Delta Air Lines naplaćuje 200 dolara mjesečno nevakcinisanim radnicima

Delta Air Lines
12 komentara

Delta Air Lines u novembru će nevakcinisanim radnicima početi da naplaćuje 200 dolara mjesečno kako bi pokrili troškove njege ako se zaraze COVIDOM-19, rekao je u srijedu izvršni direktor Ed Bastian.

„Ova doplata će biti neophodna za rješavanje finansijskog rizika koji odluka o nevakcinisanju stvara za našu kompaniju“, rekao je u dopisu zaposlenima.

Bio je to posljednji potez jedne velike američke kompanije da podstakne vakcinaciju, dok su neke čak otišle tako daleko da su nametnule obaveznu vakcinaciju.

Avioprevoznik je rekao da je 75 odsto njegove radne snage vakcinisano protiv koronavirusa, nova, ali zaraznija varijanta – koju je Bastian izbjegao da nazove uobičajenim imenom “Delta” – stvara nove probleme za kompaniju.

“Posljednjih nedjelja od rasta varijante B.1.617.2, svi zaposleni u Delti koji su hospitalizovani zbog Covida-19 nisu bili u potpunosti vakcinisani”, rekao je on.

Prosječan trošak hospitalizacije je 50.000 dolara po osobi, dodao je Bastian.

“Iako možemo biti ponosni na stopu vakcinacije od 75 posto, agresivnost varijante znači da moramo vakcinisati mnogo više naših ljudi, i to što je moguće bliže 100 posto.”

On je ukazao na ovonedjeljnu najavu da je vakcina Pfizer-BioNTech dobila puno odobrenje američkih regulatora kao dokaz da su injekcije sigurne i efikasne.

Osim mjesečne takse, nevakcinisani radnici će odmah morati da nose maske, a od sljedećeg mjeseca će biti podvrgnuti nedjeljnim testiranjima.

Nakon 30. septembra zagarantovane plate će biti obezbjeđene samo potpuno vakcinisanim radnicima ako se razbole od revolucionarne varijante COVID-19, rekao je on.

Autor: Al Arabiya

CovidDelta Air Linesvakcinavakcinisanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
2 godine prije

Dakle, očekuje se da 1 od 250 necijepljenih radnika oboli. Zanimljivija će biti statistika kod famoznih 75 posto.

Šele
2 godine prije

I kažu, nema prisile, dobrovoljno, samo mora 100 %, i ovo spada u psihoteror, još jedan psihološki pritisak da izgleda da čovjek nema izlaza , kao i ono nemožeš u kafić, teretane, ovdje, ondje, čak i odobrenje fajzera je psihološki pritisak, neko je napisao da im se žuri, ovo je dokaz tome u prilog, lome zadnje slabe duše

Miro
2 godine prije

Molio bi za jedan clanak o psihologiji, psihologiji grupa. Kako ovaj eksperiment utice na mase koje su vkacinisane i njihovom agresivnom odnosu prema nevkcinosanima, situacija je slicna kao npr. u nacistickoj Nemakoj

onaj najgl... Dalton
2 godine prije

 “A i za to me zaboli!” – moj odgovor kad me neko nešto pita prije prve jutarnje kave. Čini mi se sasvim zgodan za muke Delta Air Linesa zbog Delta virusa… Divna subota za nedjeljno izležavanje. Punica kasni… Njena kava demonstrativno se našla ispred mene. Srkućem… P.S. Nikad u tramvaju ništa ne pitaj ženu, na sjedištu do sebe. Ja se jučer zaje*ao. Žena fenomen. Govori, ne staje. Priča svoj život, nema šanse da je prekineš. Uopće ne uzima zraka… Prije je tramvaj došao do zadnje stanice, nego ona do prve školske ljubavi. Ako je ikad ponovo sretnem, pa makar mi i mahala, točno ću se napraviti da je ne vidim. ‘Oću, očiju mi… P.P.S. Epilog: ”I neki dan sam rekla mužu da mi nešto nije dobro, izgleda da ću otići na onaj svijet…” A on kaže:”Daj nešto da se jede i pristavi kavu, pa idi gdje hoćeš!” ”Jel’ da da on… Čitaj više »

Stara kuka
2 godine prije

“Ova doplata će biti neophodna za rješavanje finansijskog rizika koji odluka o nevakcinisanju stvara za našu kompaniju“, rekao je u dopisu zaposlenima.”

“Prosječan trošak hospitalizacije je 50.000 dolara po osobi, dodao je Bastian.

Nekoliko pitanja. Da li ovo znači da kompanija u potpunosti snosi troškove hospitalizacije svojih zposlenika? Drugo pitanje bih u postavio odakle je izvuao taj”prosjek” i to baš takolijepu okruglu brojku. I treće pitanje je tko plaća troškove hospitalizacije cijepljenih koji ipak odu u bolnicu?

Slonica
2 godine prije

“Zagarantovane plate dobit će samo potpuno cjepljeni…”
Uzdati se u bilo kakve garancije države ili poslodavca može samo potpuni naivac.
Čuj garancija u godini i po kad se pravila mjenjaju na dnevnoj bazi.

Jomla
2 godine prije

Neka se dogovore s drugim kompanijama: mijenjamo nevakcinisane za vakcinisane u paritetu 3:2.
Ima li takvih kompanija?
I ja svašta pitam…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI