DeSantis se izjasnio u vezi Ukrajine

Ron DeSantis Guverner Floride
14 komentara

Guverner Floride prethodno je taj sukob nazvao teritorijalnim sporom između Moskve i Kijeva

Guverner Floride Ron DeSantis ustvrdio je da je njegov komentar o tome da je ukrajinski sukob jednostavno “teritorijalni spor” bio “pogrešno okarakteriziran”. U intervjuu s TV voditeljem Piersom Morganom, čija će puna verzija biti emitirana u petak, potencijalni republikanski predsjednički kandidat inzistirao je na tome da je Rusija “pogriješila” time što je “preuzela Krim” i napala Ukrajinu. Ranije ovog mjeseca, DeSantis je voditelju Fox Newsa Tuckeru Carlsonu rekao da “dodatno uplitanje u teritorijalni spor između Ukrajine i Rusije” nije jedan od mnogih “vitalnih nacionalnih interesa” SAD-a.

Guverner je također tvrdio da SAD ne bi trebao pružiti pomoć Ukrajini u obliku borbenih zrakoplova F-16, projektila dugog dometa ili raspoređivanja američkih trupa te je kritizirao “virtualno financiranje ‘bjanko čekova'” Bidenove administracije za Kijev bez ikakvih ciljeva ili nadzora.

DeSantisovi komentari izazvali su reakciju, uključujući  kod i kolega republikanaca, kao što su senatori Lindsey Graham i Marco Rubio, koji su optužili guvernera Floride za pogrješno razumijevanje situacije i umanjivanje značaja problema. Međutim, u razgovoru s Morganom, DeSantis je objasnio da su njegovi komentari pogrešno protumačeni i da je konkretno govorio o Donbasu i Krimu.

“Ondje ima puno etničkih Rusa”, rekao je. “Dakle, to je teška borba i to je ono na što sam mislio.” Također je izjavio kako ne vjeruje da Rusija ima sposobnost preuzeti Ukrajinu, srušiti njezinu vladu ili zaprijetiti NATO-u, zbog čega ne vidi sukob dovoljno značajnim zbog čega bi SAD svojom umiješanošću dodatno eskalirale sukob.

Pod pritiskom Morgana zbog njegove izjave o “teritorijalnom sporu”, DeSantis je ponovio kako vjeruje da Ukrajina ima “prava na taj teritorij”. “Da mogu pucnuti prstima, vratio bih ih Ukrajini 100 posto”, rekao je guverner. Inzistirao je, međutim, da bi uključivanje Amerike u to pitanje, u smislu eskalacije s više oružja i raspoređivanja postrojbi, “bilo pogreška”.

Iako se uvelike očekuje da će se DeSantis natjecati za predsjednika SAD-a na izborima 2024., guverner tek treba službeno objaviti svoje namjere. Ankete su pokazale da je on glavna alternativa bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, budući da su njih dvojica išli rame uz rame u nedavnim anketama. Posljednje istraživanje Yahooa/YouGova iz ožujka pokazalo je da DeSantis trenutno zaostaje za Trumpom omjerom 39% prema 47%, nakon što je u veljači bio u vodstvu s 45% prema 41%.

De SantisrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Političari su poznati po tome da mijenjaju mišljenje ako vide da time gube glasove.

Jednostavno je trebao reći da je Ukrajina ruska interesna sfera zbog duge zajedničke granice, da bi njegova nacija bila još tri puta gora da to naprave njihovi susjedi Kanada i Meksiko i jasno reći da rata ne bi niti bilo da NATO ne želi nuklearne glave u Ukrajini direktno na ruskoj granici i obrazložiti situaciju u Ukrajini zadnjih 10-20 godina.
Nije niti kandidat za predsjednika, a već se boji pričati o uzrocima rata u Ukrajini.
I ovaj je izgleda povijuša po potrebi i da nije game changer u službenoj politici izuzetnih.
Nadam se da sam u krivu.

pokositelj muha
1 godina prije

Bilo kakva alternativa Trumpu je dobro došla… pogotovo kj je DeSantis bio i protiv ludila oko prehlade.
Al to ne bute objavil, jelda? Nesme se hračkati naranđastog u vašim novinama, ko ni onog sociopata s uskim očima…

sebastian
1 godina prije

Ipak samo jedan bezlični republikanski mlakonja dok na prvu počinje popuštati pod malo jačim pritiskom proukrajinskih histerika u Americi.

Mario
1 godina prije

DeSantis i Tucker Carlson su samo američka predstava totalno nebitna izvan Amerike.

Hattori Hanzo
1 godina prije

Jucer sam negdje procitao da je DeSantis podnijeo zahtjev da drzava florida zakonski zabrani digitalni novac i da se gotovina zastiti zakonom.
Prvi put da politicar njegovog kalibra to napravi.

tihobl
1 godina prije

Svako jasno vidi da je to unutrasnje pitanje Rusije i da se unutar Rusije vodi gradjanski rat – ratuju pravoslavci, muslimani, budisti i ostali protiv nacista.
Da nisu Staljina otrovali dovrsio bi ciscenje nacista, nebi dosao Hruscov koji ih je pomilovao i nagradio dodatnim teritorijama.

Mahatma
1 godina prije

Meatball Ron je prevara teška. Ipak je Trump, koliko god mana imao, jedini izbor u 2024.

Max
1 godina prije

Rekao je istinu i ne bi se trebao ispričavati.

Мунгос
1 godina prije

Дефинитивно, Рон де Сантис се разоткрио као тројански коњ у борби сорошоида против Доналда Трампа. Не заборавите да је Рон де Сантис изградио своју популарност на темељу опонашања Трамповог јасног политичког усмерења. Како је популарност почела да му неочекивано расте (мора да расте када имитира Трампа), као да су му порасли и апетити ка трону председника УСА. И то нису његови људски независни апетити, већ ту има нешто горе, историја се понавља па је Рон де Сантис купљен од стране сорошоида. Ако се овако настави, неће никад Рон де Сантис постати председник, али је врло реално да ће он да умањи гласове које би добио Трамп ако би Рон де Сантис сам објавио да стаје раме уз раме уз Доналда Трампа. Међутим, сви знамо стару демократску подвалу, да Сантис и Трамп добију (30%+30%) гласова, а сорошоидни кандидат „Бајден“ 40% гласова, на топ листи се на првом месту устоличује онај који… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

“DeSantis trenutno zaostaje za Trumpom omjerom 39% prema 47%, nakon što je u veljači bio u vodstvu s 45% prema 41%.”

Hm.
Drugi “hm” za nepovjerljive komentatore.
Ovaj tip se ipak dobro držao za vrijeme plandemije.
Samo polako.

Također, Trump jest bio predsjednik.
Što je napravio?
Nedovoljno. Što sada radi? Pojma nemam.
Ali, trebao bi okupljati ljude koji nešto znaju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI