CIA: ”U Venezueli su Kubanci, Rusi, Iran i Hezbollah” (VIDEO)

cia
34 komentara

Čelnik američke Središnje obavještajne agencije (CIA), Mike Pompeo, izjavio je kako Venezuela predstavlja “ozbiljan rizik” za Sjedinjene Američke Države.

”Venezuela može postati ozbiljna prijetnja Sjedinjenim Američkim Državama”, upozorio je šef CIA-e u intervjuu za američku televizijsku Fox News u nedjelju.

Na pitanje ”zašto bi Amerikanci bili ugroženi zbog situacije kojoj se nalazi Venezuela’‘, Mike Pompeo je rekao ”kako Venezuela prijeti Americi jer su tamo Kubanci, tamo su Rusi i Iranci, čak i islamski libanonski pokret Hezbollah”.

Ovdje se Pompeo referira na Tarecka El Aissamija, visokog vladinog dužnosnika Venezuele sirijsko-libanonskog podrijetla i njegove navodne veze s Hezbollahom, što su optužbe za koje američke službe nikada nisu predočile nikakve dokaze.

”Njihova prisutnost je nešto što predstavlja veliki rizik, zbog čega Sjedinjene Američke Države to ozbiljno shvaćaju”, dodao je Pompeo.

Mike Pompeo je opravdao i nedavne izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji  razmatra ”vojnu opciju” u Venezueli, nakon što je njegova uprava uvela sankcija protiv predsjednika Nicolasa Madura i njegovih suradnika

U sedam mjeseci kao šef CIA-e, Pompeo tvrdi kako samo vidi ”nastavak pogoršanja situacije u Venezueli, gdje Maduro nastoji povećati svoju moć i nanosi sve više patnje ljudima zemlje”.

Stoga je rekao ”kako Washington radi sa svojim latinoameričkim partnerima da pokušaju vratiti demokraciju u Venezueli”.

Od početka sukoba u Venezueli, koji su za sobom ostavili više od 120 mrtvih, neke zemlje u regiji su suglasne s američkom intervencijom i daju potporu ”oporbenoj pobuni” u Venezueli.

Madurova odluka o sazivanju i uspostavi Nacionalne ustavotvorne skupštine, kako bi e okončalo nasilje u zemlji, intenzivirala je prosvjede protiv vlade.

Ipak, Trumpovu prijetnju ratom su odbacili su razne zemlje i zajednice zemalja Latinske Amerike, uključujući i zemlje zajedničkog tržišta ”Mercosur”, što je posebno važno, jer u njemu većinu čine zemlje koje nisu sklone Madurovoj vladi, no ipak ne žele rat na kontinentu.

CIANacionalna ustavotvorna skupština
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Janez
6 godine prije

“Na Ruski granici” su Amerikanci, Hrvati, Slovenci, ….

Alen
6 godine prije

Da, tamo su i miki maus i paja patak i huse i hase i fata i mujo…
Dakle jako opasna situacija za usa..

Pizistrat Nelson
6 godine prije

Pa to je dobro za Venezuelu, jer ako je Hezbollah tamo, Shlomo će razmisliti prije napada, poučen iskustvom iz 2006.
A znači i Rusi i Kubanci i Iran… pa fala k…. ako je tako.
Čitao sam da se i kolumbijski predsjednik, (Kolumbija, pridružena članica Mercosura) u susretu sa Mike Penceom, usprotivio ikakvoj vojnoj intervenciji, a čitao sam dosta komentara po netu od Latinosa, kako je cijeli kontinent udružen u stavu protiv ikakve američke intervencije…makar to ništa ne znači, ali…

Vlastimir
6 godine prije

Opet Američke laži,da li im još neko uopšte veruje.

Tedi
6 godine prije

Pazi Boga ti,opet Amerikanci ugrozeni,koji eufemizam.Ma njima treba uterat.Kak se ne boje Rusa ,kazu da im je doveo Trampa,e ak je tako u Venecueli bi po americkom misljenju mogli vidjeti crnog vraga.

rodoljub
6 godine prije

Kakva paranoja . Americka paranoja je i uzrok i posledica antiruske propagande .

Dunja
6 godine prije

Znala sam da ih nešto plaši :))…dobro je da nisu imali “priviđenja” iz vremena Sijuksa i Apača

tuf
6 godine prije

Ma garantirano je i Sjeverna Koreja prisutna, navodno je prema anonimnim svjedočenjima viđen Debeljko(tm) kako pije čaj s Madurom.
ISIL također ima veliku bazu tamo, a navodno se i intergalaktički razbojnici kriju samo još nema potvrde pa je bolje preventivno udariti, pobiti 300.000 venecuelanskih građana i preoteti naftna polja da ih vanzemaljci ne bi koristili za svoje svemirske Toyote.

Georgij Žukov
6 godine prije

Premijer Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević sastali su se danas u Splitu sa šestero američkih senatora. U Hrvatskoj su republikanci Roy Blunt, John Cornyn, Thad Cochran, Susan Collins, Tom Cotton i Thom Tillis.
Sastanak je bio nepoznat većini hrvatskih medija.

Sto bi se dogodilo da se je recimo 6 zastupnika Ruske dume tajno sastala sa ova dva klauna gore navedena?

Kako bi to amerikanci odnosno americka politika i mediji to nazvali, ima li netko ideju?

Georgij Žukov
6 godine prije

Sto hocu reci , koju poruku poslati , naime plavusa precednica Hrvatske jest kao prvi potez svoga predsjednikovanja izbacila Titovu bistu sa pantovcaka , ok mnogi ce reci pa sto to je tek puki hir zene u menopauzi.Medjutim misljenja sam da jestvar mnogo kompleksnija i da je to u stvari bio i posljednji zlocin nad socijalistickom Jugoslavijom i posljednji cavao u lijes u kojem lezi mrtvo tijelo postenog i pravednog drustva. Nekoliko mjeseci kasnije ista ta gospodja radi selfije na kapiji bijele kuce , dok je isti taj Tito kojeg je bacila u smece prvi i posljednji zapalio kubanku u ovalnom uredu bijele kuce .
Eto necu vise nisam u temi, medjutim morao sam oslikati svu jad i bijedu Jugoslavije nakon TITA.

Angela
6 godine prije

Interesantno, da doticni celnik ne spominje ni jednom recju KINU? Kina je i te kako prisutna u Venecueli sa svojim velikim investicijama. Ameri nikad ne napadaju Kinu, i ako nesto i kazu to je retko, zaobilaze kritike, samo kad im Kina stane na rep, e, onda kazu: komunisticka Kina! To im je jako tesko da progutaju-taj komunizam- ali nemaju drugi izbor. Da nema Kine oni ne bi imali ni za plate, ni penzije niti za placanje njihove vojske koja ide po Svetu i ubija nevine narode. Na svakih 6 meseci, americka vlada pozajmljuje $1 trilion (najvise od Kine!) i stampa $2 triliona, u prolece i jesen. Tako prezivljavaju! 100 miliona sirotinje i nezaposlenih! Kina ce im konacno doci glave jer na tome vec odavno i sistematski, korak po korak, rade. Taj njihov plan se zove “100 godina maraton”, plan smenjivanja SAD sa svetskog trona na koji oni hoce da zasednu.… Čitaj više »

bobrock
6 godine prije

Podrška Kubancima, Rusima, Iranu i Hezbollahu! Svi zajedno ujedinjeni protiv američkog imperijalizma! Bravo dečki! Goni bandu preko Rio Grandea!

Igor
6 godine prije

Samo naslov me podsjeca na hitlerove izjave tj opravdanja zasto je napadao ostale…. Nacizam je ziv i jaci nego ikada

Jupiter
6 godine prije

U Venezueli su Kubanci, Rusi, Iran i Hezbollah i kao i uvek neibežna CIA

Mercury
6 godine prije

Hm… 32 milijuna stanovnika – 120 mrtvih
Prometne nezgode u HR na godišnjoj razini – 320 mrtvih

bato
6 godine prije

maraju nekako nametnuti rat u Venezueli,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI