streeta. Snimljeni su kako uzvikuju „razbijte cionističku naseljeničku državu“ u londonskoj podzemnoj željeznici, a najmanje jedna osoba je držala natpis sa slikom Davidove zvijezde koja je bačena u kantu za smeće, sa sloganom: „Održimo svijet čistim . ”

Ukupno 29 osoba uhapšeno je u subotu u Londonu zbog izazivanja rasne mržnje i drugih zločina, uključujući napad na policajca, saopćila je Metropolitan policija.

LondonPalestinaSuella BravermanUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
5 mjeseci prije

…i da nisu slučajno dirnuli svete krave, nadovezao se Rishi Sunak.

Bruno
5 mjeseci prije

Svijet mora završiti u nuklearnom ratu zbog jednostavne činjenice : Jedini posao koji se može raditi bilo gdje na svijetu bez ikakve diplome je politika. Jedino što treba je biti uguzbenik. Pogledajte samo hrvatsku vladu. Nikada niko nije radio u proizvodnom sektoru, a dosta ih polaže doktorate dok su na vlasti. Čak je i bivša predsjednica diplomirala dok je bila predsjednica. Hrpa ih je bila uhvaćena u plagiranju radova. Ljudi koji nisu u stanju složiti ni jednu prostu rečenicu, a kriju se iza stranih riječi: komuniciraju, repsponsibilna vlada, imaju benefite itd.

Riko
5 mjeseci prije

U Njemačkoj prosvjednici su nosili zastave i transparente s islamskim znakovljem koje podsjeća na simbole “Islamske države” i Talibana, uzvikivali “Allahu akbar”, tražili bombardiranje Izraela i uspostavu islamskog kalifata u Njemačkoj.

Max
5 mjeseci prije

Udar na slobodu.

tihobl
5 mjeseci prije

U Parizu policija ih jednostavno likvidira. Ubili su palestinku sa obrazlozenjem da im se ucinilo da ima dzihad prsluk. I nikom nista.

fish
5 mjeseci prije

Demokracija na djelu. Uživajmo u predstavi, jer smo to sami tražili.

ddt
5 mjeseci prije

va strahu su vele oči ….

MNK
5 mjeseci prije

Tako treba. Arapi, rusoljubi i ostali. Preselite se iz zapadnih drzava u svoje vukoje***e.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Remember, remember the 5th of November, gunpowder, treason and plot; for there is a reason why gunpowder and treason should ne’er be forgot

Remember, remember, the fifth of November, Gunpowder, treason and plot! If you can’t give us one, we’ll take two; The better for us and the worse for you

🙂 🙂 🙂

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Koga briga.

Škotsku kupio Dubai, a Englesku Katar. Dobar dio.

Škotima i Englezima – svejedno.

Nisu ni prije imali svoje zemlje.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

A tko , kako i sa čim ih misli sve uhititi te povrh svega što kane učinjeti ak se ovi usprotive i otvore vatru na policiju i tko zna što još 😁 – a hoće 🙂 … Da podsjetim … Autohtoni Briti su MANJINA U SVIM VEĆIM gradovima UK 🤷 a baš u njima su i centri protesta 😉 … Isto je i u ( zapadnoj ) Njemačkoj sa izuzetkom Dortmund 👍 u Francuzkoj JOŠ gore 😱 , rijetko gdje i nije … Stoga your excellency – lead the battle ! 🤣 🤣 🤣

ime
5 mjeseci prije

neki video iz UKrastiana:

došla dva policajca do dva penzionera s engleskim zastavama. kažu: ne mašite.
pitaju penzioneri: kako onda idu ovi s palstinskim zastavama?
policija: ima ih više

Hogar
5 mjeseci prije

Podrska palestincima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI