Čelnik NATO-a odbacio je papin poziv na predaju Ukrajine

Papa Franjo
26 komentara

Papa je sugerirao da bi Kijev trebao pronaći hrabrost, prekinuti sukob s Moskvom i pristati na razgovor

Ukrajini treba više vojne pomoći prije nego što može započeti pregovore o mirovnom sporazumu s Rusijom, rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. Njegovi su komentari uslijedili nakon što je papa Franjo rekao švicarskoj televiziji RSI da Kijev treba imati “hrabrost i predati se” te započeti razgovore s Moskvom.

Govoreći za Reuters u ponedjeljak, Stoltenberg je odbacio tu ideju, rekavši da je veća vojna potpora Ukrajini način postizanja mirovnog rješenja. Glavni tajnik je dodao da je “ono što se događa za pregovaračkim stolom neraskidivo povezano sa snagom na bojnom polju”. “Nije vrijeme za razgovor o predaji Ukrajinaca. To će biti tragedija za Ukrajince. Također će biti opasno za sve nas”, ustvrdio je.

Kijev je isto tako odbacio primjedbe pape Franje. U izjavi od nedjelje, koja se nije izravno odnosila na papin intervju, ali je izašla nedugo nakon što je transkript objavljen, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da vjerske osobe koje pokušavaju pomoći Ukrajini ne bi trebale “praktično posredovati između nekoga tko želi živjeti i nekoga koji te želi uništiti”. Ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba kasnije je inzistirao na tome da Ukrajina “nikada neće isticati druge zastave” osim svoje nacionalne zastave.

Kijev je u ponedjeljak pozvao papinskog veleposlanika u Ukrajini, nadbiskupa Visvaldasa Kulbokasa, kako bi razgovarali o papinim komentarima. Kijev je izrazio svoje razočaranje primjedbama koje “legaliziraju pravo jačega” i “ohrabruju Rusiju u pogledu zanemarivanja normi međunarodnog prava”, priopćilo je ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Kijev inzistira na tome da se mirno rješenje sukoba s Moskvom može postići samo pod njegovim uvjetima, koji uključuju povrat cjelokupnog teritorija koji je bio pod kontrolom Ukrajine bez pregovora, povlačenje svih ruskih postrojbi i slanje ruskih vojnika i dužnosnika na međunarodni sud. Zelenski je također nedavno rekao da Rusija neće biti pozvana na mirovne pregovore, za koje se očekuje da će ih njeni zapadni podupiratelji održati u bliskoj budućnosti.

Rusija je ideju o pregovorima bez vlastitog sudjelovanja nazvala “smiješnom”. Moskva je pozdravila poziv pape Franje na mirovne pregovore. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u ponedjeljak da su papini prijedlozi jednaki onima koje je izrazila Rusija, koja pregovore smatra “preferiranim načinom” okončanja sukoba.

jens stoltenbergNATOPapaukrajinaVatikan
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 mjesec prije

zasto? ukrajini nije nuzda da se preda. imali su 30 000 ljudskih gubitaka dosad. rusi 600 000.

Tanajski Hrvat
1 mjesec prije

Ne razumiješ ti to papa, Ukrajina se ne bori samo za sebe, nego za sve nas globohomo.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Baba, zašto je Papa predložio Ukrajini da podigne bijelu zastavu, da pregovara…
Biće ga Zelenski opet pita’ da mu pošalje Švicarsku gardu!

eks
1 mjesec prije

NATO i Usrajina su doživeli debakl prilikom pokušaja upada većih diverzantskih grupa u pogranične regione RF . Pogranična naselja u Belgorodskoj oblasti trebala su biti izložena tenkovskoj i raketnoj vatri, kuće spaljene , a žuto-plave zastave istaknute na ruševinama. Operacija je bila pod kontrolom Budanova, a u njoj su učestvovali i Poljaci i Amerikanci. Medjutim, ruske izvidjačke letilice “držale su ih na oku” dok su još bili daleko od granice. Kada su se približili, krenule su rakete, bombe i dronovi kamokaze . Ukrajinski tenkovi su pretvoreni u buktinje, višecevni raketni bacači su razneseni u komade , a diverzanti pokošeni. Poginulo je i ranjeno 70 NATO-Ukro diverzanata.

nastran
1 mjesec prije

jebem ti NATO logiku, dosad neviđeno

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Stoltenberg:
“Nije vrijeme za razgovor o predaji Ukrajinaca. To će biti tragedija za Ukrajince. Također će biti opasno za sve nas”

“Kijev inzistira na tome da se mirno rješenje sukoba s Moskvom može postići samo pod njegovim uvjetima, koji uključuju povrat cjelokupnog teritorija koji je bio pod kontrolom Ukrajine bez pregovora, povlačenje svih ruskih postrojbi i slanje ruskih vojnika i dužnosnika na međunarodni sud. Zelenski je također nedavno rekao da Rusija neće biti pozvana na mirovne pregovore, za koje se očekuje da će ih njeni zapadni podupiratelji održati u bliskoj budućnosti.”

Dakle ide se do posljednjeg Ukrajinca.

Ukri trebaju smijeniti svoje vladajuće i Zelenskog i sjesti za pregovarački stol sa Rusijom.
To je jedini način da prestanu masovno ginuti u ratu u kojem ne mogu pobijediti.
Pitanje je kada će to shvatiti.

MladenSt
1 mjesec prije

Ovo ni Ruski patrijarh Kiril nebi predložio .A da ovaj salamander predloži Hamasu da se pridaju .😛👊

Tupko
1 mjesec prije

Papežev resurs za koji se bori su ljudske duše, zato je njemu to sada opcija. Barem je jedan korak postigao, a to je da pravoslavni ukrajinci de jure slave božić kad i pravoslavni bugari, tj 25.12.
Jensa zaboli za ukro duše, one su mu potrošni resurs.

BlueZg
1 mjesec prije

Svećenicima se ne može vjerovati. Ovan, vuk i srndać. Sjeća li se itko toga? To je zapravo bila poruka 20 godina ranije. E pa primljeno na znanje. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Bruno
1 mjesec prije

Hrabri zaštitnik Norvežana, gasi vatru poljevajući je benzinom. Pa Hitler bi ovkave glupane strpao u Aušvic. Kojim su se čudom izvukli njegovi roditelji. To se Hićo zove grijeh ne činjenjem. A koliko si mogao spasiti Ukrjinskih života. Isto vrijedi i za Zelenjavu.

Bruno
1 mjesec prije

I ovaj Zeleni je na nekim moćnijim drogama. Pregovarao bi o miru ali ne sa Rusijom. Možda ima pravo, zna da ga je na rat nagovorio čupo,pjevčić, hrabri hrvatski bojovnik s Pigalle-a Plenković, Merkel i Bajden, onda je logično da s njima sklapa mir.I ova mu je dobra: on želi živjeti . Žele li živjeti Ukrajinci koje lovi kao životinje po Ukrajini i šalje na front. On sebe ne smatra nekim ko je kriv za smrt pola miliona Ukrajinaca. Ovaj čovjek je žešća ludara.

Hogar
1 mjesec prije

Nato manijaci i klanje slavena im prioritet. Jens zvijer 666

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI