Djelatnici talijanske zračne luke odbijaju utovariti oružje za Ukrajinu

Galileo Galilei aerodrom
4 komentara

Djelatnici zračne luke Galileo Galilei u Pisi, civilne zračne luke, izvijestili su 12. ožujka da su sudjelovali u utovaru teretnog zrakoplova u nečemu što je navodno bila humanitarna pomoć namijenjena Ukrajini. Ispostavilo se da je pomoć bilo oružje i streljivo namijenjeno postrojbama režima Zelenskog.

Saznavši pravi sadržaj pošiljke, radnici su odbili dovršiti utovar i obavijestili svoj sindikalni sindikat, Unione Sindacale di Base (USB), koji je javno osudio incident.

“Iz CargoVillagea koji se nalazi na civilnoj zračnoj luci polijeću ‘humanitarni’ letovi. Oni bi se trebali puniti hranom, namirnicama, lijekovima i svime drugim korisnim za ukrajinski narod izmučen tjednima bombardiranja i borbi. Ali nije tako: kad su se pojavili ispod aviona, radnici zaduženi za utovar bili su suočeni s kutijama punim raznih vrsta oružja, streljiva, eksploziva”, stoji u priopćenju USB-a. I dalje: “Oštro osuđujemo ovu pravu prijevaru koja cinično koristi ‘humanitarnu’ masku kako bi nastavila podupirati rat u Ukrajini.”

Uloga talijanskog režima

Talijanska vlada je na prvoj crti bojišnice u ”proxy” ratu, koji je na ukrajinskom teritoriju vodila ruska vojska protiv postrojbi vlade Zelenskog, koje su SAD i NATO naoružavali, obučavali i financirali gotovo desetljeće.

Uloga Italije dosegla je točku u kojoj se zemlja sve više isključuje iz inicijativa francusko-njemačke osovine koja vodi Europsku uniju. Te su inicijative usmjerene na pokušaj zaustavljanja krize, a nedavno su se materijalizirale u raspravi na visokoj razini između francuskog predsjednika Emmanuela Macrona (sadašnjeg predsjednika Vijeća EU), njemačkog kancelara [Olafa] Scholza i kineskog predsjednika Xija Jinpinga.

Medijska propaganda je odbila, potičući sve aktivniju talijansku predanost potpori ukrajinskom režimu u Kijevu. Čelnici talijanske izvršne vlasti, na čelu s premijerom Mariom Draghijem, izjasnili su se protiv Moskve.

Zemlju se za ruku vodi do paroksizma rusofobije potpuno strane njezinim tradicijama i zdravom razumu stanovništva.

Impresivna salva iskrivljenih informacija, licemjerne retorike o ljudskim pravima i anateme ujedinjenih mreža protiv užasnog demona “pacifizma” rasipa se kako bi se legitimiralo slanje oružja u ratno kazalište. To je opasan korak prema generaliziranju i pogoršanju krize, koja prijeti odvlačenjem cijelog kontinenta, ali i cijelog svijeta u ponor.

Epizoda u zračnoj luci u Pisi pokazuje da pokušaj nametanja proratnih osjećaja talijanskom narodu nailazi na otpor, unatoč zajedničkim naporima koje su činile gotovo sve stranke zastupljene u parlamentu. Posljednjih tjedana mediji su vodili neprijateljsku kampanju protiv glavnog talijanskog sindikata, Talijanske opće konfederacije rada (CGIL) i protiv Nacionalne udruge partizana Italije (ANPI).

ANPI je “kriv”, s mnogim drugim popularnim organizacijama, za odbijanje pokoriti se jedinstvenom glasu ratne propagande. Iako se protive “specijalnoj vojnoj operaciji” koju je naredio Putin, oni se također protive slanju oružja ukrajinskoj vojsci i, u slučaju ANPI, protiv širenja NATO-a na istok.

Autor: Alessio Arena
Galileo GalileiItalijaOružjeukrajinazračna luka
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Hrabri ljudi.

Partizan
2 godine prije

Bravo za djelatnike zračne luke! Bravo i duboko poštovanje.

Suze Roni
2 godine prije

Nek traze objasnjenje od Vraghija.

Koks
2 godine prije

Bravo!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI