Dobitnik Oskara Oliver Stone kaže da se ”Rat” protiv Rusije vodi od 2006. godine

Oliver Stone
17 komentara

Filmski stvaralac, poznat po radu na filmovima kao što su Ponoćni ekspres, Lice s ožiljkom i JFK, kritikovan je zbog serije intervjua sa Vladimirom Putinom 2017. godine, koje su neki mediji predstavili kao projekat zagovaranja u korist ruskog predsjednika.

Američki filmski režiser Oliver Stone rekao je u intervjuu za The Washington Post (WP) da SAD vode “rat” protiv Rusije više od decenije. “Već dugo traje kampanja, rat protiv Rusije. Ponovo je započeo u SAD oko 2006-2007. godine, kada je održao taj govor u Minhenu”, sugerisao je Stone.

Tokom svog govora na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji 2007. godine, na koji se Stone poziva, Putin je osudio američke pokušaje da dominiraju globalnom agendom i djeluju jednostrano. Tvrdio je da odluke o invaziji na strane države treba donositi samo u Ujedinjenim nacijama, i osudio je nastavak širenja NATO na istok, bliže ruskim granicama, kršeći sve postojeće sporazume.

U svom intervjuu za WP, Stone je takođe osporio rutinske tvrdnje Zapada o tome da se Rusija ponaša agresivno ili prijeteće. “Mislim da zapravo nema dokaza o agresivnosti Rusije. Agresivnost u stvari dolazi od snaga NATO koje su okružile Rusiju i koje takođe okružuju Kinu”, rekao je režiser.

Stone je ranije kritikovan zbog navodnog zalaganja u korist Vladimira Putina i njegove politike u nizu intervjua sa ruskim predsjednikom, koji su prvi put prikazani 2017. godine – nakon što su odnosi Moskve i zapadnih zemalja počeli da se pogoršavaju. Odgovarajući na pitanje WP, poznati režiser odbacio je navode da se namjerno nije sukobljavao sa Putinom i nekim od njegovih prethodnih sagovornika, poput bivšeg predsjednika Venecuele Huga Chaveza i kubanskog lidera Fidela Castra. Stone je insistirao na tome da je jednostavno htio pustiti ove ljude da govore sami za sebe i podijele svoje stavove o stvarima, umjesto da ih pritiska i time prisiljava da zauzmu odbrambeni stav.

oliver stonerusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
2 godine prije

Od 1054..

2 godine prije

pa prikriveni vojni napad na rusiju traje od 2008 godine i gruzijske situacije.gledajuci kroz geopoliticku maglu,rusija postaje prijetnja od trenutka kada stabilizira ekonomiju,rijesava se oligarha koji ne rade za ruski interes i vraca snagu vojsci sa puno manje troskova nego nato..jer korupcija u ruskom proracunu za obranu je no-no teren a na zapadu je to el dorado za zamraciti pare.reci istinu oko nekih stvari ne znaci navijati za nekoga.keep up,oliver stone.hvala.

Yui
2 godine prije

USA go home

iefvnsebfvwbfvoweufv
2 godine prije

Ne treba meni ovaj objašnjavati što njegova braća nama rade. Veli Nosferatu da će preduzeti korake jer se od hazarije cvaj pravi antirusija hahaha, kako laže varan. Da je rus izašao bi 2014 na drugu obalu Dnjepra, preko Odesse do Pridnjestovlja i gore sve do Kijeva. Kao zabrinut je jel mu se braća približavaju Rsuiji hahaha koji varanski novogovor tko to još puši terma ti pokvarenu.

Red Dog
2 godine prije

Naravno.
2007 im je rekao u lice da ce im sjebati „the world as they know it“.
Kezili su se sto od neverice, sto od nervoze jer nisu mogli verovati da se je usudio.
2017 im je saopstio da je gotovo. Da je njihov unipolarni svet je dosao kraju.
Zamisli sad… na vrhu sveta si, svetska dominacija, i dolazi neki azijat i sjebe ti to.
Ma, ma ima da crkne, makar to bilo zadnje sto uradili 🙂

Max
2 godine prije

Hibbridni rat protiv Rusije stalno traje.

Mali Ivica
2 godine prije

Cjelokupni zapadni block bi želio zaći u Rusiju, opljačkati je, osiromašiti i dovesti u kolonijalno ropstvo, pokušavali su nekoliko puta ali se bačuška neda

Meštar
2 godine prije

Ja se sjećam kad je Putin bio miljenik zapada. Sjećam se kako ga je Netanjahu hvalio. Mislim da je sve puklo na Libiji i kad je Putin odlučio ukrotit oligarhe koji su ustvari radili za zapad. Sve ostalo dalje se zna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI