CDC uklanja još jedan izgovor za zatvaranje škola

Prazna ucionica- Zatvaranje skola
3 komentara

Centri za kontrolu bolesti ublažili su još jednu preporuku za K-12 škole, čineći argument protiv povratka učenika u učionice slabijim.

U nedavnim revidiranim promjenama načinjenim u vodiču za operativnu strategiju, CDC je promijenio osnovne smjernice za socijalnu distancu.

„Revidirane preporuke za fizičko distanciranje su odražavanje najmanje 1 metra između učenika u učionicama i pružanje jasnijih smjernica kada se preporučuje veća udaljenost (poput 2 metra)“, rezime je nedavnih promjena naveden od petka.

Druga velika revizija uključuje preporuku za uklanjanje „fizičkih barijera“, poput pleksiglasa.

To dolazi nakon studije agencije koja potvrđuje da djeca i nastavnici u školama ne predstavljaju nužno veći rizik za prenos u zajednici od drugih objekata ili aktivnosti.

„CDC je posvećen praćenju nauke i ažuriranju naših smjernica kako se pojavljuju novi dokazi“, rekla je direktorka CDC Rochelle Walensky, prema The Washington Examiner.

„Ove ažurirane preporuke pružaju putokaz zasnovan na dokazima kako bi se pomoglo školama da se ponovo otvore i ostanu otvorene za podučavanje.“

Postavljanjem zahtjeva od 1 metra nasuprot 2 metra, škole bi se mogle fizički ponovo otvoriti u smislu logistike. Međutim, ukidanje ove smjernice nije pokazatelj da će se neki sindikati učitelja i okruga složiti da se u potpunosti ponovo otvore u skorije vrijeme.

„Pomjeranje CDC sa 2 metra fizičke udaljenosti u školama na samo 1 je naglo i zasnovano na pogrešnom izvještaju. Prosvjetni radnici glasaju o sporazumu sa LAUSD koji bi ostao 2 metra, što je pouzdani sigurnosni standard od početka pandemije“, objavili su u petak Unified Teachers iz Los Angelesa.

Objedinjeni školski okrug Los Anđelesa konačno se ranije ovog mjeseca dogovorio sa sindikatom učitelja da se sredinom aprila vrate na hibridna uputstva za osnovne škole, izvjestio je Los Angeles Times.

Ali srednje škole i koledži u ​​Los Angelesu možda će morati da sačekaju kraj aprila ili maja, što je u suštini besmisleno s obzirom na činjenicu da je školska godina skoro gotova.

Bitka oko ponovnog otvaranja škola koja se odvija između roditelja, školskih okruga i sindikata traje već mjesecima u mnogim oblastima, posebno u glavnim gradskim mjestima koja se smatraju žarištima koronavirusa.

Kako se sve više Amerikanaca vakciniše, a broj slučajeva i dalje opada, roditelji i učenici bi mogli da se nadaju da će škole širom zemlje biti otvorene za učenje do sljedeće godine.

CDCCovidPandemijaŠkolazatvaranje
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slonica
3 godine prije

Škole se zatvaraju kako kome puhne, djeca su prenosnici, pa nisu i to je sve normalno i u cilju borbe, ali recimo kad se pita o odgodi izbora onda je to zakonom određeno 3 tj .u svibnju ..bla bla i nema nikakve šanse za otkazivanje.

Kad narod počne iste frazetine koristiti pitati čemu farsa od sabora svaki dan, čemu političari i turneje s raznim ljudima, pa to su hodajući prenositelji a djeca ne mogu u školu koja je zakonom obavezna.

Stara kuka
3 godine prije

Novi sojevi virusa su puno jači od starog, ali zato izgleda imaju puno slabiji odraz i ne mogu doskočiti daleko kao onaj originalni kineski pa je stoga moguće smanjivati razmak između ljudi. A što se tiče američkih, a pretpostavljam i ostalih sindikata učitelja oni su jedan od najvećih pobornika lockdowna, online nastave i svih ostalih mjera. Svega samo da ne moraju ići na posao jer im se očigledno svidjelo dobivati punu plaću za sat dva laganini posla od kuće u šlafroku. Sjećam se prije koji mjesec kad je američka šefica učiteljskog sindikata žestoko zagovarala opći lockdown i nije htjela ni čuti za bilo kakvo otvaranje škola dok je istovremeno na Tviteru i instagramu objavljivala slike sa svojeg produženog ljetovanja na Karibima. Naravno bez maske i ostalih mjera. A neki dan je učiteljska sidikalna šefica u Chicagu (debela crnkinja) izjavila kako su zahtjevi za otvaranje škola utemeljeni na rasizmu, seksizmu i… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI