Đoković određen da igra protiv Kecmanovića u prvom kolu Australian Opena uprkos kontroverzama oko vize

Novak Đoković
107 komentara

Prvi teniser svijeta Novak Đoković zadržan je na aerodromu u Melburnu i od 6. januara bio je u hotelskom karantinu jer nije vakcinisan.

Branilac titule Australian Open Novak Đoković izvučen je za prvo kolo, uprkos neizvjesnoj situaciji u vezi sa njegovom vizom. On će se suočiti sa srpskim igračem Miomirom Kecmanovićem.

Žrijeb za turnir je ranije odložen zbog neizvijesnosti oko Đokovićevog viznog statusa. Prvobitno se očekivalo da se žrijed održi u 15 časova po lokalnom vremenu (4:00 GMT) u Melburnu, ali su organizatori obavijestili novinare o odlaganju. Događaj je kasnije zakazan za 16.15 časova po lokalnom vremenu.

Đoković, koji je devetostruki pobjednik Australian Opena, doputovao je u zemlju prošle sedmice da učestvuje na turniru koji počinje u ponedeljak. Međutim, viza mu je otkazana kada je dovedeno u pitanje njegovo izuzeće od vakcinacije.

Teniser je od tada dobio pravnu bitku, pošto je federalni okružni sud u Melburnu poništio odluku australijske vlade da mu ukine vizu. Ministar za imigraciju Alex Hawke, međutim, još uvijek razmišlja da li da iskoristi svoju ličnu pravnu moć da deportuje Đokovića zbog javnog interesa.

Situaciju komplikuje i Đokovićeva putna deklaracija: igrač je priznao da sadrži netačne informacije, pošto teniska zvijezda nije prijavila da je putovao u drugu zemlju tokom dvonedeljnog perioda prije dolaska u Australiju. On je, međutim, naglasio da je to samo “ljudska greška” njegovog tima.

Australian OpenNovak Đoković
Pretplatiti se
Obavijesti o
107 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zabluda
2 godine prije

Nije ovo jos nista gotovo, s djavlom ima posla. Nebi me cudilo da ga u nedjelju lagano deport..

Emiliano Zapata
2 godine prije

Da je pravi , nebi ni dolazio vec bi im porucio neka se ostave fasisticke diktature i prestanu terorizirat ljude

Babaroga
2 godine prije

Kada su počele te trakavice Đokovic je trebao otići iz Australije, a i svi tenisači su trebali za njim, bojkotirati turnir, no nažalost to se nemože desiti.

Prle
2 godine prije

Djokovic je tu da reklamira virus i lockdown. Bitno je da se prica odrzava jer virus nikada nije ni postojao. A vi podanici podrzajite ga jos.

Faust
2 godine prije

Da je poslušno zavrnuo rukav mogao je se čak i slikati s Billom.

Rat je mir
2 godine prije

Australski sud, po vama, ne poznaje vlastite propise? Naravno da poznaje. Taj sud je zauzeo stav da je Đoković imao valjane razloge da se ne vakciniše i da mu je viza izdana zakonito. Time je otpao glavni razlog za priču o “rađenju greške” prema Australiji. Sve ostalo je samo – medijski linč i mali psihološki rat kojim se želi Đokovića psihološki uzdrmati. Okolnost da se on kao kovid pozitivan pojavljivao u javnosti i eventualno nekoga ugrozio pre dolaska u Australiju, je stvar druge države i o tome odlučuje neka druga država, a ne Australija. Na stranu to, što treba i da se utvrdi da je u navedeno vreme Đoković uopšte znao da je kovid pozitivan. Sledeća greška koja se Novaku pripisuje je neispravno popunjen formular i neprijavljivanje boravka u Španiji, koji on i nije popunjavao, ali ko normalan, smatra da je prethodni boravak u Španiji, razlog za ukidanje vize? Da… Čitaj više »

Osam Šezdeset
2 godine prije

NO – VAKS- ĐOKO – VIĆ! NO – VAKS – ĐOKO – VIĆ!

Busola
2 godine prije

Podrška Đokoviću, osvoji turnir i popljuj svjetski ološ!

Гавран
2 godine prije

Poznato je da su sloveni niža rasa a antivakseri van civilizacije. To shvatanje se mora održati po cenu finansijskih gubitaka. Neće dopustiti da Novak bude najbolji svih vremena makar mu zabili nož u leđa.

radoznalo_mače
2 godine prije

Neki tenisači su mu ipak dali podršku, evo šta je rekao Nick Kyrgios: – Zbog tenisa i sporta, potreban nam je ovde. To je prosto. On je jedan od najuticajnijih u našem sportu ikada. Ako mu bude dozvoljeno da igra, mislim da će to biti dobro za tenis sa svom ovom pažnjom. Samo želim da se završi, saosećam se sa njim trenutno. Nije humano, zar ne? Šta se ovo dešava? – upitao je Kirjos. … Znam da je on bio jedan od retkih koji mi je prišao kada sam bio mlađi i rekao mi da je uvek tu da mi pomogne. Vežbali smo zajedno u Rimu, zaboravio sam patike tada i igrao sam u ‘Er Forsu’ i dobio sam set. Tokom požara prošle godine bio je tu da pomogne zemlji, brzo to zaboravljamo. Nije morao da uradi to, mnogi i ne bi, jer su sebični, kao što je većina sportista.… Čitaj više »

ĐOKOVIĆ
2 godine prije

Prekršio pravila jer si je umislio da je netko, a samo zato jer je uspješan i ima lovu.Deportirati ga i zatvoriti na par godina da bude primjer drugima.

tuf
2 godine prije

Toliki MSM članci o Đokoviću ovih dana, tako su svi zabrinuti za poštivanje pravne države, civilizacijskih tekovina, istine & zakona. A niti jedan dnovinar da bi se dotaknuo australskih koljača koji su klali po Afganistanu: “Australian special forces were involved in the murder of 39 Afghan civilians, in some cases executing prisoners to “blood” junior soldiers before inventing cover stories and planting weapons on corpses, a major report has found. For more than four years, the Maj Gen Justice Paul Brereton has investigated allegations that a small group within the elite Special Air Services and commandos regiments killed and brutalised Afghan civilians, in some cases allegedly slitting throats, gloating about their actions, keeping kill counts, and photographing bodies with planted phones and weapons to justify their actions.” Koga je Đoković ubio? Ozlijedio? Možda svojim donacijama? Možda je nekoga krivo pogledao? Uvrijedio neku woke pahuljicu? Jamačno ovi koji bi zatvarali Đokovića… Čitaj više »

Гавран
2 godine prije

Šta je Đoković na užas pokazao. Pokazao je da je čovek osim fizičkog i energetsko i duhovno biće. Energetsko i duhovno je zabranjena zona za zapadnu civilizaciju. Da je kao kompletno biće biološki superioran, samoizlečiv i neupotrebljiv za medicinski biznis i pranje mozga. Svojom pojavom ruši sadašnji svetski sistem daje nadu i pravac. No to nije dovoljno. Dobitna kombinacija su Đokovićev duh + ruske rakete.

ĐOKOVIĆ
2 godine prije

Treba ga natovariti na traktor i poslati odakle je došao.

ledeno doba
2 godine prije

stara je izreka: “tko s vragom tikve sadi, od glavu mu se odbijaju” ostajem i dalje pri svom mišljenju- Đoković se uopće nije trebao upuštati u sve to. Ili uopće nije trebao ići dolje, ili kad je već otišao, je trebao odustati i sam se vratiti. Jer dok poštuješ njihova pravila igre, ne možeš pobjediti. (ne mislim na onu sportsku pobjedu na terenu) Ovako ga je kabala uzela u žrvanj.. On mora plesati kako oni igraju. Oni postvaljaju uvjete. Već su ga optuživali što nije poštovao karanatenu u prosincu i što je ugrožavao druge.. Mogu ga pustiti da započne turnir… ali će se morati testirati svakoga dana. Kao što su se sportaši ljetos na olimpijskim igrama u Tokiju, morali testirat svaki dan.. I kabala ga inda ima u šaci. I može manipulirati kako želi. Mogu uvijek reći da je test pokazao da je pozitivan. I onda mora u karantenu i… Čitaj više »

Josip
2 godine prije

Nije on u pitanju , dali bih otišo ili ne , u pitanju je niz sponzora i drugi s kojima imaš dugogodišnje
ugovor pa zbog toga nije lako reći jane idem zbog ovoga ili onoga . Tko želi neka razmisli i pokuša razumjeti , najlakše je kritizirati . Zato bih u ovom slučaju ostao suzdržan , a vrijeme će pokazati svoje i kakav je učinak ova situacija imala na daljni tijek ovih represija i samovolje pojedinaca. I dalje samo postoji cijepi se. Nigdje u ove dvije godine nisam čuo da se razmišlja o liječenju.

Diego
2 godine prije

Do pre neki dan sam se dvoumio,nisam bio siguran,ali sada već jesam.Ne znam tačno koji “zvanični epilog” svega ovoga će biti,ali sam siguran da je sve ovo režirana predstava za naivne budale.Sve je unapred smišljeno,Novak jednostavno mora da igra kako zlikovci sviraju.Uzeo bi on potvrdu da se vakcinisao i igrao bez problema,kao i 90 % ostalih igrača.Da je mogao.Očigledno da je satanistima u ovom trenutku bila potrebna i korisna baš jedna ovakva svinjarija.
Kada si rezident Monaka i sličnih satanističkih “država” ti jednostavno moraš biti na raspolaganju kada to gazdama zatreba.Naravno da finansijski neće oštetiti,da će ga gazde bogato nagraditi,ali očito nije smeo reći ne.Morao je biti glavni glumac predstave za budale širom sveta.

Siniša
2 godine prije

Budimo realni…svi vi “dobronamerni” savetnici možete samo da mu naduvate srbsko/hrvatska ili hrvatsko/srbska muda,kako vam je ljepše.
Svi bi vi pa i ja želeli da imamo 1% njegove odlučnosti i hrabrosti pa da nastavljamo onda kada svi od nas očekuju da odustanemo, svi bi dali taj procenat pa da ne odustajemo kada nam je najteže.
Novak Đoković…titan nad titanima,sila Nebeska na zemlji.

Diego
2 godine prije

Mogući epilog za naredne mesece koji dolaze.Novaku prvo zabranjuju da igra u Melburnu.Da li će to biti pre odigranog 1.kola,da li za vreme turnira videćemo.Idealan momenat da se pokaže celom svetu kako prolaze “neposlušni”,nebitno da li su svetski poznati i uspešni ili obični ljudi.Sledila bi bujica omalovažavanja i ponižavanja,od predsednika država do čistačica javnih klozeta.Svi bi ga pljuvali.
Onda se dešava “obrt”.Novak shvata u “kakvoj je zabludi bio”.Shvata da je vakcina “jedini spas”.Sve to javno objavljuje i posipa se pepelom.Vakciniše se.
Kreće medijski spin u njegovu korist.I najbolji i najveći mogu biti u zabludi.Ali zato su i najveći oni koji priznaju da su bili na totalno pogrešnom putu koji ih je mogao skupo koštati.Iskreno se kaje,i toplo savetuje svima da se vakcinišu.
Posle svega osvaja Vimbldon i US Open.Mase mu ponovo kliču,idila…
Iskreno se nadam da ću biti totalno u krivu,i da će me događaji demantovati.Da vidimo…

abc
2 godine prije

Anglosaksonci ne mogu podnjeti, da je pravoslavni Srbin teniski kralj sveta….
Đoko samo tako napred…. Vadi jim hebenu mast gdje god stigneš i možeš……
A ako bude rata sa zapadnim satinistima, ima da jih premlatimo za sve unazad i unapred…

abc
2 godine prije

Neka pati kome smeta, Đole je prvak svjeta…

Max
2 godine prije

Sretno mu bilo.

News
2 godine prije

Njemacke novine FOKUS optuzuju Djokovica da je s roditeljima pjevao uz srpsku muziku.

Anschließend legte sich Mutter, Vater Onkel und Bruder die Arme um die Schulter und sangen zu serbischer Musik.

Nach kritischer Frage bricht Djokovic-Familie Pressekonferenz plötzlich ab

zppv
2 godine prije

Novak Djokovic and legal nihilism
The Duran
You tube

Branislav
2 godine prije

Ne mogu mu nista…Australija se raspada…imaju 80% pelcovanih a samo juce 150.000 zarazenih…Djokovic im uskoro nece biti ni na kraj pameti…rasturice ovu pelcovanu drzavu korona u paramparcad…batina uvek ima dva kraja…

Branislav
2 godine prije

On je pola Srbin pola Hrvat…

Mlata
2 godine prije

Hebu s četvrtom, a?

Lucija, prva
2 godine prije

Radili anketu u Australiji, 5600 ljudi, ako se dobro sjećam.

52% misli da bi bilo bolje da premijer napusti zemlju.

tedi
2 godine prije

Bravo Djokovicu pomet ih a i hoce svi se boje njegovog bijesa,strah je cudan osijecaj,zato su bocke uspjele u svom pohodu na ljudske glave.

Benny
2 godine prije

Australski ministar emigracije anulirao mu je danas vizu. Sada je tesko da ce njegovi pravnici uspjeti to preokrenuti da zaigra, pogotovo sto je vremena samo do nedjelje.

A jesam ih
2 godine prije

Svašta si dozvoljava ali to je vjerojatno zbog toga što je dio duboke države.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI