Čelnik WHO-a protiv ”nacionalizma cijepljenja” dok 172 zemlje potpisuju za distribuciji cjepiva za Covid-19

Vakcinisanje
24 komentara

Većina svjetskih zemalja složila se sudjelovati u globalnoj shemi namijenjenoj distribuciji cjepiva za Covid-19 po najnižoj mogućoj cijeni, otkrio je čelnik Svjetske zdravstvene organizacije.

Prema planu COVAX-a, 2 milijarde doza cjepiva bit će podijeljeno širom svijeta do 2021. godine, izjavio je šef WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus. Program ima za cilj osigurati “jednak pristup” cjepivima za Covid-19, a cijenu učiniti “što nižom”.

Ghebreyesus je izjavio da su se do danas za program prijavile 172 zemlje, koje predstavljaju 70 posto svjetskog stanovništva. Međunarodna suradnja ključ je borbe protiv koronavirusa, rekao je šef WHO-a.

”Nacionalizam cjepiva samo pomaže virusu. Uspjeh pogona COVAX ne ovisi samo o zemljama koje su se prijavile, već i popunjava ključne nedostatke u financiranju”.

“Na kraju tunela postoji svjetlost. Kao što sam rekao prošli tjedan, zajedno to možemo učiniti”, izjavio je.

Tvrtke u različitim zemljama razvijaju cjepiva za Covid-19 još od početka epidemije. Prema podacima WHO-a šest potencijalnih cjepiva trenutno prolazi fazu 3 ispitivanja.

Ranije ovog mjeseca, Rusija je postala prva država koja je registrirala cjepivo sa svojim regulatorom. Iako je to učinjeno prije nego što je dovršena presudna 3. faza, Alexander Gintsburg, najviši dužnosnik koji stoji iza cjepiva, rekao je za RT da više od 3.500 ljudi, koji su cijepljeni cjepivom, nije pokazalo ozbiljne negativne učinke.

COVAXCOVID-19vakcinawho
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Koga predstavlja ovaj somalijski doktor FILOZOFIJE ?

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

The full list of CEPI-supported candidate vaccines is as follows: Inovio, United States of America (Phase I/II) Moderna, United States of America (Phase III) CureVac, Germany (Phase I) Institut Pasteur/Merck/Themis, France/ United States of America /Austria (Preclinical) AstraZeneca/University of Oxford, United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland (Phase III) University of Hong Kong, China (Preclinical) Novavax, United States of America (Phase I/II) Clover Biopharmaceuticals, China (Phase I) University of Queensland/CSL, Australia (Phase I) The nine candidate vaccines that are currently being evaluated for inclusion in the COVAX Facility include two from China, two from the United States of America, one from Republic of Korea, one from the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland and one global, multi-manufacture partnership. Two of these are in Phase I trials, two are tech transfers and the remainder are at the discovery stage. The 80 countries that have submitted expressions of interest… Čitaj više »

Jxlspsp
3 godine prije

2 milijarde doza cjepiva kojeg nisu napravili bit će podijeljene do 2021. godine.

Max
3 godine prije

Nema se on što protiviti. Suverene zemlje će same proizvvesti cjepivo i ostaviti izbor građanima žele li se cijepiti.

fićo
3 godine prije

WHO…danas misleći čovek ne uzima ozbiljno ne samo tu,nego ni bilo koju drugu organizaciju,pa čak ni nacionalne,čak ni vlade.Kriza poverenja je opšta.Svi su se manje ili više iskompromitovali i jasno je da je svet džungla gde vladaju najkrvoločniji i da je glavni cilj opstati kako god ko zna.To se toliko spustilo nisko da važi i za porodice.

Stara kuka
3 godine prije

“Prema planu COVAX-a, 2 milijarde doza cjepiva bit će podijeljeno širom svijeta do 2021.”
Do 2021 ima još 4 mjeseca. I za to vrijeme oni će do kraja razviti i testirati cjepivo, analizirati rezultate testiranja, osigurati sredstva i kapacitete za proizvesti barem dvije milijarde doza (probajte brojati do milijardu), proizvesti ih, dogovoriti i napraviti najbolji i najpravedniji raspored po tim silnim zemljama, onda sve to distribuirati širom svijeta i procijepiti dvije milijarde ljudi. E dragi Balkanci vidite što je zapadna efikasnost.

Mali Mujo
3 godine prije

Koji Čelnik WHO-a nije korumpiran?????

Melita
3 godine prije

Sve više je znanstvenih dokaza da priča sa pandemijom Covida 19 nema apsolutno nikakvo utemeljenje. Već su temeljito raskrinkani svi objavljeni znanstveni radovi koji se tiču identifikacije virusa Sars-Cov-2, a da ne govorimo o covid testovima koji, ovisno o tome kako su “baždareni”, najčešće pokazuju oko 10 % pozitivnih. U ovakvim okolnostima nametanje obaveznog cjepiva, i to sveopće populacije, nikako nije dobronamjeran čin vezan za suzbijanje bolesti. S obzirom da je p(l)andemija brižno pripremana unaprijed, malo je vjerojatno da (obavezni) sastav cjepiva nije već dobro utvrđen. Utrka (s vremenom i međusobno) raznih kompanija u žurnom formuliranju cjepiva odvija se gotovo identično prema scenariju nekoliko holivudskih filmova. Cilj je dati notu napetosti i postići da široke mase željno očekuju “cjepivo spasa”. Nova generacija mRNA cjepiva, zbog vrlo riskantne koncepcije s nedovoljno istraženim posljedicama, predstavljala bi najopasniji eksperiment s cjepivom u povijesti. Dr Sucharit Bhakdi, njemački mikrobiolog i epidemiolog, zajedno s velikim… Čitaj više »

Perun
3 godine prije

SEKRETAR Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov smatra
da je u ovom trenutku u toku Prvi svetski biološki rat…Ranije je ruski dečji hirurg Leonid Rošalj izrazio mišljenje da situacija sa pandemijom virusa korona liči na probu biološkog rata.. P.S…Kome treba WHO i njene preporuke

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI