fbpx

D. Gajtandžijeva DORH-u predala dokaze o transferu oružja iz Hrvatske teroristima u Siriji

Prodaja hrvatskog oružja

Nakon što je podnijela Uredu tužitelja za organizirani kriminal Srbije predala dokaze o ulozi Branka Stefanovića, oca potpredsjednika vlade Srbije, za prodaju oružja za koje se znalo da će završiti u rukama islamističkih skupina na Bliskom istoku, konkretno u rukama jemenskog ogranka takozvane Islamske države, bugarska novinarka Dilijana Gajtandžijeva je isti dopis poslala Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

Bugarska novinarka se u ovom slučaju nije bavila poznatim transferima više od 3000 tona hrvatskog oružja koje je iz zemlje poslano sirijskim islamističkim militantima krajem 2012. i početkom 2013. godine, već isporukama koje je od 2017. organizirala hrvatska tvrtka „Alan“.

Prema procurjelim e-mailovima, oružje je kamionima otpremljeno iz Srbije do američkog skladišta oružja u Podhumu, Hrvatskoj, a ne u Rumunjsku ili Kuvajt, kako prvotno navodi britanski posrednik. Adresa navedena na etiketama kutija je adresa skladišta hrvatske državne tvrtke Agencije Alan, a mjesto prerade je Grobnik u Podhumu, oko 30 km od zračne luke Rijeka. Sama agencija Alan za razdoblje 2017.-2018 ima ugovor s Pentagonom vrijedan 17,6 milijuna dolara za isporuku oružja izvan SAD-a.

Dvije američke zračne kompanije, Atlas Air i Kalitta Air, Pentagon je unajmio za prijevoz oružja iz zračne luke Rijeka do zračne baze Al-Udeid u Kataru. Zapisnici o sedam letova u 2018. godini koji su obavljali Atlas Air i Kalitta Air iz zračne luke Rijeka do zračne baze Al-Udeid pokazuju da je svim tim letovima dodijeljena oznaka Camber, vojna oznaka koja se koristi za letove američkog zapovjedništva za prijevoz. Na prethodnim letovima za Rijeku dodijeljena je civilna oznaka, što znači da su zrakoplovi bili natovareni vojnim teretom u Rijeci, jer je sljedeći let iz Rijeke u vojnu zračnu bazu Al-Udeid bio s vojnom znakom Camber.

Neki letovi imaju isti broj leta, CMB514 ili CMB515, iako su ih obavljali različiti zrakoplovi i u različitim mjesecima. Praćenje ovih letova pomoću internetskih stranica za praćenje zrakoplova praktično je nemoguće, jer rezultati pretraživanja prikazuju samo posljednji let s brojem CMB514 ili CMB515, a nema povijesti ostalih letova kojima je dodijeljen isti broj leta.

Atlas Air i Kalitta Air su glavni izvođači Pentagona. Prema informacijama dobivenim s internetske stranice američke vlade za ugovaranje, Atlas Airu je dodijeljen ugovor o neograničenoj isporuci HTC71118DC005 (2018.-2023.) s potencijalnom vrijednošću od 227,9 milijuna dolara za prijevoz opasnih i osjetljivih tereta, općih tereta ili neuobičajenih pošiljki.

Zrakoplovna tvrtka Kalitta Air dobila je ugovor o neograničenoj isporuci HTC71115DR047 (2015.-2018.) s potencijalnom vrijednošću od 266 milijuna dolara za premještanje robe Pentagona i ostalih američkih državnih tereta s diplomatskim odobrenjem, koje ne podliježe kontroli.

Tijekom 2017. James Hamfeldt i Christopher Ratliff dobili su nagradu američkog Središnjeg zapovjedništva za sudjelovanje u programu naoružanja militanata u Siriji i Iraku s oružjem koje nije po američkom standardu. Njih dvojica su bili ljudi koji su organizirali isporuke iz srbijanske države tvornice Krusik, koje je, kako se ispostavilo, letjelo iz zračne luke Rijeka za bazu Al-Udeid u Kataru. Opsežnu dokumentaciju koja je poslana i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske možete vidjeti u linku „Arms Watch“ u dnu teksta, iako je mala vjerojatnost da će DORH išta učiniti po ovom pitanju.

Prijava Dilijane Gajtandžijeve Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske o transferu oružja iz Hrvatske za Bliski istok

FOTO: Prijava Dilijane Gajtandžijeve Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske o transferu oružja iz Hrvatske za Bliski istok

Naime, nakon što se u manjoj ili većoj mjeri sve saznalo kada su bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, Ivo Josipović, tada predsjednik i vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske, bivši premijer Zoran Milanović i bivši ministra obrane Ante Kotromanović za Siriju poslali preko 3000 tona oružja, nije se dogodilo ništa. Međutim, to nije razlog da se o tome šuti i da se ne podnose prijave nadležnim pravosudnim tijelima, kako u Srbiji, tako i Hrvatskoj ili bilo gdje drugdje.

Kasnije je, početkom 2013. godine, potvrđeno da je s Plesa za Siriju otišlo 75 aviona s 3000 tona oružja.

Najvažniji detalj, koji je važan za ove zaboravljene hrvatske isporuke oružja Jordanu, jeste da je u to vrijeme jordanska vojska već bila opremljena modernim američkim jurišnim oružjem M16/AR-15 kalibra 5,56 mm i tajvanskim T91 i T86 istog kalibra. Zbog čega je Jordan bio posrednik u nabavi hrvatskog oružja i tražio je rumunjske AK-47 kalibra 7,62 mm? Rumunjska je tada uzela staro oružje iz skladišta koje je preostalo još iz vremena Ceausescua, malo ga „dotjerala“ i poslala za Amman. Jordanci su bili šokirani kada su, umjesto novog kojeg su očekivali, vidjeli zahrđalo i neispravno oružje. Greške ovog tipa su bile toliko brojne da Jordanci jednostavno nisu mogli vjerovati da Rumunjska može dozvoliti Cugiru da „proizvodi“ takvo naoružanje. Vrhovno vijeće obrane Republike Rumunjske (CSAT), na čijem su čelu bili predsjednik Traian Basescu i premijer Victor Ponta kao član vijeća i suradnik, ima ovlasti da odobri sve transakcije oružja, dakle ono novo, ali i staro koje je otpremljeno za Jordan.

Poseban članak rumunjski vojni stručnjak Valentin Vasilescu tada posvećuje Hrvatskoj i tvrdi kako, bez obzira na to što je Washington negirao svoju ulogu u vezi između Zagreba i Jordana, koji je to oružje dalje isporučivao u Siriju, nitko razuman u svijetu više ne vjeruje da se tako delikatne stvari mogu odraditi bez znanja NATO pakta, Pentagona i odobrenja hrvatskog predsjednika. Naš bivši predsjednik je priznao prodaju oružja Jordanu, ali je rekao „kako je sve bilo u skladu s međunarodnim pravom“.

Konačno, Ivo Josipović kao stručnjak za nacionalno i međunarodno pravo sigurno nije potpisao dokumente za prodaju preko 3000 tona oružja tek tako, kao da je riječ o humanitarnoj pomoći u brašnu i dječjoj hrani. Raspolagao je tajnim službama i morao je znati gdje će ono završiti i treba li zemlji koja je označena kao odredište uopće takva vrsta naoružanja, koje uopće nije kompatibilno s onim što posjeduje vojska Jordana, koja je u to vrijeme provodila vojne vježbe s Amerikancima i zemljama Zaljevskog vijeća za suradnju, zemlje koje mahom imaju oružje zemalja NATO pakta. Ili konačno treba biti iskren i s Pantovčaka i iz Banskih dvora poručiti: „Da, Washington je to zahtijevao od nas i mi smo to učinili, bez obzira na međunarodni ugled, međunarodno pravo, kao i sigurnost građana koji su nas izabrali da obnašamo vlast“.

Isti odgovor i DORH može poslati bugarskoj novinarki Dilijani Gajtandžijevoj, koja je odradila lavovski posao i izlaže se opasnosti samo kako bi što manje oružja završilo u rukama islamističkih terorističkih skupina.

Kao što smo naveli, cijeli slučaj uopće ne mora završiti kaznenom istragom ili nečijim progonom, ali to nije razlog da se šuti o činjenici da su dvije hrvatske vlade sudjelovale u naoružavanju islamističkih terorističkih skupina na Bliskom istoku.

Dokazi koji su predani DORH-u: Arms Watch 2

 

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
65 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
1 godina prije

…takst za ovu facu na slici : ‘ko, jel’ jaa ? ma neee, to su mi podmetnuli putinovi trolovi …znate, ja sam prijatelj sirije, a ne tamo neki opskurni diler oruzja….

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije

Kobra

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
1 godina prije

…maa, nista, nista, ja samo navratio da sebe pohvalim…

Debeli
Gost
Debeli
1 godina prije

Zemlja vladajucih izdajnika, Hrvatska, ovime, sama sebe postavlja teroristima kao metu.

AJeTo
Gost
AJeTo
1 godina prije

Kako, kad je naoruzavala teroriste?

Pera
Gost
Pera
1 godina prije

Pa, bas zato! Da je bilo ispravno i novo – pobijedili bi , ovako…

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

A DORH će s tim pravo u smeće. A šta drugo

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Majk
Sumnjam da će baciti u smeće. Postoji jedna južnoamerička država koja je uspješno riješila ovaj slučaj; trebalo bi vidjeti – kako?
Nemožemo očekivati da Dorh ode npr u Jordan. Takve stvari radi Interpol.
Očito ništa ne mogu ni sa brojevima leta.
Ipak, jedna stvar ‘upada u oči’. Kako ovoliki tereti i ovakvi dobijaju ‘diplomatski imunitet’? E, to bi se moglo potegnut.

joze čelični
Gost
joze čelični
1 godina prije

mogla bi omastit gajtan

Adriana
Gost
Adriana
1 godina prije

Ono bitno : di su pare?
Jesu li uplaćene u državni proračun ili ih je odnio mrak!

Duki
Gost
Duki
1 godina prije

Danke Austrija !!

Totalitaristicke metode
Gost
Totalitaristicke metode
1 godina prije

Viellen dank Liechtenstein!

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Adriana
Točno. Novci. Zato sam se vratila popodne na tekst, a ne zbog rasprave o glupoj i pokvarenoj.
Što je s tom transakcijom? Ako firma nemože opravdati primitak, to je to. Ili priliv u budžet.
Ali što ako je ovo bio …poklon? Kao kad su nas ‘natentali’ da poklonimo ruske helikoptere, a za uzvrat smo dobili američke?
Ali i pokloni se vide u računovodstvu…😊

tedi
Gost
tedi
1 godina prije

Draga Adrijana,para nema.Kada Korleone nesto dobije to naravn ne placa,pa ta gospoda su izuzeta iz obaveze placanja,nase vlade ili ti tzv izabrani su samo vazali u korist onih koji su ih postavili na vlast.A mi zivimo u iluziji da povijerujemo sta nam obecavaju.A neki su,pametniji shvatili i bijeze vanka.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Ma vidi ti kako su Hrvatska i Srbija složne u lizanju okupatorskoga śupka . . . i oružje priko granice ide ka mutavo . . . ali zato npr hrana priko granice nemore nikako osim ako to ne rade korporacije . . . blago nan se, i Hrvatska i Srbija pare ka sestre blizanke, toliko sliče da bi se svak moga zajebat . . . Ameri vjerojatno i neznaju kad koju guze.

Željko
Gost
Željko
1 godina prije

@Moreno OK za nas za Hrvatsku sam i znao da ćemo sve uraditi za “velikog brata”, ali “veliki neprijatelji Zapada” i k tome obitelji lidera SNS koji se zaklinju u majčicu Rusiju a žive od Zapadnih kredita e to mi je već iznenađenje!! Da je “tetka iz Kanade” tj. ministar obrane koji je nešto kao naš Plenki bio nesposoban za vojsku a sada je da dobro ćete pročitati ministar obrane Srbije to učinio e to bi tek bilo iznenađenje ili da je to učinio Bata Santos nadimak Gašića keramičara, nemam ništa protiv profesije dapače, koji je šef sigurnosnih agencija u Srbiji!
ADMIN Ne banirajte me jer nema govora mržnje!!

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Kako kazu stari ljudi,gudani promjenili samo valove.Kosu tajkuni kodnas i kodvas.Cija djeca su u drzavnim tvrtkama.Traze porjeklo mesa i namernica iz EU,ajmo porjeklo tajkuna i drzavni duznosika.Oprali su narodu mozak o ratovima,samo dase neprica o njima.

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Ovaj komentar je jasno oslikao stvarno stanje stvari u ovom odnosu USA ,Srbije Hrvatske i jos nekih drzava iz regiona …Pa to je javna tajna …..starog naoruzanja treba se otarasiti a novoga docepati ….Stare pracke nisu vise za upotrebu jer nove su bolje zato cemo stare pracke prodati i nabaviti moderne pracke s optikom i elektronikom…..

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Lopovi su najveci prijatelji kad kradu i muckaju.Problem dolazi ,kad se pljen djeli.Onda naroda ispiraju mozak
o ratovima,dase neprica o njima.

Duki
Gost
Duki
1 godina prije

Inače jedan od. Najvećih promašaja hrv.vanjske politike (mada ih je bezbroj)!!
Kada su gore spomenuti vagali “dali ostati uz Bašara i kako- tako sačuvati poslovne veze u Siriji,(INA,CROSCO. INGRA,DALEKOVOD,HIDROEL,,,,,ITD) ili pokupiti par miliona” prljavih”$ zelembaća odmah
pokazalo se da su ipak bijedni cigani(uz ispriku Romima)-to pokazuju njihovi “tajni “računi u Austriji i drugdje !A trenutno se u Siriju ulaže ,koliko ono-vi ste to pisali? Da 500 mlrd $!
A hrvatski građevinski velikani mogu puhati u guzicu Veci i Ivi !😂😂😂💩💩
KRIMINAL ?MOŽDA NE
ALI IZDAJA NACIONALNIH INTERESA E…TO
DA!!
Ne lignja-glista. !! A i naša “generalna tajnica”
Jeli vam jasno zašto su je ” kopitirali “??☠️☠️☠️👹👺👺🖕🖕

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Hrvatska je NATO i EU zemlja, bilo bi čudo da je pored diktata drugačije postupila jer je to politika tih saveza, Srbija je čudo.

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije

Nije li Srbija u Partnerstvu za mir na poziv NATO pakta? Iako je i Rusija članica tog političko-vojnog programa suprotno svakoj logici NATO pakt unutra poziva Srbiju. Sličan put prošle su Slovenija, Hrvatska i Crna Gora prije uguravanja u NATO. Još samo da se službeno oprosti bombardiranje koje je odnijelo mnoge nevine žrtve. Tako da Srbija i nije neko čudo, isti profil ljudi je na pozicijama, imaju podršku od istih financijera samo što službeno nemaju isti status. Naravno da je Srbija zaista suverena država tako nešto bilo bi nemoguće. Uzmimo u obzir i velike provizije jer takav profil ljudi nipošto nije imun na provizije. Za Hrvatsku nimalo nije čudno ali je sasvim suprotno ekonomskim interesima Hrvatske u Siriji ali važniji je interes likova koji su sudjelovali u tome i njihove provizije. Naravno nitko kao ne zna kome je bilo namjenjeno to oružje. Bugarska novinarka je malo naivna jer podatke prilaže institucijama koje će sve pomesti pod tepih a sebe izlaže opasnosti. Iako pravno na papiru sve štima ima nekih elemenata kršenja raznih konvencija u borbi protiv terorizma a tu su upetljani i SAD i Jordan. Ali već znamo da nitko neće doći do tog zaključka a sve sami “stručnjaci” tamo rade. Mislim da naoružavanje terorista ili direktno ili preko posrednika nema baš neke veze sa borbom protiv terorizma ali baš taj detalj nitko neće potezati. Rekla bi Pusićka to je bilo za sirijsku demokratsku opoziciju tj. one likove što su s ponosom kačili snimke rezanja glava – dakle Daesh ili međunarodno poznat kao ISIL, veliki borci za demokraciju.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Partnerstvo za mir, to je “prijateljski” savez bez obaveza kakve imaju članice NATOa;Srbija je u prijateljskom savezu i sa Rusijom ta ima vježbe i sa jednima i sa drugima. Sa ostalim se slažem potpunu, dodao bih da ne razumijem šta želi novinarka postići jer prosto nema elemenata za krivično terećenje. Oružje je otišlo u ruke demokratske opozicije, preko posrednika ali definitivno se mora iztražiti način poslovanja…kada bi bilo volje.

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije

Ne sumnjam u dobre namjere novinarke ali bojim se da ne bi onako slučajno bila upucana od hrvatske, srpske ili bugarske mafije. U tim krugovima se regrutiraju kadrovi za likvidacije i svi su lijepo međusobno umreženi. Ili nekakav auto “slučajno” da se zaleti u nju. Hajde da su to pravne države pa da se ispituje gdje je završilo oružje i da li se prodavalo s tom namjerom da tamo završi pa onda svima optužnice za sudjelovanje u naoružavanju terorističkih grupa. Ovako mi znamo sve ali oni koji bi trebali znati i istraživati neće nikada povezati te transakcije s teroristima. Nadam se da se neće ništa dogoditi novinarki ali jedino što može postići je dovesti sebe u opasnost. Kao što kažeš kada bi bilo volje vrlo lako bi se došlo do toga da su svi oni znali za koga je oružje što već podliježe nekakvim zakonima protiv terorizma. Mislim da nigdje nije legalno sudjelovati na bilo koji način u naoružavanju terorističkih grupa a barem za ISIL postoji konsenzus velikih sila da se radi o terorističkoj organizaciji.

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije

Balkanski špijun, kultni film YU kinematografije i legendarni Danilo Bata Stojković u ulozi Ilije Čvorovića. Taj glumac je imao puno uloga ali mislim da je ovdje briljirao. Đuru je glumio hrvatski glumac Zvonko Lepetić. Film sam gledao jedno desetak puta pa pamtim dosta detalja. Pun je YT najboljih scena iz filma, čak postoji snimka s engleskim titlovima pa je preko YT stekao i međunarodnu popularnost.

tedi
Gost
tedi
1 godina prije

Srbija nije nikakvo cudo,jedina je razlika sto je HR u Natu,a u Stbiji ide ispod zita isto u saglasju sa SADe=Nato.Ili ti sve je pod kontrolom.

Mile
Gost
Mile
1 godina prije

Puno ona pametkuje što je tko trebao znat ali činjenice ne osporava da su dvije suverene zemlje sklopile ugovor o prodaju oružja koji je pravovaljan i ne krši ni jedan embargo a što će druga strana raditi sa tim oružjem i kome će ga transferirati to nije na prodavatelju niti ga se to tiče, to se treba ticati nju kao istraživačku novinarku gdje je završilo oružje ako je treća strana u pitanju, a nikako prodavalac oružja ne treba vodit računa što će bit ili kako će biti u budućnosti!

wergownergtnwiruegtiwgtwtr
Gost
wergownergtnwiruegtiwgtwtr
1 godina prije

Ministrici se ništa neće desiti jer ima zaštitu od onoga za koga radi. Kad uradi nešto krivo ko Sandi onda će možda proći lošije ili bolje od dotičnog.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Činjenice: Srbija prodaje oružje SAD-u. Otprema ga kamionima s valjanim papirima preko granice u američko skladište koje se nalazi u Hrvatskoj. Odatle ga Amerikanci šalju tamo gdje žele. Posrednik u toj trgovini je hrvatska tvrtka Alan RH d.o.o.
Gdje je tu odgovornost hrvatske države? Vlade, koga već? Je li Srbija pod kakvim međunarodnim sankcijama? Nije. Je li SAD pod kakvim sankcijama koje zabranjuju prodaju i kupnju oružja? Nije.
Dakle?
Protiv koga bi DORH mogao otovoriti istragu? Protiv vozača kamiona, carinskih službenika?
Alan RH d.o.o. e trgovačko društvo osnovano radi stjecanja profita. Istina je da su malo specijalizirani, ne bave se trgovinom motornim pilama, nego oružja. Legalan posao.

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije

@SoA to stoji i na papiru je sve legalno ali već sam gore spomenuo moguće kršenje međunarodnih konvencija i kojekakvih povelja UN u borbi protiv terorizma. Znam da je skoro nemoguća misija doći do tog zaključka jer ipak su to likovi izašli iz stripa Alan Ford. Pa i za te konvencije znamo da su mrtvo slovo na papiru ali deklarativno osuđujemo terorizam i svim silama se borimo protiv njega mantraju dužnosnici koji bi obijali trafike da im se nije dogodila demokracija. Problem je i monopola što krši načelo slobodne trgovine. Znači oni smiju a teoretski mi komentatori portala kad bi osnovali nekakvo Ford preduzeće (Alan već postoji) mi ne smijemo. Sjetih se da ima Ford u Detroitu ali oni nekakve autiće prodaju. Mi bi mogli osnovati hrvatski Ford d.o.o. radi stjecanja profita i ne bi se bavili motornim pilama nego vatrenijim stvarima. Ipak naše fudbalere zovu “Vatreni”. Ali vidiš mi ne smijemo i nama bi rekli da smo kriminalci i krijumčari i đavli pakleni dok na sve strane slušamo kapitalističke mantre o slobodnoj trgovini. Dakle u svoj toj legalnosti povrijeđeno je i načelo slobodne trgovine ali kladim se da nitko neće doći ni do tog zaključka. Na papiru legalno ali u najmanju ruku nepoštena poslovna praksa.

Niko
Gost
Niko
1 godina prije

Ova novinarka nije normalna zna li ona da su islamisti iz sirije jedini legalni predstavnici sirijskog naroda za evropsku uniju i nato zlocinci a Assad ii njegova vlada su nelegitimni i zlocinci najgora vrste mala bilo bi ti bolje da se pripazis inace bi mogla zavrsiti u gantanamu i ljetovati na kubi besplatno do kraja zivota jer ti ocigledno neznas lijepu stranu natoa i evropske unije

Carlosan
Gost
Carlosan
1 godina prije

Ako još jednom iziđe slika dotične aždaje njen braco će štrajkat glađu, ona će odma priznat Kuristan a documenta će podatke o autoru proslijediti u Hag, NY, Brisel, KOpenhagen, Stockholm i ostale priestolnice duginih boja.

Carlosan
Gost
Carlosan
1 godina prije

Najpoštenije bi bilo reći da su svi umočeni, od Japana koji prodaje Toyote, do Sr i Hr koji ližu mrvice s stola.
O Amerima nemamo što pričat, a bogme ni o Rusima. Otkuda Talibanima npr naoružanje u 2019?
Turci – zna se, Opet Rusi – iznijeli su dokaze i pokazali svijetu fotogrrafije nepreglednih km cisterni, a sada su najbolji jarani.

hehehehe a mi se kao čudimo.

Žao mi jadnih Sirijaca.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Da..baš zamišljam kako će DORH biti ažuran u ovom slučaju. Pretpostavljam na način da će ga zavući u najdublji dio ladice.

puki
Gost
puki
1 godina prije

Hrvatska i Srbija u bratskoj suradnji, kao anglocionsitičke pudlice, slali su oružje koljačima ISIL-a, koji su stvoreni od strane Mosada i CIA-e.
Milanović, Pusićka i njen braco Zoki– cionistički plaćenici, kao i Plenki, Kolinda, Vučić, Bakir Izetbegović, Milo Đukanović i svi ostali…

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

puki
U osnovi točno, ali malo površno.
Familije…otac od Koli je mesar, ali otac i djed od Pusićke…druga priča. Samo , eto, ni ona ni brat nisu naslijedili – dovoljno visoku inteligenciju…

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije

Lucija, daj mi pojasni to sa ocem od Koli koji je mesar ? Kolinda je zavrsila zadnji 4 razred srednje skole u SAD na temelju medjunarodne razmjene 24 ucenika iz cijele bivse drzave. I u bivsoj drzavi su itekako vodili brigu koga salju i pazili su da se ne izblamiraju. Ja znam nekoliko osoba koje su bili u SAD po tom programu i ti su ljudi sa izuzetno uspjesnim karijerama u gospodarstvu,dok su neki zavrsili u politici. Dakle, Kolinda koja govori 5 jezika je bila izvrsna ucenica. To sto se ona ne snalazi na mjestu predsjednice i sto, kao i Pusicka, radi za strane centre moci, druga je stvar. Sto se tice Vesne i brata joj, tu si potpuno u pravu. Njima fali intelekta, a pogotovo njenom braceku, koji je u tom smislu katastrofa. Inace Vesna nije zavrsila zadnji razred gimnazije niti je maturirala. Njen otac ju je samoincijativno vodio u SAD da ju upozna sa svojim vezama u judeomasoneriji. Moja je poruka da profesija Kolindinog oca, nema nikakve veze sa intelektualnim naslijeđem nje same jer vidim da si aludirala na to. Što se tice oca Vesne Pusic, a pogotovo djeda i brata od djeda, to su dva bandita. Inace ono sto spaja njih dvije je da obje rade kontra interesa naroda i ja prema objema imam lose misljenje.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Suze roni
Kolinda ne govori 5 jezika. Zna se što je završila. A i to je pitanje kako. Loša osnovna. Loša srednja u nekoj amer.prip*zdini.
Čak i prosječna osoba zna izabrari nekakve savjetnike…zadnje je izabrala – Mirjanu Hrgu 😊 poznatu po inteligenciji.
Tek zadnju godinu oblači se normalno.
Od Besne, djed general, otac sudac u dva režima…banditi ili ne, bili su – netko. A ne ono: ” Mala od Jose šta je ima kozu s tri noge”.
Inteligencija je nasljedna ali tendira prema prosjeku.
Ali se zato neke stvari uče u familiji. Neki uče musti krave. I to je znanje. I potrebno. Ali ne za neke profesije.

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije

Engleski joj dosta dobro ide jer tamo je i živjela neko vrijeme u USA. Zatim materinji hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski a i srpskohrvatski je još priznat kao jezik iako njega možda slabije govori. Bez problema nabrojimo 5 jezika pa i koji više. Nitko nije rekao da ih govori tečno ali može razumjeti i služiti se tim jezicima. Prilikom sastanka sa srpskim predsjednikom Vučićem ni jedno ni drugo nisu vodili službene prevodioce što znači da oboje znaju onaj drugi strani jezik. Slično je i s ovima iz BiH i Crne Gore kad se sastaju sve oni to bez prevodioca. Ali inače komad je ženska, nije za politiku to stoji samo onako ima tu i drugih stvari zabavnijih od politike. U njenim godinama već valja razmišljati o promjeni interesa, karijera ostvarena, egzistencija osigurana, brak savršeno dosadan, samo još djevojački snovi. A to za čim čezne neće naći među onim uštogljencima koji se motaju u političkim vodama.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
1 godina prije

Nisam imao namjeru se javljati dok ne vidjeh ovaj komentar.Lucija, tebe sam odavno provalio na onoj raspravi oko boljševičke revolucije i komunizma,gdje si obmanjivala oko dokazanih činjenica.Ti veličaš Pusiće,koji su radili za četnike,ustaše i partizane,dakle za sve 3 strane.Orjunaši,četnici i leftardski neoliberali.Bagra nad bagrom.Brat njenog djeda, četnički vojvoda,pucao je iz mitraljeza u Zagrebu u prosincu 1918g. protiv ljudi koji su protestirali protiv ujedinjenja u SHS državu.Ubojice i zlikovci.Kolindini su bili u partizanima i nema se čega stidjeti.Mržnja i shizofrenija isijavaju iz tebe.Vesna nije završila srednju niti je maturirala.Sredila joj je partija.Braco ima nekakav magisterij,a lik ne može složiti prostu rečenicu.No zato je šef Soroševe mreže u RH.Ekipa za popizdit,ali valjda su po tvojoj ideološkoj mjeri.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Jole
Ne, ti si opsjednut glupostima austrijskog soboslikara. Jednom sam kasno vidjela i replicirala, oko 1.30 noću, na tvoje nebuloze kojima se hranite ti i tvoji istomišljenici.
Dok sam se vratila sa jabukom, komentari su bili obrisani, ali ti si DEŽURAO i KOPIRAO komentare. U pola dva noću!
Žao mi je, internet nije dovoljan da bi razumio pojmove koje koristiš. Treba nekoliko godina, knjige i RAZNI izvori.
Dodatni dokaz: javljaš se samo na ograničenom broju tema.
Uvrede ti ne pomažu.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije

Lucija – Kolinda suvereno govori engleski i spanjolski, koje je diplomirala na FF u Zagrebu.Uz to je usavrsila portugalski, a sluzi se jos sa talijanskim, francuskim i njemackim. Kolinda je bila odlicna ucenica od osnovne i srednje. Lijepo sam ti napisao da je zavrsila srednju skolu u SAD jer je kao jedna od najboljih ucenica Prve rijecke gimnazije,zavrsila u medjunarodnoj razmjeni ucenika, koja je cinila ukupno 24 srednjoskolska ucenika i ucenice iz cijele tadasnje SFRJ.Imam obitelj u Rijeci i pokraj i to se zna.Upoznao sam prije desetak godina jednu profesoricu iz te gimnazije u mirovini i ona se sjeca KGK kao vrijedne, marljive i pametne. Dakle, sve sto ti pises je potpuna neistina i izmisljotina, a to sve govori o tebi i tvom karakteru Za mene KGK ne postoji otkad je usla u Trilateralu, ali to nema veze sa tvojim konstrukcijama.Ono sto je posebno jadno je da se rugas ljudima iz naroda koji nemaju fakultetske diplome i lakonski izvlačiš zakljucke koji nemaju veze sa pameti.Pusici su tipicni ideoloski proizvod, koji nema previse veze sa inteligencijom. Pokraj Pusićke, KGK izgleda kao zmaj.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Suze roni
U njenu pamet i znanje uvjerila se cijela Hrvatska.
Pa predizborna propaganda ne pomaže. 😊

Mile baraba
Gost
Mile baraba
1 godina prije

Draga Lucija,pokraj Pusićke KGK je uistinu zmaj,iako je odavno potrošila sve moje kredite kao političarka.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Mile baraba
😊 obje su pridonijele slavi i boljitku Hrvatske…

Darko
Gost
Darko
1 godina prije

A Lucija šta bi ti srpski opanak za doručak?

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
1 godina prije

Gospođo draga pa to je biznis ne smatrajte to osobno nego samo kao trgovinu koju su nam odobrili. Druga stvar je što je tamo rat i ubijaju se.

Lovac Luka
Gost
Lovac Luka
1 godina prije

Besna Pusić humanitarka !

Totalitaristicke metode
Gost
Totalitaristicke metode
1 godina prije

Hvala na istinitim izvjestavanju u ovom clanku. E sad, kad ne bismo bili toliko uskogrudni po pokusali pogledati siru sliku, usput kvalitetne analitike ima napretek i uspjeli vidjeti sto zapravo Trumpova administracija radi protiv duboke drzave, iskreno se nadam da bismo shvatili zasto je kontraproduktivno rogoboriti protiv njega.
Kad tamo uspjesno padne duboka drzava, padati ce i u drugim utjecajnim drzavama svijeta. Padne li u utjecajnim drzavama pasti ce i u zemljama – vazalima (ili vazelinima ako vam vise odgovara). Sto tad i tko je sve rogoborio protiv napda na najvece svjetske teroriste?
E-eeee, to vas ja pitam!
Zato, malo vise objektivnosti molim i hard core logicne analitike umjesto prepricavanja s izvora lazi.:)

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Za pad ‘ duboke države’ trebalo bi 20 Trumpova…a ako bi ih i očistili iz Usa, preselili bi se oni negde…

Lovac Luka
Gost
Lovac Luka
1 godina prije

Ne zanosi se niti jednim od njih !

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Nista od toga. Takve stvari se kod nas kisele u ladicama dok ih glodavci ne progrizu.

Acrobat
Gost
Acrobat
1 godina prije

Babić je ovoga puta polički korektan: Samo Hrvatska u naslovu, nigdje Srbije.

Damir Kajin
Gost
Damir Kajin
1 godina prije

Istina. Zato smo u Siriji ostali bez naftnih koncesija

PPP
Gost
PPP
1 godina prije

Damire, što nitko od vas u Saboru to pitanje ne pokrenu? Jedino smo Pernara čuli da o tome govori prije godinu ili dvije.

željko
Gost
željko
1 godina prije

Prije par mjeseci na jednom od ruskih TV kanala prilog iz Sirije.Pokazuju skladišta municije terorista u jednom oslobođenom gradu,mine 82 mm bugarske proizvodnje,haubičke granate kalibra 122 mm proizvedene u Srbiji,na sanducima engleski natpis “proizvedeno u Srbiji za potrebe armije SAD…..Zar nije i naša ministrica gđa Pusić upisala Hrvatsku u “Prijatelje Sirije”i organizirala slanje oružja i municije…..i ostala INA bez koncesija

Pa znate me, zar ne
Gost
Pa znate me, zar ne
1 godina prije

Dobro jutro!

Ante
Gost
Ante
1 godina prije

Hrvatska je prije ulaska u NATO morala uništiti sve protuzrakoplovno oružje. Sada su izveli iz Hrvatske ostatak oružja. Uspješno razoružavanje Hrvatske pod pokroviteljstvom nekih ” Hrvata ” , koji sada po Hrvatskoj grade spomenike domovini i donose zakone o radu do 65 godine jer Hrvatska nema za penzije.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Ajmoooooo!,svi u HAG

Kurjaca
Gost
Kurjaca
1 godina prije

Znaci ovo je sad portal gdje se ne moze reci drugacije misljenje tj ispravit krivo pisanje a da se ne pobrise post?

Jeste li vi svjeani da sa time postajete druga strana istog novcica

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
65
0
()
x