Član školskog odbora Oklahome kaže da će djeca bez maske počiniti ubistvo i traži mandat za maske u školama

Maske u skoli
47 komentara

Pitanje je života i smrti da li će djeca koja se vraćaju u školu nositi maske, tvrdi član odbora javne škole u ​​Oklahomi, sugerišući da će djeca bez maski, koja nemaju pravo na vakcinaciju, „ubiti“ svoje ugrožene vršnjake.

Istog dana kada je u Oklahomi započela nova školska godina, Linda Sekton, članica odbora Norman javne škole, započela je vatrenu tiradu protiv zakona koji školskim okruzima zabranjuje nametanje mandata za maske, osim ako se ne proglasi vanredno stanje.

Govoreći na sastanku odbora u ponedjeljak, Sekton je rekla da je “veoma, veoma ljuta” što će djeca od pet godina koja se ne mogu vakcinisati “biti izložena virusu pet puta zaraznijem od onog zbog kojeg smo nosili maske cijele prošle godine“, što se odnosi na Delta varijantu Covida-19, za koju se vjeruje da pokreće trenutni porast infekcija širom SAD.

Sekton je dalje tvrdila da „ako neko treba da pobjegne u virtuelnu školu“, to bi trebalo da budu djeca čiji roditelji odbijaju da djeca nose maske. Pozivajući susjedne školske okruge da udruže napore kako bi ukinuli zabranu guvernera Oklahome Kevina Stitta na mandate za maske, Sekton je otišla tako daleko i izjavila da djeca bez maski efikasno ubijaju svoje školske drugove.

„Ako postoji bilo koji način da to promijenimo, nadam se da možemo, jer jednostavno nije u redu da djeca počine ubistvo došavši u školu bez maske, a ako razmislimo, moguće je da će izazvati smrt drugog djeteta jer u školu dolaze bez maske“, rekla je.

Sektonina izjava protiv guvernera izazvala je aplauz publike.

Stitt je u junu potpisao Senatski zakon 658, koji značajno ograničava upotrebu mandata za maske i zabranjuje pasoše vakcina protiv Covida-19 u obrazovnim ustanovama. Njegov autor, republikanski državni senator Rob Standridge, rekao je tada da je najvažnija karakteristika zakona to što omogućava roditeljima da odluče da li će njihova nevakcinisana djeca nositi maske, sprečavajući škole da nameću mandate.

Zakon se sada suočava sa izazovima demokrata na vlasti, a grupa poslanika Doma predstavila je u ponedjeljak prijedlog zakona koji je nazvan “Zakon o sigurnom školovanju”. Ako se usvoji, zakon bi poništio državnu zabranu mandata za maske, iako se ne očekuje da nadglasaju donji Dom, koji ima republikansku većinu.

Prema trenutnom zakonodavstvu, jedini način da školski okruzi nametnu mandate za maske je vanredno stanje, koje bi guverner proglasio za određena područja. Stitt je, međutim, signalizirao da to ne planira. Krajem jula, guverner je odbacio pozive nekih demokratskih lidera da proglasi vanrednu situaciju, insistirajući na tome da bi stanovnici Oklahome trebali sami odlučiti koje mjere predostrožnosti treba preduzeti.

„Ovdje se radi o ličnoj odgovornosti. Ovdje se radi o slobodama“, rekao je guverner.

Pitanje mandata za maske u učionici postaje sve više polarizovano jer se djeca vraćaju u školu nakon što su prošle godine zbog izbijanja virusa bila primorana da se prilagode online učenju. Vodi se žestoka rasprava o tome da li nastavnicima i osoblju treba nametnuti mandat za vakcine i šta da rade sa djecom koja ili ne mogu ili ne žele da nose maske, dok se guverneri i školski okruzi bore za ovlaštenje da donesu ili zabrane takve mandate.

Republikanski guverneri Ron De Santis i Greg Abbott sa Floride i iz Teksasa našli su se među najoštrijim kritičarima mandata za vakcine i maske, donoseći zabrane mjera i obećavajući kazne okruzima koji im prkose.

U isto vrijeme, medicinski savjetnik Bijele kuće dr. Anthony Fauci pozvao je na vakcinaciju nastavnika u školama, tvrdeći da sami mandati za maske neće biti dovoljni.

DjecamaskeŠkola
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Oli
2 godine prije

Zbogom pameti

hgfjzuk8uil
2 godine prije

Kad budala na budali napravi budalu, dobije se nešto takvo

Ganicus
2 godine prije

Treba slati ove vaksere u 3 pm.Danas se ne potukoh zamalo sa jednim poznanikom ono bilo drugih da se isprijece.Napade me da smo mi sto se ne vakcinisemo krivi za ovu situaciju sto ovi vakcinisani moraju u lokdown.Reko to sto si rekao za mene je kad da si mi prijetio oruzjem vakcina ili puska za mene je isto prijetnja napadom Sa njim vise nema prijateljstva .To su zombiji .

Max
2 godine prije

Poludjela je.

Stara kuka
2 godine prije

Razdvajanje djece u Srbiji – necijepljena djeca neće moći u školu? Prema prijedlogu najpoznatijeg srpskog epidemiologa dr. Kona, pohađanje školske nastave bilo bi onemogućeno djeci starijoj od 12 godina koja nisu cijepljena. Samo bi niži razredi mogli potpuno zajedno prisustvovati nastavi i to uz obavezne maske. Vodeći srpski epidemiolog dr. Predrag Kon izjavio je da je jedino logično rješenje koje vidi za početak školske godine odvajanje cijepljenih od necijepljenih učenika starijih od 12 godina: oni koji su primili cjepivo mogu ići na nastavu, a oni koji nisu ne mogu na nastavu u školu i trebaju biti na on-line nastavi piše Danas.rs. Dr. Kon je u intervjuu za Kurir rekao da takvu odluku „mora donijeti Ministarstvo prosvjete“. „Ne možete stavljati zajedno zaštićene i nezaštićene, i to prvenstveno u interesu nezaštićenih“, kazao je Kon i dodao da je u situaciji kada raste broj zaraženih, jedno od vrlo važnih pitanja kako će se… Čitaj više »

Pera Detlic
2 godine prije

Teško zemlji po kojoj ta hoda.

Lucija, prva
2 godine prije

Joj, joj.

Šta je? Zašto svi moji upisi opet idu na provjeru? 😃

Bruno
2 godine prije

Hoće li se dogovoriti više koliko je puta delta varijanta zaraznija od “obične”. Brojevi se kreću od 5 puta do 1000 puta. Kako su bolnice prazne????

Daleko Zōr
2 godine prije

Jedno jedino pitanje. Koji klinac se ljudi cijepe ako poslije toga plaču necijepljenima da ih ovi ugrožavaju. Pa cjepivo bi te trebalo štiti od bolesti.

Dokurčilomi
2 godine prije

Necijepljeni će ubiti cijepljene. Bravo.

Paja
2 godine prije

Skoro sam citao da se neki odbornik u americi zalagao za seksanje sa mrtvima, a drugi da se legalizuje kanibalizam ! Pitam se dal ovaj nije neki rod, mada su svi amerikanci u rodu sa djavolima !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI