Broj nezaposlenih u SAD-u za vrijeme Covid-19 krize dosegao gotovo 50 milijuna

SAD
28 komentara

Još 1,3 milijuna Amerikanaca prijavilo se za primanje naknade za nezaposlene u tjednu koji se završio 4. srpnja, s time da Covid-19 pandemija još uvijek bjesni u zemlji, pokazali su posljednji istraživački podaci američkog Ministarstva rada, objavljeni u četvrtak.

Prema izvješću, početni zahtjevi za poslove iznosili su oko 1,3 milijuna. To je gotovo 500.000 manje nego što je agencija za rad prijavila prošlog tjedna.

Broj novih podnošenja prijava kreće se iznad milijunskog broja već šesnaesti uzastopni tjedan, čime se ukupni broj zahtjeva za nezaposlene urazdoblju Covid-19 krize popeo na 50 milijuna.

“Nemojte očekivati da će ovaj broj toliko pasti dok 31. srpnja ne isteknu vrlo izdašne naknade za nezaposlene, kao što postoje u [njihovom] trenutnom obliku”, izjavio je ranije ovog mjeseca Peter Boockvar, glavni direktor za ulaganja u Bleakley savjetodavnoj grupi, kako navodi CNBC.

U međuvremenu, očekuje se pad podnošenja zahtjeva za nezaposlene u barem dva iduća uzastopna tjedna. Analitičari navodno očekuju da će oni stati na 18,8 milijuna, što je manje u odnosu od 19,3 milijuna, broj koji je bio zabilježen prošlog tjedna.

Kako se američko gospodarstvo počelo ponovno otvarati, u lipnju je stvoreno oko 4,8 milijuna radnih mjesta. Dok predsjednik Donald Trump kaže da brojka dokazuje da se nacionalna ekonomija „vraća na staru slavu“, istraživanje provedeno sredinom mjeseca ne pokazuje smanjivanje broja zaraženih u nekim državama, što bi moglo potaknuti drugi val otpuštanja.

COVID-19ekonomska kriza
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
3 godine prije

Turiranje motora…

tuf
3 godine prije

To puno govori o krhkosti i relativnosti njihovih radnih mjesta, kao i cijelom njihovom sustavu zapošljavanja općenito.
Bilo koji poremećaj kod njih uzrokuje kolaps. Znak da ekonomija nije zdrava, nego se umjetno održava na klimavim temeljima.

Emi
3 godine prije

Za vrijeme afrikanera huseina obame na markicama za hranu i bez zdravstvenog osiguranja je bilo skoro isto toliko ljudi.

Etz Chayim
3 godine prije

Covid.19 je po cabali -znantveni pristop razumevanje svetega pisma to je 2 tabli z 613 zakoni in 5 zvitkov ,ki jih je Mojzes prinesel z svete gore je COVID-19 META PRIMARNO ŠTEVILO 2619 ,ki tvori popolni kvadrat,kvadrat je pa negativna vibracija v fibonachijevi frekvenci se grejo prostozidarji socialni eksperiment?

Emiliano Zapata
3 godine prije

50mil jos ako su hranitelji obitelji, mozda i 150mil. ljudi!
Toliko ih sve bolesti zajedno ukljucujuci one iskorijenjene poput kuge i Spanske geoznice nebi pobilo!

Zax
3 godine prije

Ovaj portal s ovakvim clancima pao je ispod razine imbexa. Valjda se financijski to vise isplati nego biti profesionalan I nezavisan

Planet zemlja
3 godine prije

Toliko je jednostavno da je zastrasujuce.plan je uništenje covjecanstva i civilizacije kakvu znamo.kroz par godina.imamo mjesta za 500 000 000,kazu.nadam se da Ce se pcele održati..

Planet zemlja
3 godine prije

Malo sam bedast pa cu zamoliti portal da nesho ucini po pitanju brzine validacije komentara.potpuno se gubi nit diskusije ako validacije traje nekoliko sati.hvala.

Max
3 godine prije

To čeka cijeli svijet.

Coca Corona
3 godine prije

SIEG KORONA!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI