Čečenskom vođi Kadirovu ponovno ukinut Instagram račun, izgubio je 1.4 milijuna sljedbenika

Ramzan Kadirov - Instagram
24 komentara

Za mnoge u 21. stoljeću, nemogućnost pristupa društvenim medijima značilo bi veliki udarac. No, za čečenskog vođu Ramzana Kadyrova, to je samo još jedan dan, kao i svaki drugi. Po treći puta u tri godine, Kadyrovu je zabranjen pristup Instagramu.

Prema izvještajima vlasnika Instagrama, odnosno Facebooka, zabrana je u skladu sa američkim sankcijama protiv čečenskog vođe. Od 2017., Kadyrova su sankcionirale SAD na temelju Magnitsky akta, kojeg je potpisao ondašnji predjednik Obama 2012. godine i koji se kasnije proširio u 2016. Magnitsky akt omogućuje američkoj vladi nametanje sankcija i kazni stranim predstavnicima vlasti, ako postoji sumnja da oni krše ljudska prava.

„Kao američka tvrtka, djelovat ćemo unutar ovlasti pravnih akata američke vlade, pri čemu ćemo neprestano ispunjavati naše pravne obaveze“, glasnogovornik je izjavio za RIA-u.

Ista sudbina zadesila je korisnički račun vođe čečenskog parlamenta, Magomeda Daudova, kao i zamjenika regionalnog premijera, Aduzayeda Vismuradova te zamjenika Dume, Adama Delimkhanova.

Kadyrov je dugogodišnji korisnik društvenih medija. Svojim korisničkim računom na Instagramu skupio je više od 1.4 milijuna pretplatnika. Prije zabrane, čečenski vođa često bi koristio aplikaciju kao sredstvo javnog komuniciranja.

To nije prvi puta da je njegov račun obrisan

U prosincu 2017., Instagram i Facebook računi Kadyrova su bili blokirani. Razlog su također bile sankcije koje mu je nametnula američka vlada.

Nakon 11 mjeseci, korisnički račun glavnog čovjeka Čečenije bio je odblokiran. Njegova prva objava na Instagramu bila je oda njegovom omiljenom pištolju, u kojoj je Kadyrov napisao:

„Pištolj. Koliko ti puta moram reći prijatelju. Izgleda da smo samo ti i ja ostali u ovoj tišini. Koliko teških godina smo zajedno prošli? Koliko si ti precizno usmjerenih riječi opalio u smjeru mojih gadova neprijatelja, kako bi obranio moje tijelo, dostojanstvo i život“.

Nakon ovoga, njegov račun ponovno je blokiran. Glasnogovornik Facebooka kasnije je objasnio kako je privremeno vraćanje Kadyrove stranice bila pogreška.

ČečenijaCenzurainstagramRamzan Kadirov
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Z.A.
3 godine prije

Pitanje ? Ko je taj da Kadirova cipuje i mozeli se to desiti ?

Emiliano Zapata
3 godine prije

Fidel Castro, Che i ostali pravi revolucionari nikad nebi prihvatili Intsgram, twiter ,fb i sl. sranja…

sedban
3 godine prije

Ovo nije tocno

Magnitsky akt omogućuje američkoj vladi nametanje sankcija i kazni stranim predstavnicima vlasti, ako postoji sumnja da oni krše ljudska prava.

Moze se slobodno ubaciti pod izgovorom da krse

Zemohudin
3 godine prije

Na Istoku pjevaju: “Na Zapadu nista novo..”

Najgrozniji KGB
3 godine prije

Isis terorist islamist

makedonac
3 godine prije

Američka demokracija. Ko nije samnom on je protiv mene.
Koji smo kreteni i glupaci bili kada smo kao mladi tinejđeri verovali i sanjali tu demokraciju. Tada ni u snu nismo bili svjesni da je to bilo samo propagandno oružje za promene vlasti i razaranje država.
Neznam dali postoji još neka budala koja veruje u tu demokraciju, osim ako nije američki plaćenik.

Max
3 godine prije

Zbilja su mu nanijeli nesagledivu štetu nema što. :)I

Antinwo.HR
3 godine prije

Ko jebe instagram.Živio Kadirov

Antikabalist
3 godine prije

Ako ja mogu živeti bez fb, twittera i instagrama, može i Kadirov. Priporučujem svima. Bolje čete se osječati, vjerujte mi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI