Senat Južne Karoline zabranio je upotrebu blokatora puberteta i genitalno sakaćenje djece

Transrodnost u skolama
2 komentara

Senat Južne Karoline predvođen republikancima odobrio je sveobuhvatnu zabranu takozvane rodno afirmirane skrbi za djecu.

Zakon 4624 Predstavničkog doma, koji je usvojen nakon 27-8 glasova u Senatu, zabranjuje medicinskim stručnjacima davanje blokatora puberteta, hormona za unakrsnu spolnost ili obavljanje operacija promjene spola za sve pacijente mlađe od 18 godina. Svaki liječnik, pružatelj usluga mentalnog zdravlja ili zdravstveni djelatnik koji bude proglašen krivim za pružanje postupaka promjene spola maloljetnicima mogao bi se suočiti s teškim posljedicama, uključujući gubitak liječničke licence i kaznene prijave za “nanošenje teških tjelesnih ozljeda djetetu”.

Prema HB 4624, maloljetnici koji su već počeli koristiti blokatore puberteta ili unakrsne spolne hormone prije 1. kolovoza 2024., moraju se postupno odviknuti od tih lijekova do 31. siječnja 2025. Nacrt zakona također zabranjuje korištenje javnih sredstava za prakse promjene spola i zabranjuje Medicaidu da pokrije ili nadoknadi troškove ovih postupaka.

Prijedlog zakona također sadrži odredbe koje jačaju roditeljska prava u vezi s pitanjima rodnog identiteta u školama.

HB 4624 također nalaže da ravnatelji škola ili zamjenici ravnatelja trebaju obavijestiti roditelje ili skrbnike ako učenik zahtijeva korištenje imena, nadimka ili zamjenice koji se razlikuju od spola dodijeljenog pri rođenju. Osim toga, prijedlog zakona zabranjuje školskim zaposlenicima skrivanje informacija o spolnom identitetu djeteta od roditelja ili poticanje djece da zataje takve informacije.

Prvobitno je Zastupnički dom usvojio zakon u siječnju. Međutim, Senat je unio izmjene tako da ili Dom može glasovati za usvajanje verzije Senata ili će otići na konferencijski odbor od tri člana iz svakog doma kako bi riješili razlike.

U amandmanu, savjetnici za mentalno zdravlje mogu raspravljati o zabranjenim tretmanima i predložiti gdje bi se mogli legalno nabaviti. Pružatelji zdravstvenih usluga također mogu dopustiti blokatore puberteta za stanja kao što je preuranjeni pubertet za djecu od četiri godine.

Prijedlog zakona, koji je odobren 9. svibnja, stupit će na snagu odmah nakon što ga potpiše republikanski guverner Henry McMaster.

Studija: Blokatori puberteta imaju nepovratne učinke

Čelnik demokratske manjine u Senatu Brad Hutto kritizirao je zakon i ustvrdio da vlada nema ništa s “rodnim identitetom” djece.

“Djeca se rađaju kakva žele biti. Roditelji se bave djecom koja im dolaze. Liječnici su obučeni da se nose s djecom koja imaju ovakve probleme. Vlada zapravo nema nikakvu ulogu u tome”, rekao je Hutto. – Neka djeca budu ono što jesu.

Liječnici i roditelji koji su svjedočili pred zakonodavnim odborima naglasili su da se maloljetnici u Južnoj Karolini ne podvrgavaju operacijama promjene spola, dok hormonski tretmani počinju tek nakon opsežnih konzultacija sa zdravstvenim radnicima. Tvrdili su da ovi tretmani mogu biti ključni za poboljšanje mentalnog zdravlja i općeg blagostanja transrodnih mladih.

No pristaše prijedloga zakona kažu da blokatori puberteta povećavaju sklonost samoozljeđivanju i mogu imati nepovratne učinke.

Analiza studije iz 2011. godine otkrila je da je najmanje 34 posto djece koja su uzimala farmaceutske lijekove za blokiranje puberteta postalo “pouzdano pogoršano”. Studiju su provele bolnice Sveučilišnog koledža London (UCLH) i Služba za razvoj rodnog identiteta Centra Tavistock.

Ukupan broj procijenjenih bio je samo 44, tako da je veličina uzorka mala. Ipak, dobar broj djece u dobi od 12 do 15 godina jako je patio nakon što su im prepisani ovi otrovi da postanu trans.

DjecaJužna KarolinaSADTransrodnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan Bgd
13 dana prije

U americi se sprovodi satanisticka agenda na svim nivoima. Trenutno je vrlo uocljiva aktivnost u drzavnim skolama gde je u udzbenicima gomila pornografskog homoseksualnog sadrzaja. Tu i tamo se neki roditelj usudi da to zameri skolskim odborima, ali tamo uglavnom sede korumpirani i izopaceni koji podrzavaju lgbtq agendu kvarenja male dece. Finansirani su od duboke drzave i fondacija kao sto je Soros itd.

Max
13 dana prije

Pobjeda dobra.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI