fbpx

Covid – predjelo ili glavno jelo

Joe Biden - Nuklearni rat

Pandemija nam je poslata od strane Gospodara Covida, iz njihove velike milosti, umesto ”pravog” nuklearnog rata. Poslata je da bi stari državni dugovi bili pretočeni u nove; da bi dolar ponovo preuzeo primat; da bi se povećala kreditna potražnja, i shodno tome, kamatne stope. Istovremeno ona je poslata radi očuvanja određenih života i imovine koji bi inače neizbežno bili uništeni. Tako sam ranije mislio i pisao. Ali sada sumnjam u to. Možda pandemija nije alternativni smer, već samo “predjelo”, a glavno nuklerno jelo tek predstoji.

Ta neprijatna misao mi je sinula dok sam slušao Joea Bidena kako govori o “bezdušnom ubici” Vladimiru Putinu. U prošlosti su manje uvrede bile dovoljne da započnu ratove. Na sreću, opušteni Putin je odgovorio uz osmeh, rekavši da u njegovom detinjstvu, deca bi uzvratila na uvrede sa “Ja sam guma, ti si lepak; to se odbija od mene i zalepi se na tebe”; jedino je poželeo Američkom predsedniku dobro zdravlje i predložio debatu preko interneta kako bi Amerikanci i Rusi, kao i ceo svet, mogli formirati sopstveno mišljenje. Biden je izbegao izazov, ali nije jasno da li se mogao setiti ko je Putin. Prazno odelo koje čita teleprompter, kako ga je nazvao Donald Trump Jr., Biden je izjavio da se Putin mešao u Američke izbore i da će morati da plati za to. Na žalost, Putin nije mogao da utiče na Američke mrtvace koji su iz groba masovno glasali za Bidena i tako uticali na ishod izbora. Biden je jedna senilna marioneta koja nije u stanju da se popne u predsednički avion bez da se tri puta spotakne, ali neko upravlja njegovim teleprompterom, i tu leži problem.

Rusi su bili vidno gnevni. Kada američki lideri na taj način kleveću strane vođe, to je bio signal da su oni na spisku za svrgnuće ili odstrel. Tako su govorili o Sadamu Huseinu i Muamaru Gadafiju i obojica su ubrzo ubijeni i njihove ”otpadničke države” opustošene. Očigledno je to bio prikaz neprijateljskih namera, ne od samog Bidena već od strane američkog establišmenta koji ventrilokvistički govori kroz sadašnjeg stanara Bele Kuće.

Dovoljno je loše ući u spor sa Rusijom, ali Bidenov režim se nije na tome zaustavio. Sledećeg dana je nastala oštra svadja sa Kinom u toku pregovora na Aljasci. Ministar inostranih poslova Blinken je u uvodnom govoru optužio Kinu za genocid u provinciji Sinkiang, kao i za lišavanje prava gradjana Hong Konga, te neopravdane restrikcije uvoza Australijskih proizvoda, i izjavio da će Amerikanci pregovarati “sa položaja sile”.

“Odnos Sjedinjenih Država sa Kinom će biti konkurentan kada to treba biti, saradnički kada može biti, suparnički kada to mora biti. Ovaj, ničim izazvan, napad je provocirao Kineskog predstavnika, koji je odgovorio:

Da li želite da se obraćate Kini na snishodljiv način sa položaja sile? Znači da je sve ovo pažljivo isplanirano i unapred spremljeno i orkestrirano? Da li je to način na koji ste se nadali da će ovaj dijalog biti održan? Sjedinjene Države nisu kvalifikovane da izjave da žele da govore sa Kinom sa položaja sile. SAD ne zastupaju svet. One samo zastupaju vladu Sjedinjenih Država. Ne verujem da bi većina zemalja na svetu priznala univerzalne vrednosti koje propagiraju Sjedinjene Države ili da mišljenje SAD može zastupati medjunarodno javno mnjenje, i da većina zemalja ne bi priznale pravila nametnuta od strane malobrojnih osoba kao temelje medjunarodnog poretka.”

Ovaj dvostrani napad na Rusiju i Kinu nije bio slučajan. Bidenov režim se priprema za rat. Novi bombarder B-21 Raider će uskoro biti spreman, kako se izveštava: Strateški stealth bombarder će biti u stanju da izruči konvencionalno i termonuklearno oružje na neprijateljske ciljeve, bilo gde u svetu u bilo koje vreme.

Moći će uništiti svaku metu, svugde. B-21 je koncipiran da prevazidje nedostatke sadašnje teške aviacije SAD koja se sastoji od 157 zastarelih aviona iz doba Hladnog rata, i imaće domet, nosivost, napadačka svojstva i sposobnost opstanka pri napadu na sve kategorije ciljeva – uključujući duboko ukopane ili pokretne mete unutar Kine. Osnovna logika ovog dizajna je da, ako će B-21 predstavljati efikasno sredstvo razuverenja protiv svih vidova agresije, moraće biti u stanju da ugrozi sva borbena sredstva u rukama svih protivnika, nezavisno od toga koliko su ona dobro skrivena ili obezbedjena. Bombarder B-21 Raider će zameniti B-2, što znači da će biti u stanju nositi B-61 gravitaciono atomsko naoružanje sa varijabilnim prinosom kao i dalekometnu krstareću nuklearnu raketu – LRSO. (Facebook ne dozvoljava postavlanje linka do ovog članka.)

Covid - predjelo ili glavno jelo 1

Hiljade novih raketa, aviona, brodova i bombi će biti proizvedeni i upotrebljeni od strane Bidenovog režima – i njegovih saveznika. Britanska pudlica je odlučila povećati sopstveni nuklearni arsenal za 40 posto. On se uglavnom sastoji od Trident nuklearnih bojevih glava koje je bivši socijalistički kandidat za premijera Jeremy Corbyn bio obećao potpuno eliminisati dok on sam nije bio sklonjen zbog optužbi za antisemitizam. Možda je želja za razoružanjem bio glavni razlog zbog kojeg je taj plemeniti čovek bio odbačen, a tamošnji Jevreji su po običaju bili spremni da pruže izgovor za to. Ne postoji misterija protiv koga se priprema to nuklearno oružje: Moskva predstavlja “najakutniju opasnost” Britanskoj bezbednosti, po rečima Borisa Johnsona. Rusija je neprijatelj Br.1.

Afganistan je odlična odskočna baza za invaziju Centralne Azije i pretnji Rusiji iz pravca juga. Ta zemlja je okupirana od strane SAD zadnjih 20 godina, i Trump je bio rešen da odatle povuče svu vojsku. Biden je medjutim već nagovestio da se neće držati dogovora sa Talibanima oko povlačenja iz Afganistana. Ono je trebalo biti završeno do maja 2021 ali po njemu će biti “teško” da Sjedinjene Države to sprovedu za šest sedmica. Biden je takodje odustao od Trumpovog plana za povlačenje vojske iz Nemačke, i to iz dobrog razloga. Njegova administracija želi da Nemačka odustane od gasovoda Nord Stream 2 i lakše je biti ubedljiv ako imate vojne baze u toj zemlji.

Sukob sa Iran nikada nije bio prekinut. Kada to ne čine SAD onda se uključi njen najveći saveznik Izrael. Ispostavilo se da su poslednje dve godine Izraelski podvodni komandosi sabotirali 12 Iranska tankera, otkrio je Wall Street JournalTo sve im se sada osvetilo. Od 16 februara, cela Mediteranska obala Izraela je prekrivena tamnom lepljivom masom.

Covid - predjelo ili glavno jelo 2

Zadat je strahoviti udarac Izraelu – izumrle su životinje, biljke, i ribe; plivanje i sunčanje dugo neće dugo biti moguće na njenim masnim obalama. Ali sada je tužna istina isplivala na površinu: počinitelji ‘ekološke katastrofe veka’ su Izraelci. Prvo je o izvoru zagadjenja progovorila Izraelska Ministarka Okoliša Gila Gamliel. Ona je izjavila da je nafta izcurila iz Iranskog tankera Emerald koji je prevozio teret naftnih derivata za Siriju, pod sankcijama SAD. To je Iranski eko-terorizam, ona je tvrdila. Ali Gila je ubrzo ućutkana –  Izraelski vojni cenzori su zabranili svu diskusiju na tu temu, osim u opštim okvirima. Ipak izgleda da je Gila Gamliel delimično bila u pravu. Izraelski disident Richard Silverstein je ovako opisao taj dogadjaj:

To je bio promišljen Izraelski napad protiv Iranskog plovila. Izraelski mornarička jedinica komandosa, Flotilla 13, je neprimetno prilepila podvodnu minu na trup Emeralda. Namera je bila da se napravi mala šteta da bi Iranu poslali poruku da će platiti za svoje napade na brodove u Persijskom zalivu. Ovaj izveštaj iz Times of London kolumniste Anshel Pfeiffer koji piše za novine Haaretz potvrdjuje moj izvor. Medjutim, komandosi nisu znali da je Emerald jedna zardjala stara kanta u raspadajućem stanju. Izraelska mina, koja je trebala prouzrokovati minimalnu štetu, je napravila tako veliku rupu da je skoro sav teret izcurio u more. To je uzrok Izraelske ekološke katastrofe: sâm Izrael.

Ovaj incident nas podseća na to da ratovi mogu imati nepredviljive posledice, pogotovu svetski ratovi. Želja za ratom je jasan znak da se radi o nezadovoljnoj naciji. Kombinacija covida i rata je još manje predviljiva. SAD i njihovi Evropski saveznici su frustrirani. Joe Biden je ušao u Belu Kuću kao osoba u službi Gospodara Covida, sa maskom na licu; on masku ne skida, kao ni njegovi visoki dužnosnici. Države Texas i South Dakota su ih se oslobodile, kao i Florida, ali ostatak SAD se još uvek nalazi pod restrikcijama. Uprkos miliona vakcinisanih, pandemija corone se još uvek koristi kao razlog za karantine i putna ograničenja. Britancima je zabranjeno da napuste svoju zemlju. U SAD, jedna žena, Dr. Micheline Epstein, je dovezla ćerku u školu, i bila je (užas!) golog lica. Učitelji iz škole su kontaktirali policiju; njena šestogodišnja ćerka joj je bila oduzeta na neodredjeno vreme zbog kršenje maskovnog režima, i majka već danima ne može videti svoju ćerku.

Narod je vrlo povredljiv u Pravednom Carstvu. Izvšitelji ispravnih stavova mogu vam uraditi apsolutno sve. Jedan naučnik je izgubio posao pošto nije reagovao kada je čuo pogrdnu reč o Crncima. Otac, Robert Hoogland, je u pritvoru zbog toga što svoju 14-godišnju ćerku zove, “ćerka”, i javno o njoj govori sa zamenicama “ona” i “njoj”, ali ta devojčica kojoj još nije dozvoljeno da kupi pivo, insistira da želi postati muško. Kada se na sve to doda mizerija izazvana lockdownima, može se razumeti zašto na hiljade Ruskih emigranata žure natrag u naručje Majke Rusije.

Još od 1980-ih godina Rusi koji su uspeli da napuste svoj ledeni zavičaj i da se presele na zapad su se smatrali sretnicima. Deca Staljina i Krušćeva, visoki funkcioneri iz doba Jelcina, umetnici i naučnici, su se preselili u Floridu ili Paris. I uvek su bili spremni da osude Putina, tog brutalnog diktatora. Popularni filmski glumac Alexei Serebryakov je pre desetak godina napustio Rusiju za Kanadu, ljutitio zalupivši vrata za sobom, osudivši “krvavi režim” i Rusku “mešavinu sile, arogancije i grubosti”. I odjedanput – vetar je promenio pravac i duva u suprotnom smeru. Serebryakov se vratio iz Kanade, mada većina Rusa mu ne želi dobrodošlicu. Naučni novinar Asya Kazantseva se u Moskvu vratila iz Tel Aviva i Bristola, Velike Britanije, i piše:

“Neočekivani kolateralni efekat pandemije je da su prijatelji koji su odavno emigrirali u Evropu pohrlili kući da bi proveli zimu ovde u Moskvi, gde su vakcine besplatne i lako dostupne, i nema lockdowna. Društveni život je duplo aktivniji nego ranije. Nikada više neću biti usamljena! Alina Farkash [popularna blogerka] je nedavno napisala da se u Moskvi osećaš kao voljeno dete unutar velike porodice, dok emigracija [u njenom slučaju u Izraelu] je kao biti poslat u sirotište.

To sve je sve istina. Iskreno se nadam se da više neću ići nigde, da ću uvek ostati  tu, i da ću čvrsto pamtiti koja je beskrajna sreća biti ovde.”

Doista, Rusija nije zemlja čuda; ima puno nedostataka i problema. Njeni oligarsi su prebogati, njeno stanovništvo je prilično siromašno; porezi su preniski; socijalni jaz je veći nego u SAD ili Kini, kao što se može pročitati ovde (na Ruskom). Ipak, Rusija je slobodna. Možete reći i pisati šta god želite. Nema zatvaranja. Škole rade normalno; učenje na daljinu je retko. Crkve su otvorene. Pozorišta, takdoje. Nema obaveze nošenja maski i Rusi ih ignorišu tamo gde su propisane.

Covid - predjelo ili glavno jelo 3

Putin je odgovorio Bidenu na koncertu u prepunom stadionu u Moskvi. Od 80.000 prisutnih samo je nekolicina obazrivih nosila maske. Vakcine su besplatne i dostupne, staromodna Ruska cepiva su odlična i nemaju poznate nuspojave. Postoji izbor tri Ruskih vakcina, od kojih prvi, Sputnik V, je odobren širom sveta i dostupan u Evropi i drugim zemljama. Zabrinute osobe izložene diskursu sa Zapada se vakcinišu dok ostali ne osećaju pritisak da to urade. Rusija je najopuštenije mesto što se tiče corone koje možete naći. Čak i Putinovi mrzitelji, mnogobrojni medju Moskovskom srednjom klasom, su promenili melodiju. Nazvali su ga kukavicom koji se krije u skloništu iz bojazni od virusa; sada kažu da se samo pravio i da je svo vreme znao da virus nije tako opasan, sada je samo prevarant. Ali čovek ne može uvek pobedjivati.

Ipak, Rusija ne negira postojanje virusa. To ne bi bilo pametno pošto Ruske vakcine prinose gomilu dolara u državnu kasu. Zamenik direktora Državnog Instituta za Influencu Dr. Daria Danilenko je ironično komentarisala:  “Prvi put od početka naučnih istraživanja se dešava da svet nije suočen sa sezonskim gripom.”

Gospodari Covida su premoćni da bi bili otvoreno izazvani. Nedavno su eliminisali predsednika Tanzanije, Johna Magufuli. On je bio drska osoba, dao je ispitati voće papaje, kozu, i motorno ulje na Covid koristeći testove isporučene od SZO, i svi su ispali pozitivni.

On je tada odbio testiranje stanovništva i proglasio je Tanzaniju slobodnom od covida. Ubrzo je Londonski list Guardian (u odeljku koji sponzoriše Bill Gates), tražio da on bude uklonjen.

Covid - predjelo ili glavno jelo 4

Američki Savet za Medjunarodne Odnose (CFR) je podržao taj stav, i kao magijom, on je mrtav. On je bio drugi Afrički vladar koji nije podlegao covid opsesiji i koji je prevremeno umro. Prvi je bio predsednik Burundija, Pierre Nkurunziza, koji nije dozvolio izaslanike SZO u svoju zemlju i odbio masovno testiranje i zatvaranje stanovništva. Ubrzo je podlegao srčanom udaru, ili, kako neki izvori tvrde, od covida, identično kao Magufuli. Čovek koji ga je nasledio je odmah pozvao SZO u zemlju i verno sledio njihove upute.

Predsednik Lukašenko je takodje odbio diktate SZO i skoro je bio svrgnut, ali se uspeo izvući – Belorusija ipak nije u Africi. Švedjani, kao što znate, su takodje morali popustiti pod pritiskom. Možda je predsednik Putin mudro postupio kada nije protivrečio Gospodare Covida. Oni su, očigledno, neodoljiva sila u dašnjem svetu. Otklonili su Trumpa, zatvorili su Evropu. Putin bi takodje bio uklonjen – i Rusi bi bili suočeni sa bezkonačnim lockdownom, kao u Izraelu ili Francuskoj.

Nemam odgovor na pitanje kako su Gospodari Covida sve to uspeli. Ni Karl Schwab, drugorazredni profesor iz Ciriha, niti Gates, vlasnik velike IT firme – ne bi bili u stanju da postignu te rezultate bilo kojim poznatim sredstvima. Da li ćemo ikada saznati ko stoji iza njih? Ili je postavjanje samog pitanja osudjeno kao teorija zavere?

Covid - predjelo ili glavno jelo 5

Inače je Magufuli, preminuli predsednik Tanzanije, bila izuzetna ličnost. Jedne Ruske novine su napisale:

Magufuli je svugde tražio da umanji nepotrebne troškove, i uštedjeni novac je iskorišćen za izgradnju puteva i ulaganje u obrazovanje (zahvaljujući njemu ne samo osnovne, već i srednje škole su besplatne). Smanjio je ministarstva sa 30 na 19, i otpustio je 150 visokih zvaničnika zbog viška i korupcije.

Revizija je otkrila da je plaćenih 10.000 državnih službenika postojalo samo na papiru.

Magufuli je otkazao dva ugovora sa Kinom koje je njegov prethodnik Predsednik   Kikwete potpisao: izgradnja prve električne železnice u zemlji kao i najveće luke u Istočnoj Africi u Bagamoyo. Magafuli je pobesneo, samo lude osobe bi pristale na uslove koje su Kinezi nudili. Na kraju je Turska firma izgradila železnicu; Tanzanijske vlasti još uvek nisu uspele da se dogovore sa Kineskim investitorima u vezi luke. Associated Press je pisao da je Magufuli bio uveren da su razmere pandemije u velikoj meri preuveličane i da je neke sile koriste da sabotiraju privredu. Nije želeo da uvede lockdown iz bojazni da će porasti nivo siromaštva.

Ukratko, divna osoba! Ali je odgrizao preveliki zalogaj za sebe.

Gospodari Covida se podigravaju našim strahom od smrti. Pitam se kako će ga prevazići kada budu započeli svetski rat? Možda će uspeti tako što će nam toliko ogorčati živote da ćemo prihvatiti masovno istrebljenje, ako ne rado, onda barem mirno.

Hvala Draganu za prijevod. Israela Shamira, autora ovog članka, možete kontaktirati putem e-maila: adam@israelshamir.net

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
266 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije

Odlicno napisano.
Medutim sto s tim?
Oni koji se nisu do sad probudili, nikada ni nece, siguran sam.
Ako netko ipak bude to ce biti u nedovoljnome broju ili prekasno. ..

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije

Nikad se ne govori nikad, kako u politici, tako i u magiji 🙃🙃🙃

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Drug, volio bi vise od svega na svijetu da grijesim i to zbog buducih narastaja ali sam se do sad uvijerio da sve ide onako kako su nam “teoreticari zavijera” rekli da ce biti

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije

Ma dobro, htio sam reći kako vrč ide na vodu dok se ne razbije. Civilizacije su nastajale i nestajale, a što će biti ja neznam. Ni meteor nije isključen 🙃🙃🙃

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 mjeseci prije

ma, i ovi sto su se kao sad probudili bolje da nisu. samo tri kvantna koda su dovoljna
za ozbiljne promijene. samo tri, ali daj ti majmunu pistolj, on ubije nekog – tko je kriv?

nimo
Gost
nimo
5 mjeseci prije

Klerikalno fašistički i komunistički režimi se moraju suočiti sa svojom transformacijom prema demokraciji, slobodi i toleranciji.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  nimo

A, to bi bili, koji konkretno?

Komunizam nikad nigdje nije postojao, osim u knjigama.

Što se tiče ovih drugih, ako i postoje, tako se ne nazivaju.
Niti im to piše u ustavu.

tedi
Gost
tedi
5 mjeseci prije

NIJE SVE GOTOVO I KAD SVE JE GOTOVO. Treb baciti pogled unazad i sjetiti se Hitlera,koji je porobio cijelu Evropu I pola svijeta i samo sto nije usao u Moskvu.Tada je tehnologija ratovanja sa svim TEHNOLOGIJAMA zapanjila svijeta. Na pr. Poljska Armija je nacisticke tenkove docekala konjicom,kao u sr. vijeku.Medijska… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  tedi

Ww2 je uspio kao plan, samo sto vi nevidite siru sliku. Ukratko, svi glavni akteri su imali iste gospodare kojima se potpuno ispunio cilj. Naravno, cilj nije bio da netko pobjedi pa da vlada umjesto njih, vec depopulacija ljudi, zatim ogromno razaranje kako bi doslo do zaduzivanja svih zaracenih strana… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije

“… Za mostove, ceste, zgrade, tvornice, luke, zeljeznice, gradove ali i oruzije trebalo se zaduzit. Naravno vama se cini nesto sasvim drugo…” Hehe… To je to. Premda je mozda kolega Tedi takodjer u pravu… NAROD jeste jedina snaga… Pitanje je samo KO kontrolise tu svjetinu… Kontrola je laka…i svima je… Pročitaj više »

bumbar
Member
Famed Member
bumbar
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

“judaizeska-kamatarska banda” u žurnim je pripremama i za novi rat. Članak o militarizaciji Balkana donosi Global research: “Defender Europe 21”: The US Militarization of the Balkans. A Threat Against Russia and Serbia?” Velika vojna vježba NATO snaga na području Balkana ima za cilj uvježbati topovsko meso za novi pokolj koji… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  bumbar

“…. “judaizeska-kamatarska banda” u žurnim je pripremama i za novi rat….” Neki novi trat ce judaizer bez ikkve dvojbe napraviti… Sto su ljudi gluplji – to je njima lakse manipulirati… “Ratno stanje” je najjednostavnije za kontrolu… Glupaci (sa svih “zaracenih strana”) – izvrsavaju naredjenja – a ta naredjenja su donesena… Pročitaj više »

Željko
Gost
Željko
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Nema tko da ratuje na Balkanu, demografija, izumiremo!

Željko
Gost
Željko
5 mjeseci prije
Reply to  bumbar

WW III U NAJAVI!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Taman i da svi uoce sto se dogada ako misle ostat sjedit doma, kao sto sjede do sada, sve djaba…
Uskoro nam uvode rukavice i analno testiranje pa se ti nemoj vakcinisat!

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije

A cuj, niko nije rekao da ce biti lako… kad vidim Shumadinca, koji nakon vise od godinu dana aktivnog ucesca u diskusijama i razmjeni informacija ovdje na ovom (izvan MSM) forumu – i dalje bleeeji kao ovca istu idiotsku pricu – dodje mi da se smrznem… Medjutim, sa druge strane… Pročitaj više »

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Так точно! Важно је да детаљно проучимо манифест: Подлинный текст речи Менахема М. Шнеерсона планах иудеев Они только внешне похожи на людей. На самом деле, евреи людьми не являются. Хабад и Хазария в России Приводится подлинный текст речи Менахема М. Шнеерсона, в котором он довольно подробно и открыто вещает о… Pročitaj više »

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
5 mjeseci prije
Reply to  tedi

НИСТЕ правилно изучили тај вапрос, историјски факт, управо је супротно, сионистичка врхушка из Пољске је учинила све да својим мучким војним акцијама и безразложним убијањем немаца увуку нацистичку Германију у рат. Пољском никада нису управљали чисти пољаци, одувек кошерни, они само вешто користе пољску славјанску врелу крв за своје подле… Pročitaj više »

Yugo 45
Gost
Yugo 45
5 mjeseci prije

Sve stoji kako si rekao ali ipak ne treba žuriti,nije sve izgubljeno u stvari nije ništa jer kako autor teksta kaže a on sigurno dobro zna (odabrani),ovo je tek početak međutim mnogobrojniji dio svijeta ujedno i realno jači u svakom pogledu (brics)cijelu stvar trenutno amirtizira,kad krene da se realizira pravi… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Ne brines se zato sto neznas omjer na jednog pametnog koliko ide budala.
Kao ni na koliko probudenih ide naspram spavaca a pogotovo ne kojom se brzinom tkzv. spavaci bude…

Yugo 45
Gost
Yugo 45
5 mjeseci prije

Na 1 pametnog 999 budala ,opusti se ,neke promjene ne donosi čovjek niti ljudi,dolaze odjednom kad i taj 1 pomisli da je sve izgubljeno,nije teorija lično sam doživio😀😀😀😀

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije

E, sad mi je žao što nisam završio tekst o svetskoj vladi a baš bi dobro legao ovde.
Još kad bi mi makar jedan komentar prošao bez validacije – ali… ja sam opasnost po “istinu”!!!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Ti si opasnost za sebe i svoje bliznje jer srljas u propast i vuces sve ostale za sobom.
Daj se vise “probudi” i shvati da te politicari, farmaceutske kompanije, mediji i Bill ne vole, vec da te lazu i zele te mrtvog, skupa s citavom tvojom porodicom.

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije

Još kad bi mogao da mi pokažeš gde ja to verujem političarima, farmaceutskim kompanijama, Gejtsu. Da stvarno čitaš moje komentare ne bi izjavio takvu glupost. A ako uđeš u generalizaciju – da se kladimo da radiš na Windowsu koji je u vlasništvu Gejtsa, koji mu je doneo milijarde ili da… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Istina, nekoc sam se sluzio windowsima ali vise ne. Lijekove ne koristim za sad nikakve… Pamet u glavu i znaj da je bolje da se ujedinimo jer drugcije nemamo sansu. Izvini ako si doista protiv plandemije, kovidterora i vakcina koje su zapravo genske terapije ili ti otrov za sterilizaciju i… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije

Problem je što ti sve stavljaš na istu gomilu. Korona postoji, pandemija je realnost. Nije opasna kako se kroz MSM širi panika ali je ne treba ni banalizovati kao što se ovde radi. Vakcine su glupost ali ni njih ne treba sve gurati u istu kategoriju – ni jedna nije… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

“… Korona postoji, pandemija je realnost….” Ne postoji. To sto ti bleeeejis ovdje vec mjesecima (a isto bleeeje i MSM) – jeste samo obicna sjena na zidu “Platonove pecine“… Obicni STRIP – u kojem svi mi igramo neku “ulogu” pa tako i idioti iz tzv “struke i nauke“… Ti si… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Da li si u stanju da pronađeš – jesi. Da li ćeš svaki izvor gde pronađeš informacije (koje ti se ne sviđaju) nazvati nekredibilnim, Rokfeler-Gejts kvazi-naukom… hoćeš. Šta ti u stvari hoćeš od mene? Da ti pokažem svoje istraživanje? Nažalost, ne bavim se takvim istraživanjem. Pa ipak, evo ti nekoliko… Pročitaj više »

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

IGRA SA POJMOVIMA Nadaleko poznati Edvard Džener, koji se smatra izumiteljem vakcine, iako je bio seoski nadri lekar uspeo je tada jednom igrom latinskih reči i zamenom termina da izmisli bolest nazvanu “kravlje boginje” – VARIOLAE VACCINAE. Ova bolest nema nikakve veze sa boginjama kod čoveka, jedino što su se… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

Nije mi jasno zašto mi repliciraš ako sam dijaboličan…

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Reblika je zbog ostalih komentatira an zbog tebe.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

😳😳😳

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić
CAN
Gost
CAN
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Uljez?

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  CAN

Običan niškoristi!

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

“… Evo ti rezultati istraživanja sa izolovanjem virusa i sekvencionisanjem genoma koje su još prošle godine uradili Korejanci – na njihovom nacionalnom institutu…” Kako te bola nije sramota samo…? Zar si stvarno tolika – stoka??? Postavljas ovo smece od tzv “naucnog rada” – koje je cak i na ovim diskusijama… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Kako Grgičin navodi Kohove potulate: Mikroorganizam mora biti pronađen u svim organizmima koji pate od bolesti, ali NE SMIJE BITI pronađen u zdravim organizmima. Mikroorganizam mora biti izoliran iz bolesnog organizma i uzgojen u čistoj kulturi Uzgojeni mikroorganizam stavljen u zdravi organizam MORA prouzročiti bolest  Mikroorganizam mora biti reizoliran iz… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Izdrzi Sumi.
I otkri ISTINU,od srca ti zelim.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Strasno…. Ti si stvarno glupak… I koliko god da si “potrosio” – tebi takvom glupaku – ocito nece pomoci… (Da si pogledao onu “alegoriju o pecini” – zasigurno bi se pronasao medjuonim glupacima koji cijeli zivot gledaju u sjenke i vjeruju da je to “nauka” – pa se jos i… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Točno.paramoralizam upregnut u paralogiku i eto ti kolonaša 19.

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  CAN

+

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

DA VIDIMO (ako već hoćeš velika, boldovana slova da bi dobio na kredibilitetu pošto ne možeš činjenicama): Kohovi postulati Pozivaš se na “cio-pediju”? Zašto, zato što nemaš druge izvore da potvrdiš svoj stav? Obzirom da tamo (manje-više) svako može nešto da napiše da niste ti ili Grgičin to pisali? Pošto… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

“… Posebno obrati pažnju da nema “mikroorganizama” već isključivo bakterija!…” Sad si vec dosadan… (pored toga sto nisi ni zrnce mudriji postao)… Ako pogledas na dnu ove tvoje stranice: “Reviewed on 3/29/2021″… …. jasno ce ti biti da je stranica “azurirana” – jer je puno ljudi pocelo postavljati piutanja o… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Znači kad se stranica ažurira to je u pitanju malverzacija? A da možda nije dokaz protiv tvoje tvrdnje da “kvazi-nauka” ne odustaje od svojih mantri (kako ti kažeš)? Ti uporno tvrdiš da se Kohovi postulati moraju poštovati – zar i oni nisu deo “kvazi-nauke”? Opet se vraćamo na to da… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

“… Ti uporno tvrdiš da se Kohovi postulati moraju poštovati – zar i oni nisu deo “kvazi-nauke”?…” 🤣 Pa jednom sam ti rekao da pitas neko dijete od 10tak godina – za savjet… Evo opet i to predlazem… To djete bi ti dalo sljedeci svajet: Koliku vreijdnost ima pseudo-nauka za… Pročitaj više »

Dinarosaurus
Gost
Dinarosaurus
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Ti to ozbiljno na wwww.istinagoladobola.konj popasao?
Stvarno u pećini ili pod staklenim zvonom…frekventiraš.

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Njegov glavni cilj jest da komentatori – gube vrijeme i glavu. – drugi cilj jest, za što mu obilato pomažu gadovi sa interneta – isti oni protiv kojih on kaže da se bori- sa idiotskom tumačenjima bolesti iz prošlog stoljeća, koji dovode u sumnju osnovne postulate znanosti !!! Kao, nitko… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Udaj se više :života ti ! Razyebi depopulacijski plan?
Subaru neće viječno biti momak.

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  CAN

Hahahaha………..

CAN
Gost
CAN
5 mjeseci prije

Joooj ženee..;)

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  CAN

Ako impliciraš da ja izbjegavam dužnosti…😠
Orahnjača postoji. “Iz Jakšića”. Sasvim sigurno neće biti prepoznata. 😄
Francuska je… dorađena. Sa klasičnom majonezom i dodatnom šunkom.
Detalje pridržavam…

CAN
Gost
CAN
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Ma daj…frtalji detalja me baš zanimaju…ili je poslovna tajna u ?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ne može Grgičin ništa takvog “razvaliti” jer je on fizičar, a ne biolog.

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

сам термин вак-син наводи да је из јудејског, вак је преузето из латинског (означава краву, која хоће убости роговима), или омиљени символ рогатог створа испред ркфлр зграде у ЏуЈорку, и речи син= то је олтар уздигнут од пода, за жртвоприношење.

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Molim vas,bez nerviranja! Odavno je dokazano da “virusi” ne postoje! Nema potrebe da reagujete na komentare dotične osobe,jer je njegov cilj, očigledno dijaboličan! Pre više od 100 godina su oboreni svi postulati alopatske medicine! Vaš nickname bi trebalo da uputi određene učesnike da što više istražuju i edukuju se,ali iz… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

Bravo,bravo,bravo. Odavno cekam nekoga na portalu da napise nesto tako jasno i strucno. Svi mi ponesto procitamo tamo i ovamo ali nam opet mnogo stosta ostaje nejasno. Ovo je vrlo jasno i konkretno jer sam i sam u dilemi kao i Sumadinac u vezi virusa,zaraze,prenosenja itd. Usput,nije Sumi los covjek… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Sam

Ima jedan “problemčić” – izgleda da ovde niko u rukama nije držao a kamoli čitao udžbenike biohemije. Ne da su procesi o kojima se priča poznati do detalja već ako se recimo u biohemijskim postupcima bilo koji od parametara promeni za samo malo (pH, temperatura, koncentracija nečega…) reakcija neće dovesti… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Jučer je @nonwo ponovila da virusologe,- ne samo one koji teoretski promatraju viruse, već one koji imaju iskustva sa liječenjem denga- groznice i takvih stvari – nitko nigdje nije zvao ni pitao, iako su se javljali raznim stožerima.

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Sam

Zahvaljujem se na komplimentima. Dr.Bešamp je u suštini u svojim istraživanjima i eksperimenta se facto i de jure dokazao postojanje Božanske čestice koja omogućava iskru života u nama i dao joj je ime protit. Bešamp je naučno utvrdio da je ono što se naziva “virusima” u suštini retrovirusi,tj materijal koji… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

“… Dr.Bešamp je pripadao medicinskoj školi koja sagledava nauku na prirodnim principima,ukratko,radi se o simbiozi …” Bravo. Ne znam da li ste gledali ovaj video klip -ö koji upravo govori o tome, a napravljen je prije vise od 40 godina – kao priklog naucnom radu 4 njemacka mikrobiologa – i… Pročitaj više »

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Posedujete apsolutno ispravno znanje medicine na prirodnim principima. Zahvaljujem na linkovima! Činjenice koje ste prezentirali napravile su izuzetan progres u lečenju karcinoma pre 70 godina,ali su ceo napredak uništili globalne patokrate. Dugo nisam naišao na posvećenost pravoj nauci. Do 1929. godine talentovani Rajf je završio rad na tada najvećem mikroskopu… Pročitaj više »

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

E, ovdje ima točnih stvari… Postoji i puno biljaka koje su lijekovi i koje se skrivaju. A postoji i genska terapija za rak. Samo, popije se jednom, ispravi grešku i – nema više zarade farmako- industrije. Činjenica je – zvanično medicine, da je broj umrlih od raka u % jednak… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Vama su dali da gledate “nešto”. A što je mijenjalo oblik i raslo, kada se dodavala neka supstanca.
Onda je dodana druga supstanca i to “nešto” se smanjilo.

To je ono što ste vi vidjeli.

A vi ste onda izveli zaključke….nema sumnje uz pomoć ljubaznog glasa koji je sve objasnio…

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Upravo si opisala kako zvanična “nauka” radi.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

Ja sam čitala. Sve osim Lazina. I nemam pojma o čemu vi pišete! Kakve veze ima Tukidid sa – Lobačevskim? Psihijatrom? Blago rečeno, pišete… neistine. Virusi nisu uopće otkriveni u to vrijeme, pa Boauchamp nije ni mogao reći nešto o njima. Tražio je zajedničku nazivnik za žive organizme. Takav i… Pročitaj više »

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Poštovana,pokušavao sam da predočim da za shvatanje života i prirodnih principa je potrebna opservacija sa aspekta multidisciplinarnosti i interdisciplinarnosti! Jer se radi o kompleksnom sistemu. Žao mi je ako niste uvideli moju nameru. Što se tiče Vaših ostalih primedbi,mogu samo da dodam, MONOMORFIZAM I PLEOMORFIZAM Za razliku od Pastera, Antoan… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

Izvinjam se jer nisam pročitao ceo komentar (predug je), samo da ukažem na jedno – prelazak virusa u bakteriju pa bakterije u gljivicu… (pleomorfizam) mora da podrazumeva i promenu njihovog genetskog materijala a ne samo oblika! To je bar lako dokazivo. Ili mislite da ne mora? Ne znam kad je… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Nije ti to komentar, to ti je samo kopi-pejst kako bi ispao pametniji od tebe.
Običan bolesnik!

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

Tzv “protit” je nesumnjivo – protein.
Znači, složena molekula.

Sve molekule mogu se uništiti, i te kako.
Rastave se na atome od kojih su sastavljene.

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Poštovana,pokušaću da Vam objasnim prirodu protita. Jedan veoma zanimljiv američki naučnik i istraživač bio je Džord Merkl, fizičar, koji se pozabavio načinom funkcionisanja same čestice života, koju je Bešam nazvao mikrozima (protit). Merkla porede sa Nikolom Teslom jer je iza sebe ostavio preko sto originalnih patenata. I način razmišljanja mu… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

M.Glišić Ti si na ovom portalu samo još jedan novi iskompleksirani “glumac” koji krade tuđe misli i zapise da bi ispao mudar i pametan i ne bi se čudio da je tvoj prošli nick bio “iiistina” kojega sam također na sličan način razotkrio. Da je tomu tako zaključujem iz plagiranog… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Koji je razlog? Gore navedeno ne pije vidu.

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  KISIK

Sve što je napisao je prepisano sa linka koji sam postavio Inaše ima i drugih linkova na kojima su iste kopije.

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić
ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

+

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije

Prevario te mudrac ha?

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  Sam

+

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  Sam

Ah Same! …glišić ti je glumac,plagijator šupljina, …ma šta šupljina? -VAKUM

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

“… Odavno je dokazano da “virusi” ne postoje! Nema potrebe da reagujete na komentare dotične osobe,jer je njegov cilj, očigledno dijaboličan!…” Ma kolega, Znam Shumadinca sa ovog foruma od kada sam prvi put dosao na njega… Naime on mi je pozelio dobrodoslicu i dao mi link na njegove clanke… (cak… Pročitaj više »

Yugo 45
Gost
Yugo 45
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Drug ,potpuno se slažem za virus ali molim te ,u zadnjih mjesec dana umrlo mi je nekoliko prijatelja od 44 do 53 godine,nakon zaraze boravili su nekoliko dana kući,zatim zbog loše kliničke slike i upale pluća smješteni u kovid bolnicama te dva do tri dana pred smrt priključeni na respiratore.… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Upravo to su stvari o kojima ovdje treba razgovarati i uspoređivati iskustva.

Pa šta ne vidite da nas trolovi vrte u krug godinu dana?

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

“… Moj stav je da su nasilno umoreni ali druže šta činiti …..” Na zalost, siguran sam 100% da su vam prijatelji umoreni. Ne mogu tvrditi da su (idioti) tzv “doktori” to namjerno uradili, ali ti neinteligentni papagaji – samo izvrsavaju naredjenja koja dobijaju od njihove “ljekarske komore” (a u… Pročitaj više »

Zetdal
Gost
Zetdal
5 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Ne nosi masku (i maramica se baci u smece poslije jedne upotrebe) Ne slusaj vijesti, radi sve sa gripom kako si radio cijeli zivot. Ako se razboli neko ozbiljnije zovi nekog normalnog doktora(koji nije promoter kovida) da dodje kod kuce da vas pregeda. Radi maksimalno na pojacavanju imuniteta prirodnim nacinima.… Pročitaj više »

iunfvinsfouvsofvozsw
Gost
iunfvinsfouvsofvozsw
5 mjeseci prije
Reply to  Zetdal

+

KISIK
Gost
KISIK
5 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Uhh.. majstore. b&h?
Kakve su bile okolnosti pod kojima se gore navedeno desilo?

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Neizmerno sam Vam zahvalan,što ste mi pojasnili ponašanje osobe koja koristi nickname Shumadinac. Nisam želeo da ga uvredim,već samo da pokušam da za sebe definišem njegove komentare i informacije. Dijaboličan ne znači ništa pogrdno,samo da postupci imaju lošu nameru,koja dovodi do rasipanja fokusa i energije. Nije problem i ako je… Pročitaj više »

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

+

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Zaboravio sam da napišem,da sve činjenice koje iznositie o Patokratama “crnog plemstva”,banksterima-kabalistima i ostaloj psihopatskoj fukaru su brutalna istina! Sve sam doživeo iz prve ruke! Moj prevod goya je svinja, banksterima-kabalistima-patokratama, kamatarima-..mi obični ljudi smo za njih svinje,ali doslovno!

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

A da vi postavite link na – svoje znanstvene radove?

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

Biolozi i virolozi sustavno vam lažu da virusi postoje. Naravno.

😄😄😃

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

LUJ PASTER – PLAGIJATOR I PREVARANT Još 1923. godine objavljena je knjiga „Bešam ili Paster: Izgubljeno poglavlje u istoriji biologije“ (BÉCHAMP OR PASTEUR? A LOST CHAPTER IN THE HISTORY OF BIOLOGY), koju je napisala Etel Daglas Hjum, da bi se istom temom pozabavila knjiga objavljvena 1942. „Paster: plagijator, prevarant teorija… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

Oprostite. Ponavljam: pa koje vi godine spominjete? 1800 i neke? Danas se samo genetika mijenja svakih par godina! Do prije 4, 5 godina, smatralo se da nema nikakvih dodirnih točaka između Neandertalaca i h.sapiensa. Ali, nakon analize gena Neandertalca (prije nije bilo nekih metoda + sreća na nalazištima), te analize… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

“Offtopic odgovor” ti je besmisleniji od napisa kojeg upravo čitaš.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  KISIK

Ne. Besmisleno je sve na portalima gdje ludi kolo vode.

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

Išš! plagijatoru jedan
https://ar-ar.facebook.com/108615319568561/posts/952023815227703/

Ti si plagijator i niškoristi !

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

Ako čovjek nekritički preuzima podatke, i prenosi ih bez provjere, i sam postaje – trol. Neplaćeni. Vi ste provjerili, npr, povjest istraživanja virusa? Ili vam se dopala pričica? Znanost tako ne funkcionira. Evo nečeg što je Beauchampa zanimalo. “”In epidemiology, a disease vector is any agent which carries and transmits an infectious pathogen… Pročitaj više »

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Kako da odgovorim da da ostanem pristojan…! Po profesiji sam DVM,sva istorija “virusa” mi je poznata,ali u laboratorijama, dijagnostičkim centrima,patologijama,klinikama,terenu… ,nisam dobijao adekvatne dokaze, rezultate i činjenice! Radeći na katedrama, klinikama,terenu,…,naišao sam na drugačije rezultate,koji su me primorali da promenim dijagnostičke procedure i protokole lečenja. Nakon rada na drugim kontinentima,imao… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

Mogu reći Hvala na utrošenom vremenu-isplatilo se :~)……. Ja naučih sagledavati više u zadnjih par godina- nego u prva tri desetljeća života. Nije mi trebala planina knjiga -tek brežuljak odabranih i(li)”zabranjenih za mase”… I ostajem pri onoj- teorija kaska za praksom par desetljeća generalno,a kad su k’tome moć i okultno… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  M.Glišić

Hahaha!
“Po profesiji sam DVM,sva istorija “virusa” mi je poznata,ali u laboratorijama, dijagnostičkim centrima,patologijama,klinikama,terenu… ,nisam dobijao adekvatne dokaze, rezultate i činjenice!”

Kažeš DVM – “dlakavi” (ili da te ne uvrijedim) “domaći veliki magarac” ?

Iaaa, iaaaa

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Da ali zašto su svi nasjeli na MSM za ovogodišnju tj. prošlogodišnju epidemiju gripe a i bezuvjetno vjerovanje u neke testove koje nikada do sada nisu upotrebljavali za diagnosticiranje nekog virusnog oboljenja? Prije dvije godine kada bi spomenuli virus, doktori bi uglavnom slegnuli ramenima i rekli virus, lijeka nema a… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Mnogo je ciljeva a osnovni je multivektorski psihološki inžinjering. Dobar deo onoga što je ovde pominjano je tačno, namera je da se masa zaplaši, da se zbuni, da postane nesigurna, besna… i da se uled toga ponaša na predviđen način – što i jeste cilj svakog psihološkog inžinjeringa. Nažalost, mnoge… Pročitaj više »

learzi
Gost
learzi
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Ne treba da praviš doktorat o puški, metku, oprugi, kajšu načinu rukovanja, dužini cijevi (na hladnom ali u toplom vremenu) itd, kada znaš, da te čeka streljački vod.
ps: pa nemoj ono, radio sam samo svoj posao, I narod može raditi samo svoj posao, ZNA SE KAKAV.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Grupa nije nikad nemoćna.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

“… I sad da dođe tj. puste najsmrtonosniju bakteriju-virus opet im neću vjerovati baš ništa. Da li je to cilj ?…” Pa cisto sumnjam da ce biti u stanju pustiti bilo kakvu “najsmrtonosniju bakteriju-virus”… Medjutim da ce biti u stanju da puste i da masovno PUSTAJU – otrove na razne… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Zašto mislite da se ne rade toksikološki testovi?

Uostalom, svaki je pacijent slobodan izvaditi krv gdje on hoće, u privatnom laboratoriju, ili poslati krv u inozemstvo.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

“…nemaju pojma da li je ikako upala pluca…” Pa što vi niste nikad bili kod liječnika? Jes’ ti zbilja lud? Ne bi me čudilo, jer vi nakon GODINU DANA KORONE neznate osnovne simptome korone, te tvrdite da je to: gubitak kontrole nad mokrenjem !!! Odnosno, da nas truju – sarinom?… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Svjetska vlada je neminovnost na zemaljskoj kugli. Zašto? Zato jer razjedinjen svijet je truo, propada i nesreća je za podanike svih vlada. Podijelio ga je vladar ovog sistema jer jedino tako može skriveno vladati tj zavoditi. Da bi svijet uspješno riješio te probleme mora biti ujedinjen a to može jedino… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Boga ne uzimam u obzir, posebno kada se govori o vlasti jer da postoji i da je dobar svet ne bi bio ovakav. Reći ćeš da je u pitanju “iskušenje” – to je ista mantra kao i ovozemaljska “demokratija”. A na mantre sam uglavnom oguglao. Svetska vlada, dakle vlast sa… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Uzimao ti ili ne Boga u obzir, on itekako postoji, a uz to je itekako dobar. Jedini koji je dobar i je samo Bog!!! Nikakvo iskušenje niti sam spominjao niti ću reći. Nikada nisam zastupao stajalište da su ovo iskušenja samo radi iskušenja. Ovo zlo koje vlada je svojim lažima… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Vidiš, mnogi tvrde da je zlo oko nas tu da nas stavi na iskušenje a ti tvrdiš da nije – kako odrediti ko je u pravu kad obe strane polaze sa stanovišta vere? Logikom?!?

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Daj budi ozbiljan, kako je moj prijatelj bio izbačen sa vjeronauka, nakon par mjeseci rekao je popu, Isusa sam upoznao po slikama i po ovom kojeg ste pribili na križ a sad bi htio upoznati Boga, prosim da mi pokažete Boga. Istjerao ga van i rekao da se više ne… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Ti dragi moj brkaš pojmove!
Pop nije jednako Bog.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Nisu odrasli niti u drugim stvarima.

Većina ljudi ne odrasta. Samo stare.

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

U pravu si draga moja, srce mi kuca kao da sam pučkoškolac, negdje 4. razred.
Najesen bih konačno mogao u peti !

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

S obzirom na tvoju odbojnost prema pravednoj svjetskoj vlasti, a koja može biti samo pod direktnom Božjom komandom, vjerujem da ćeš se naći na strani njenih protivnika. Bumo vidli kako će tko proći ! I čija jeodluka mudrija. Spominjanje kineske ideologije je šuplje ustrajavanje na geopolitici koje nema veze sa… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Ti Starina veruješ u Boga onako kako ti je predstavljeno i ja nemam ništa protiv toga. Veruješ i u pravednu svetsku vlast pod Božjom komandom što je takođe tvoja stvar i podržavam sve dok ne počneš isto i meni da namećeš. Možeš da budeš i homoseksualac, ako si katolik to… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Ono što sam čuo, čitao i sam spoznao o Bogu iznosim kao svoje stavove, pokušavam sa logičnim argumentima. Ni tebi ni bilo kome drugome ne namećem ništa jer Bog je svakome dao slobodnu volju, tako da mi to ni na um ne pada da bih pokušavao raditi. – Nijedan čovjek… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Voleo bih da verujem ali na svakom koraku nailazim na protivrečnosti. Vernik je onaj ko poštuje crkvene kanone, religija je dogma – nije domokratija pa da narod odlučuje kako misli da treba. Čak se i Biblija može tumačiti na razne načine – nije to moje mišljenje, to kažu mnogo upućeniji… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Vjernik je onaj koji vjeruje Bogu i poštuje ga!!!
Sotona i demoni znaju da postoji Bog, znaju koliko je moćan pa ipak su protiv Boga. Ne poštuju ga ni riječima ni djelima.

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Ali Bog je svemoguć! I dobar!
Što ne ukloni đubre ako to ljudi nisu u stanju? Ako već ne iskušava ljude onda ih namerno i bezrazložno muči!

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Jakovljeva poslanica 2:19 govori o vrijednosti vjere “Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću.« 20 Hoćeš li spoznati, šuplja glavo, da je vjera bez djelâ jalova?” Poštovati crkvene kanone a ne poštovati Boga je kao reći da poštuješ pravilnike i zakone određene države a… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

“Nema duhovnosti odvojeno od vjere” Tu se nikako ne bih složio. To ide ovako: prvo se negira duhovnost ne verujućima a onda se negira i verujućima koji ne veruju u istog Boga. Ne mora se verovati u Boga da bi se poštovale Njegove zapovesti – jer te su zapovesti živele… Pročitaj više »

Pajo
Gost
Pajo
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Te bajkice o Bogu rese tvoje barokne rukave I kragnice do prve prilike u praksi gdje ces ga se odreci u slucaju ugroze I najmanjeg oblika komfora. Ti tvoji izmisljeni Kananci strofice I bajkice cete nestati u zbilji svjetske realnosti cim prvi metak zapuca.

Sam
Gost
Sam
5 mjeseci prije
Reply to  Pajo

Da ne bude obrnuto?
Kad zapuca,mozda ti zakukas …pomozi Boze,pa makar i ne znajuci sta pricas,nego iz tebe progovori nutrina,priroda koja ce potvrditi ono sto nosis duboko u sebi kao i svaki zivi covjek na Zemlji?

Pajo
Gost
Pajo
5 mjeseci prije
Reply to  Sam

To du oko u meni je starozavjetni ubojica ili novozavjetni Bog milosrda?Ili Sam krivovjerac ili Musliman is a pa Sam takoder zalutao? Prije ce deva nego ja I te scheme?? Ja seb I priznajem da sam nesavrsen I ne pretendiram proci prije deve I svih vas kroz usicu igle to… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
5 mjeseci prije
Reply to  Pajo

Da. Prije ce deva nego ti ako tako umres. Mada je nemoguce da ona prodje a jos je nemogucnije da ti takav prodjes. A to nesavrsenstvo koje sebi pripisujes je posljedica tvoga odbijanja savrsenstva koje ti je Stvoritelj dao. Cudno je da covjek koji moze da razmisli,ima oci i usi… Pročitaj više »

Pajo
Gost
Pajo
5 mjeseci prije
Reply to  Sam

Poanta i je u tomegrlu da ne sufliram nikomeništa kaone vi vjernici sa dunningtobom kruger sindromom. Znaci tiklasika vjerujes da sise savrsen.blago tebi,. Hrpa vas i cini danasnji svijet. Gle kako nam j

Pajo
Gost
Pajo
5 mjeseci prije
Reply to  Pajo

A biti cu jasniji.Ako ne pusim pricu i basne mainstreama to neznaci da ne vjerujem u Boga. I ne tvrdim da je samo moja prica ispravnao ali imam problem kada me tzaludenici gledaju sa visokanekim a nisu svjesni svojevnesvjesti. Narodno receno dunning kruger sindrom

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Sam

👍

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Kako ti znaš što se Bogu gadi?
daj budu ozbiljan, znaš ti puno bolje komentirati trenutnu situaciju ali kada u komentar ubacuš Boga, Sotonu ili slično gubiš svaku vjerodostojnost, ko hadeze.

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Evo kako znam, jasno kao dan i malom djetetu: “Zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Nemojte se varati! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici ( homoseksualci) , ni oskrvnitelji dječaka, ni lopovi, ni lakomci, ni pijanice, ni klevetnici, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega” (1.… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

I znam da se Bogu gadi sve što je protuprirodno.
Ali svaki onaj koji radi takve stvari može prestati ro raditi i početi poštovati Božja prirodna načela i zapovijedi.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Ja ne vidim da Kina uništava vlastito stanovništvo. I to ne samo zato jer je daleko bolje dobiti koronu u Kini, nego u USA. Ako nemaš, koliko ono (ovdje je članak), 30 000$…neće te nitko liječiti. Nego zato što je Kina izvela 300 milijuna ljudi iz siromaštva. U USA broj… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Kina je izvela 300 miliona iz siromaštva a uvela 405 milijuna kamera, uvela socijalne kredite, pisneš protiv sekretara partije u općini koji je btw, milijarder gubiš sva prava. Oduzimaju ti dijete na državni preodgoj, zabranjuju bilo kakve vjerske aktivnosti, cenzura razvijena do savršenstva. Čak ako si i JAck Ma pa… Pročitaj više »

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Kraj svvjeta ne dolazi . Dogadja se lagana apokalipsa ili fake apokalipsa . Nesto se razotkriva ali malo. U biblibi pise da prava apokalipsa dolazi naglo i da je niko nemoze predvidjet dolazi kad bog to hoce . Posto najmanje 100 miljona blogera komentatora tubera portala popova najavljue kraj svjeta… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  TiranKonstant

Pa zašto je onda Isus odgovarao apostolima kakav će biti znak posljednjih dana?! Valjda zato da prepoznamo te dane. Nitko ne prepoznaje točan, dan, mjesec , godinu zato će i biti iznenađenje iako iščekujemo. Ima još jedna stvar kojom naš ljubazni Bog pokazuje cijenjenje svim onima koji ga poštuju azapisano… Pročitaj više »

xxx
Gost
xxx
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

ko bi slijedio sotonu ako se vec zna da je bog pobjedio unaprijed, sve je vec kao zapisano u toj vasoj knjizi, znaci zbog malo ovozemaljske srece sotonisti se odricu vjecnog zivota u raju, logicno. neka sila upravlja, ali prije bi to bili svemirci ili mozda jako mocni obicni ljudi.… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  xxx

Oni koji prihvate šarene laže i zalijepe se za moć i vlast bez obzira na posljedice su ustvari zli ljudi i zla bića. Oni žele nešto što im ne pripada, ne žele živjeti vječno u raju podložni Bogu. Njihovi životi će skončati po njihovoj vlastitoj odluci. Čudno, ali jako jako… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

“Svjetska vlada je neminovnost na zemaljskoj kugli.”

Ne isključujem mogućnost da vi već radite za istu…
Nema nikakvih neminovnosti.

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Upravo si otkrila toplu vodu. Da, ja radim za Svjetsku vladu, njen sam gorljivi zastupnik. I nadam se vjerni podanik. To je pravedna Božja vlada koja neće biti korumpirana, i uz to će mi omogućiti život bez boli u savršenim uvjetima. Pa tko ne bi htio raditi za takvu vladu… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Točno ti si antiistina

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Nemoj molim te, nemoj. Poštedi nas.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 mjeseci prije
Reply to  Promatrač

sad eno 2 godine iz zabave čitam portal….. i moram vam reči da večina od vas shumiu ne seže do koljena…..
kad vam ponestanu argumenti, počinjete sa vrijeđanjem….
lep dan😎

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Hvala za kompliment.
Nočem mu seči do kolen,tudi tebi ne.
Svoje flustracije pač ne znata reševati drugače.
Lep dan tudi tebi.

Realno
Gost
Realno
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Opasan si ko tektonski poremećaj u kevinom podrumu dok natežeš comport 2 na svojoj 486tici sa minimikrom u gaćama gledajući onog dedu na kino posteru filma “Back to the future”.

Sun
Gost
Sun
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Probudi se, nekad si drobio o globalizaciji a kad te netko upitao sto je to globalizacija, onda si dao tocnu definiciju pa ti je ovaj drugi odvratio – zar ne vidis da je globalizacija doblra za siromasne zemlje? Sad pricas o svjetskoj vladi, ali ne znas sto je to. To… Pročitaj više »

AJeTo
Gost
AJeTo
5 mjeseci prije

Mislim da je plandemija trebala biti glavno jelo, ali se previše ljudi osvijestilo. S prijetnjom ovakvog rata osviješteni će morati biti i hrabri.

Spacevoodoo"
Gost
Spacevoodoo"
5 mjeseci prije

Korona je izvrsna zabava, vrlo opasna za one koji je shvate ozbiljno kao na primjer pokojni predsjednik Tanzanije 🙃🙃🙃

Velikimeštar
Gost
Velikimeštar
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo"

Saznat ćemo do kraja godine. Ja nekako mislim da će oni pravi virus pustiti tek kada se ljudi stvarno i ozbiljnije pobune.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Velikimeštar

Nema potrebe. Ako se ljudi nisu probudili nakon vise od godine, zasto bi iduce godine? Ili za 5g?
Ili za 10g?
Ljudi se vec naviknuli na maske i novonormalno!

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije

Pa zar nije prošle godine velemožni Božinović lijepo rekao da više ništa neće biti isto kao prije, kome onda nije bilo jasno nikad neće.

stefano
Gost
stefano
5 mjeseci prije
Reply to  Velikimeštar

Prošle godine kaže jedna poznata žena u hrvatskoj da Bandić može izgubiti samo ako se zbog bolesti povuče a znademo kako je prošao. Za koronu je rekla da je uvijek bila i uvijek ćemo biti sa njom ali ju zabrinjava da dolazi nova pošast koja će napadati i ostale organe… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije
Reply to  Velikimeštar

pročitah negdje da virusa ima na miljune,tako da nemaju “oni” što da ih puštaju.
“oni” samo misle da naprave cijepivo za svakog od njih i dati ga prodaju.

tedi
Gost
tedi
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

sta procitah,virusa ima i uvijek ce ih biti..Nije samo cilj da prave cijepivo isto je to lijek ili cijepivo,drugo oni imaju na umu.Nadam se da ce uskoro neka zvijer koju prave prvo napasti njih.

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

Točno. I ovog mališu su upoznali najkasnije 2012. Ali cilj nije samo zarada na cjepivu (ne zaboravimo i da će to značiti manje novca za druge bolesti!), nego i dodatno upropaštavanje ekonomija. A koje su, prema svim pokazateljima bile na dnu recesije (sad će korona biti glavni krivac). Pa će… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Velikimeštar

Netreba pustit novi virus, već se razvija u cijepljenim organizmima

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  mario

+

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  mario

🤣

KISIK
Gost
KISIK
5 mjeseci prije
Reply to  mario

Hodajući Experiment

Vghnoytr
Gost
Vghnoytr
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo"

Ako didje do rata sa rusima oni ce traziti iz istocne evrope vojnike da se bore I da ginu za njihove interese to jest za interese njihovih korporacija . Obicna vojska treba od odbije naredjenja svim tim politicarima Ikoji su obicne kukavice i manipulatori . Oni tako i rade naprave… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Vghnoytr

+

Blaza
Gost
Blaza
5 mjeseci prije

Jako dobar, informativan clanak.
Nadam se da gospodarima covida neće sve ići kako su zamislili, previše su se zapetljali.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
5 mjeseci prije
Reply to  Blaza

Meni se čini da im ide upravo onako kako su zamislili.
Volio bih čuti na osnovu čega smatraš da im ne ide kako su zamislili.

tedi
Gost
tedi
5 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Evo ja cu ti reci,ne prodaju cijepivo samo oi ,vec Rusi i Kinezi,odlomili im komad torte, a i dalje sta kod naprave RAMPA.

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

+

tedi
Gost
tedi
5 mjeseci prije
Reply to  Blaza

PA STA DA RADE KADA IH NASI KAZNJAVAJU I ZATVORIMA PRIJETE,ALI BOJIMSE DA CE NASA HOVNA BITI DOBRO KAZNJENA KADA NARODU PUKNU STOMACI OD GLADI. Sory v. slova.

Muppet shou
Gost
Muppet shou
5 mjeseci prije

Amerika i ovaj LESINA HOLOGRAM je totalno u rukama ludjackog dijela sotonisticke sekte kabale. Njima bi spas za dusu bio totalni ruski odgovor i reinkaranacija u majmune ili gmazove. Teret su sebi i planeti. Idite na mars ostavite nam zemlju. Sreca da je Putin gospodin inace bi gorjela planeta. Kime… Pročitaj više »

bumbar
Member
Famed Member
bumbar
5 mjeseci prije
Reply to  Muppet shou

Javila se Kimova sestra.:-)

Bosanac
Gost
Bosanac
5 mjeseci prije

Dobar tekst.

A neg.
Gost
A neg.
5 mjeseci prije

Izrael o Izraelu. Malom, velikom i onim najvećim…
Utjeha je da će rata ipak biti…
Jahve, hvala još jednom…

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  A neg.

Ako će biti rata i ako opet uzmem pušku u ruke, sve neoružene ću gledati kao neprijatelje. Takvog rata više neće biti, nije siguran za nikoga a pogotovo za huškače rata.

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  A neg.

+

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
5 mjeseci prije

Pa volio bi da je to tako kako autor kaze i da rusi nisu di svjetskog poretka. Ali ljudi sta vam je. Dali su crkve bile zatvorene u rusiji. Dali je zabranjena pricest u rusiji. Dali se hapsilo svecenike koji se nisu pridrzavali mjera. Dali je putin pravoslavac ili nesto… Pročitaj više »

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
5 mjeseci prije
Reply to  TiranKonstant

Autor citiraTimes of London.Times naopako

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  TiranKonstant

Potpuno se slažem, ovaj članak iako ima nekih dobrih zaključaka i dalje promovira geopolitiku što u biti znači : zavarava.

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

+

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  TiranKonstant

Gospodarima zemlje (i okolice) moraš nešto dati inače srčani ti negine. Točno toliko im daje Putin čekajući dok se sami ne unište ili oslabe.

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  TiranKonstant

+

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije

Nakon vise od godinu dana, mozemo samo zakljuciti da je kasno… Brod je potonuo i na vama je samo da vidite hocete li naci kakvu splav ili cete hrabro krenuti izvlaciti one koji su vec krenuli tonuti skupa s brodom jer im se cini da bi brod ipak mogao isplivati…

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

+

Zetdal
Gost
Zetdal
5 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Sta je potonulo ako smo i do sada zivjeli u njihovom svijetu? Glavu gore i pruzi otpor kako znas i mozes!

Zvrk
Gost
Zvrk
5 mjeseci prije

Malo ću brojati krvna zrnca. Mislim da je očigledno da dotični autor imenom i prezimenom pripada izabranima. Ali gle, njegova pisanja kao da se poklapaju sa stajalištem većine komentatora. Pitanje, kako to je moguće ako među istim komentatorima prevladava narativ o zlim Izabranima koji žele stvoriti svjetsku vladu i kontrolirati… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

I kombinacija štetnosti vakcine i najveći pritisak za vakcinaciju baš izabranih – nema neke logike.

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Većina komentatora je po tom pitanju u krivu.
Ljudi se dijele samo na zle i dobre!!
Sve ostale podjele su izmišljene da zavedu na krivi trag.

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Točno

ZriBra
Gost
ZriBra
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

OK .Možda bi iz nekog monoteističkog poimanja ” dobrog Boga prikladnije bilo reći:dobre i manje dobre ili zbog heriditeta istočnog grijeha više ili manje loše

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

“… Pitanje, kako to je moguće ako među istim komentatorima prevladava narativ o zlim Izabranima koji žele stvoriti svjetsku vladu i kontrolirati ama baš sve?…” Prosto. Ni “izabrani” nisu kompaktna cjelina. Dapace – tesko su podjeljeni… (Evo tu imamo strucnjake za tzv “bibliju” – koji vam samo mogu potvditi da… Pročitaj više »

ZriBra
Gost
ZriBra
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

A što reči na onu o velikoj mudrosti Salomona;”Ljudi misle da je bio mudar zato što je otkrio koja je prava majka djeteta,Prava bi mudrost bila da je otkrio tko je otac djeteta.”ili”Zašto je JHWH prije stvorio muškarca nego ženu?Pa zato što nije želio da mu netko savjetuje kakvog da… Pročitaj više »

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

M.Glišić
Gost
M.Glišić
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

ccvnn9ghzrtgfghttzuo
Gost
ccvnn9ghzrtgfghttzuo
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

komšija ono što tebi nedostaje je iskustvena spoznaja da shvatiš da je biblija autoritet (ili kabala- kako za koga).meni je dano,i ja ne da vjerujem nego znam (svjedočim) a to je razlika.znači starina zna a ti neznaš! sretan uskrs čitateljima.

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije

Odlično napisano samo mislim rata neće biti, resurs se mora očuvati

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  mario

Ne mora biti rat, može biti asteroid ili nešto slično tome, jedan do razloga što su sve digitalizirali i što nam sada uzimaju dnk kroz “testiranje” je da nas poslije te kataklizme ožive bilo u biološkoj formi bilo na serveru, imaju bekap i onih sjemena gore. Znaju da dolazi neakova… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije

“… može biti asteroid ili nešto slično tome…” Sto se tice neceg drugog – mozda. Asteroid sigurno nece… Posto sam neki dan shvato – da zivimo u stripu – jasno je da je tesko izaci iz okvira stripa… Recimo, kad citas “Supermena”, moras malo poznavati “srz price”… Onop tipa da… Pročitaj više »

iunfvinsfouvsofvozsw
Gost
iunfvinsfouvsofvozsw
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Dobro si to posložio, prvo su išli sa onim sjenama u pećini, pa sa “bogovima”, onda su ubacili ove moderne “proročke programe”, tipa film, strip, glazba itd., dobro si ih nanjušio kako peru mozak sa kao bezazelnim stripom a onda uleću “znastvenici”, a svi su varani, koji potvrđuju tvrdnje. Uzmi… Pročitaj više »

ccvnn9ghzrtgfghttzuo
Gost
ccvnn9ghzrtgfghttzuo
5 mjeseci prije

vrlo zanimljivo razmišljanje.prorokovano je da nakon velike prirodne kataklizme strana vojska “ušeta” u usa…

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije

Poprilično uloženog truda i vremena za napisati ovako opširan članak da bi se poslala jednostavna poruka: “bolji vam je kovid teror nego nuklearni rat”. Svi, koji imaju bilo kakav pristup medijskom prostoru i čiji se glas ne utišava, su posredno ili neposredno, svjesno ili nesvjesno upregnuti u kola ove prevare.… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrči da, odlična dijagnoza ovog člana

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Da, članak je ograničen na koronu i nuklearne bombe. Ja znam kako alternativa uvijek postoji i ako je izbor korona ili nuklearne bombe, ja ipak biram meteor ili čak više njih 🙃🙃🙃

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo, odličan izbor.
Prirodno je uglavnom i najbolje ali se moraš sa Subaruom dogovorit oko autorskih prava 😁 .

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Hehehe……

Mölltaler
Gost
Mölltaler
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

.

ifvesifnvseofvosuenf
Gost
ifvesifnvseofvosuenf
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Sa tim što njegovi spremaju i nuks kataklizmu kojoj će upaljač biti kurtona i posljedično uništenje ekonomije planeta.

KISIK
Gost
KISIK
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Dašta.istina.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
5 mjeseci prije

“gravitaciono atomsko naoružanje sa varijabilnim prinosom”

Kakav “fancy” naziv za najobičniju padajuću bombu u kojoj se stavlja različita količina nuklearnog goriva i time postiže različita snaga eksplozije.