Da li se Big Pharma zahvaljuje na Faucijevom akronimatskom podsticanju straha?

Anthony Fauci
15 komentara

U ovo vrijeme prošle godine, ako biste prosječnu osobu pitali šta je to koronavirus, imali bi malo ili nimalo pojma. I to ne zato što su glupi – samo su koronavirusi bili približno jednako važni za svakodnevni rad kao i ciklus parenja burmanskog pitona. Jer, za razliku od pitona, koronavirusi nisu smatrani toliko opasnim.

Ali to se sve promijenilo 2020. godine. Zahvaljujući ljudima poput Anthonyja Faucija, skromni koronavirus je prešao sa statusa prehlade na SARS-CoV-2 i na kraju na prevarodemiju COVID-19. Nevjerovatno je šta akronimi mogu učiniti za virus. Još bolje za Big Pharma. Sada imaju novu vakcinu za prodaju – obaveznu i univerzalnu.

Kao pionir internet marketinga, Ken McCarthy, rekao je u intervjuu za podcast The Finding Genius:

„Morate da shvatite, posao sa vakcinama je fantastičan. Državni mandat znači da vakcine nemaju marketinške troškove. Univerzalna? Većina tržišta su ograničena, čak i velika tržišta. Ne mogu prodati uvijače za kosu ćelavim muškarcima; ali mandati mogu odrediti da svako dijete u Americi dobije vakcinu. Ako oni mogu da narede da svako živo ljudsko biće u Americi dobije vakcinu, novac postaje zapanjujući“.

U pokušaju da zaustavi ovo zapanjujuće ludilo, McCarthy je proizveo dokumentarni film, „Faucijeva prva prevara“, izlažući decenijama stare taktike podsticanja straha dr Anthonyja Faucija. Budući da je Fauci ove godine tražio od ljudi da izbjegavaju okupljanja povodom Dana zahvalnosti, mislio sam da će njegov recept za izolaciju Amerikancima dati vrijeme da pogledaju ovaj dugometražni dokumentarni film o njegovim mnogim prethodnim zbunjujućim receptima.

Anthony FauciBig PharmaKoronavirus
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

Da li je ovo text u nastavcima?
Kada će drugi dio?
Možda tek onda shvatim šta je pisac želio reći ovim dijelom.

Jack Shadow
3 godine prije

Bog bi trebao da napravi još jedan biblijski potop da očisti ovo zlo i štovatelje princa tame s planeta.Sad bi bilo pravo vreme.

Max
3 godine prije

Pravda će pobijediti .

Ico
3 godine prije

A kako se drži Mojca ( Melanija ) ?!?

Prometej
3 godine prije

Ova spodoba sa slike je naveća SOTONA i zlo u njegovom izvornom obliku.
Nanio je puno zla Americi i svijetu. Kada će ovakvi u Nürnbergu.
Za ovakve kao on nacisti su kamilica.

A neg.
3 godine prije

aaa krooo nii ma t skom podsticanju straha?

MATIJA EMANOVIĆ
3 godine prije

GAD, GAMAD.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI