Buffalo u New Yorku doživljava kolaps; usred povijesno hladne zime trgovački centri ostaju bez hrane, uz porast kriminala

Snijezna oluja u SAD
39 komentara

Neprestane snježne padaline u kombinaciji s niskim temperaturama u zapadnom New Yorku, nakon povijesne arktičke eksplozije koja je prohujala tijekom božićnih praznika, nanose veliku štetu zajednici u i oko Buffala.

Izvješća pokazuju da mnogi stanovnici područja ne mogu doći do hrane, lijekova i drugih važnih potrepština, budući da su glavni lanci trgovine mješovitom robom i ljekarne i dalje zatvoreni. Vožnja je također zabranjena u nekim područjima jer su ceste i dalje blokirane ledom i snijegom, uz nove padaline koje se očekuju, što će samo pogoršati stvari.

Oko 24 ljudi na području Buffala navodno je umrlo od posljedica oluje, uključujući jednu ženu koja je pala mrtva dok je šetala svojim susjedstvom.

“Nema otvorenih trgovina”, rekao je Scott McCandless, 54-godišnjak iz Orchard Parka, predgrađa koje se nalazi jugoistočno od Buffala. “To je sve što možete dobiti”, rekao je McCandless medijima nakon što je prije toga izjavio da je za svoju božićnu večeru pojeo zdjelicu generičkog Cinnamon Toast Crunch, jer mu je ostalo malo zaliha kruha, jaja i konzervi juhe s mesnim okruglicama.

“Utučen sam i sve se gore osjećam”.

Nakon što je McCandless počistio svoj prilaz i odlučio krenuti u potragu za još zaliha, shvatio je da je gotovo sve zatvoreno.

“Vozio sam tri milje, zatim pet milja u svom autu i ništa nije bilo otvoreno”, objasnio je. “Odustao sam.”

Očajni stanovnici Buffala obratili se na društvenim medijima u potrazi za pomoći

U lokalnom Salvatore’s Garden Place Hotelu, popularnom ugostiteljskom odredištu u blizini međunarodne zračne luke Buffalo Niagara, ponuda hrane za goste također je bila slabašna. “Pokušavamo preživjeti kako god možemo”, rekao je Leven Oxmaul, djelatnik na recepciji, koji je nekoliko dana bio zatrpan u ustanovi.

“Zamalo nam je ponestalo hrane”, rekao je, otkrivajući da je hotelska suvenirnica samo što nije ostala bez grickalica i pića. “To je stvarno frustrirajuće. Gosti gube strpljenje. Ne možemo nikamo. Zakopani smo u snijegu.”

U cijeloj zemlji bilo je 57 smrtnih slučajeva za koje je kriva snježna oluja, “koja se događa jednom u životu”, koja je pogodila mnoge druge okolne države. Od toga se 27 smrtnih slučajeva dogodilo u okrugu Erie u zapadnom New Yorku.

Mnogi drugi ostaju u načinu preživljavanja, dok neki od njih koriste Facebook i druge platforme društvenih medija u potrazi za zalihama. Jedna je osoba tražila rezervne pelene za blizance, dok je druga tražila lijek za prehladu za bolesno dijete. Drugi su podnijeli hitne zahtjeve za dječju formulu, koje je nedostajalo već mjesecima zbog problema s opskrbnim lancem. “Ponestaje nam hrane, zaglavio sam u našoj kući”, napisao je stanovnik Buffala s četvero male djece. “Pomalo sam počeo paničariti kad sam pogledao van i vidio da snijeg još uvijek pada.” U trenutku pisanja ovog teksta, oko 10.000 kućanstava u Buffalu je još uvijek bez struje. Neke lokalne zabrane vožnje također su ukinute s ponovnim otvaranjem nekih trgovina, ali sva područja oko Buffala još nisu stigla do ove točke.

Činjenica da su mnogi supermarketi diljem područja Buffala još uvijek zatvoreni nakon svih ovih dana naglašava važnost pripravnosti, posebno kada znate da se sprema oluja.

BuffaloNestašicaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Oprosti Nermine, moram objaviti veliku vijest: cevap pobijedio bigmac. huraaa!!!

Sir Oliver
1 godina prije

Nešto su pogriješili sa kontrolom vremena ( Harp ,Chemtrails ) I boga pitaj šta sve ne rade.

eks
1 godina prije

Vladari USA – psihopate upotrebljavaju klimatsko oružje i protiv naroda Amerike . Vladari Amerike su: korporativna mafija (uključujući WEF) , Pentagon, i CIA , dok politički establišment (uključujući mnoge kongresmene i senatore) sačinjavaju korumpirani idioti, koji daju formalno pokriće za sve zločine koje vladari Amerike čine. Amerika je imperija zla.

Гавран
1 godina prije

Kada pomlate neka bića, Bufala ili Apače sve jedno, ritualno vešaju skalp, odnosno daju ista imena gradovima ili borbenim mašinama. Grad Bufalo, helikopter Apač, Kajova. Kako je krenulo mislio sam da će neki novi tenk zvati Rus , al tu stadoše. Verovatno će se tenk zvati amerikanac.

1 godina prije

Možemo mi izbjegavati uvažavati vremenske prilike… ima nas koji pišemo ovdje da je poželjno pripremanje jer je iluzija da će nas mimoići transformacija Zemlje ima ih koji nas ismijavaju i omalovažavaju no u ovome se vidi istina posla koji su promovirali tamošnji prepersi i se međusobno pomagali u pripremi za loše uvjete.Jučer sam pokazivao i tekst da nismo sami na ovoj planeti i da su prisutni i prožetizlom te nastoje to iskoristiti protiv nas uz kupljenu služinčad-nemoram nabrajati,pogled na strukture piramide moći a Majčica će svoje isto odraditi nama i njima di su ti uglavnom pritajeni i spremniji na zbivanja te osim nekih koji se obznanili pa navedeno je uglavnom na liniji SAD-Rusija-Kina iako more biti i više.Planet Zemlja je destabilizirana a o uzroku ima u ponudi raznih navoda di nismo stručni u prosudbi istine ali Majčica pokazuje činjenice kao npr pomicanje sj.magnetskogpola od pozicije u Kanadi prema Sibiru i… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Narod je shvatio nakon godinu dana da Covid cjepiva ne štite shvaća od Covida (i oni najzadojeniji shvaćaju ovih zadnjih mjeseci) što su ih ciljano i namjerno lagali političari i mediji (zdravstvena struka je šutila, osim onih desetak najzagriženijih koji izlaze već dvije godine iz paštete u medijima i zagovaraju ovakva cjepiva, kao i maske).

Koliko će narodu trebati još godina/desetljeća i ovakvih slučajeva da shvate da im političari, mediji i struka (ta rječ se užasno prostituirala zadnjih desetak godina) da im isto lažu za globalna zatopljenja?

tihobl
1 godina prije

BL: Guzva u mesnicama, prodavnicama, marketima. Opustosene police.
Narod ovde kuka kako je tesko gurati se u redu, a ne pomislja kako je jadnim ukrajincima ili jos jadnijim amerikancima.

pera lozac
1 godina prije

Prenosite spinovanje i zastrasivanje MSM-a bez ikakve provere.
Tenutno je 35 stepeni farenhajta sto ce reci 1,67 celzija, istu temperaturu daju i za sledecih 10 dana. Bas nepodnosljivo hladno. E sad, to sto se ameri kurce da su u svemu najbolji a infrastruktura im losija od bosanske je drugi par opanaka.

Promatrac
1 godina prije

Izgleda je globalno zatopljenje postalo lokalno zatopljenje – kod nas. Kao i uvijek bio je u pravu akademik Paar. Neka sad po američkim medijima, ako još tko čita budalaštine galame o globalnom zatopljenju. Uvijek sam mislio da uz svu satiru “MAD Magazine” korisnije štivo od natpisa medijskih kuća, čast nekim “indy” izuzecima.

Max
1 godina prije

Nekoć nezamislivo.

BanOvan
1 godina prije

Ili je neko pustio “buvu” ili je to vec krenulo i u Evropi. Na YT kruze snimci sa nevremenom u postojbini Leha Valese .
OPichTIMISTA i Dziber se ne brigaju jer su od teta-muti merkelice pored termo gaća dobili i vunene nakurnjake. Jedini je problem za Mladena jer kao stari galeban za njega treba nakurnjak seš’l ediš’n. Ali i to uskoro stiže, Misli mutti na svoje sendvičare da ne povuku ‘ladni zrak.

Mirko
1 godina prije

Ja mislim da su harp ukljucili za EU da se ne smrzavaju da ne dođe do nereda. A kad na jednoj strani jedn ekstrem onda na drugoj drugi, al za Amere nema takvog problema

mrdo
1 godina prije

Palo kaubojima malo snijega i odma’ kolaps. Kako bi tek kolapsirali da zaratuju protiv Rusije, i još da se i Kina umješa. Kapitulirali bi u startu.

Markony
1 godina prije

Pit i to je Amerika!!! Pa 24sata dana prije govore stiže oluja svih oluja ooi minus 30, pa brate pripremi se, bar tamo svi bleje u TV

Boba Lazarević
1 godina prije

Dobro to napreduje. Ameri u banani. Još da se zamrzne ukrajinska stepa, pa da ruski tenkovi krenu i na konju smo!

Janko
1 godina prije

Amerikani ostsli bez hrane radi zime,a veliki dio svijeta radi njihove politike

Dokurčilomi
1 godina prije

Pod hitno napraviti još jedan rat kako bi se nahranili gladni u americi.

Vojni analitičar
1 godina prije

Znači usred zime napadao snijeg kako je i inače uobičajeno i normalno u tim krajevima i oni su se zbog toga načisto iznenadili tako da je sve prestalo funkcionirati?

Ne, nije ovo nikakva “povijesno hladna zima” jer su takve zime u tim krajevima sasvim uobičajene. Jedno što je povijesno i neuobičajeno do sada je plansko i .namjerno stvaranje kaosa i nestašica.

dulebg
1 godina prije

Pa šta radi wihova vojska – zar ne može svakoj kući da isporuči džak brašna i šaku kvasca, ako već ne i grejanje?

Rimtutituki
1 godina prije

Hoce se oni igrat haarpom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI