Djevojka bombaša iz Nashvillea upozorila je policiju da on pravi bombu prije više od godinu dana

Snimak eksplozije u Nashville-u
8 komentara

Šef policije u Nashvilleu John Drake imenovao je IT stručnjaka Anthony Quinn Warnera kao glavnog osumnjičenog za božićni bombaški napad.

Djevojka osumnjičenog Anthonya Warnera, obavijestila je policiju u avgustu 2019. godine da on pravi bombu.

Nakon upozorenja djevojke, policajci su navodno posjetili njegov dom u Antiochi, ali kada su stigli niko nije otvorio vrata.

„Nisu vidjeli dokaze o zločinu i nisu imali ovlaštenje da uđu u njegov dom ili u ograđenu imovinu“, rekao je portparol Metropolitan Nashville policije Don Aaron.

Štaviše, Raymond Throckmorton, advokat Varnerove djevojke rekao je policiji da Anthony Warner “često govori o vojsci i pravljenju bombi” i da “zna šta radi i sposoban je da napravi bombu”.

Prema izvještajima, policija iz Nashvillea proslijedila je informacije u FBI.

U nedjelju je šef policije Nashvillea John Drake potvrdio da je njihova “osoba od interesa” u istrazi bombaškog napada Anthony Q. Warner.

Glasnogovornik FBI potvrdio je da su u subotu Warnerov dom u Antiochi pretražili agenti FBI, pošto je kamper, isti kao onaj koji je detoniran u centru Nashvillea na Božić ranije primijećen na njegovom imanju.

Troje ljudi povrijeđeno je usljed eksplozije u Nashvilleu, za koju su istražitelji rekli da je “namjerna”. Preko 40 zgrada oštećeno je u centru grada, uključujući centralnu kancelariju AT&T. Pogođeni su komunikacioni sistemi AT&T širom Tennesseeja, kao i u Kentuckyju i Alabami.

bombabombaški napadNashville
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
3 godine prije

Pouka: ako želite praviti bombe i dizati stvari u zrak prethodno nogirajte djevojku.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Kao nemaju pravu uci, samo ga imaju pravu odvesti (i to po zakonu) u Guantanamo, tamo ga muciti i drzati koliko pozele bez sudenja, prava na odvijetnika i ostalih dosadnih ljudskih prava…

rimtu
3 godine prije

Još jedan “Mandžurijac”.

Kometa
3 godine prije

Nekada bezbednosne službe puste namerno neki ter akt da se desi da bi opravdali sredstva koja troše ili dodatna finansijska ulaganja koja će eliminisati pretnju od terorizma navodno.

Max
3 godine prije

Tako to obično biva..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI