Češka tenisačica Renata Vorachova također je deportirana iz Australije jer nije cijepljena – i to nakon odigranog meča!

Renata Voracova
57 komentara

Skandal koji je izazvao putovanje i ukidanje vize Novaka Đokovića od strane australske vlade dodao je novo poglavlje, ostavljajući lokalne vlasti izložene bijesu. Renata Voracova, češka tenisačica koja je već odigrala meč na pripremnom turniru Melbourne Summer, ovog je petka doživjela poništenje vize zbog čega će biti deportirana i mora se odmah vratiti u svoju zemlju.

Izvor iz granične kontrole potvrdio je javnom servisu ABC mjeru protiv Voracove, unatoč činjenici da je tenisačica već bila u zemlji i odradila pripremni meč prije Australian Opena.

Voracova, 38, sada igračica u igri parova, uhićena je u četvrtak i prebačena u isti hotel u Melbourneu u kojemu je Đoković zadržan od strane australijskih imigracijskih vlasti. Kako se navodi, Voracava je u Australiju ušla krajem prosinca uz medicinsko izuzeće koje su joj odobrili Tennis Australia, organizatori turnira i Australian Opena, budući da se nedavno oporavila od Covida-19. Međutim, sada su australske vlasti naznačile da ovaj argument nije valjan za dobivanje posebne dozvole za ulazak u zemlju, gdje su primijenjene oštre mjere za zaustavljanje pandemije.

Za razliku od Đokovića, Voracova se neće žaliti na odluku i vratit će se u svoju zemlju, unatoč tome što je češka vlada već podnijela tužbu zbog tretmana prema igračici. “Dovršili smo protestnu notu australskim vlastima putem našeg veleposlanstva u Canberri kako bismo ih zamolili za objašnjenje za cijelu ovu stvar. No, Renata Voracova odlučila je ne sudjelovati na turniru i napustiti Australiju zbog ograničenih mogućnosti da tijekom cijelog tog vremena može trenirati.“ izjavila je za Isport Aneta Kovarova, češka ministrica vanjskih poslova.

Voracova je u paru s Poljakinjom Katarzynom Piter prošle srijede na svojoj premijeri na Melbourne Summer izgubila sa 6-2, 6-4 od Nizozemke Lesley Pattiname Kerkhove i Australke Arine Rodionove, pa je još uvijek bila u glavnom gradu države Victoria sa svojim pripremama za Australian Open.

Njezin slučaj otkriven je nakon skandala s Đokovićem. Cjepivo je obavezno za ulazak u Australiju, ali postoje privremena izuzeća za osobe koje imaju “ozbiljno zdravstveno stanje”, koje se ne mogu cijepiti jer su se zarazile Covid-19 u prethodnih šest mjeseci ili su imale štetnu reakciju na lijek, između drugih razloga. Ukidanje Đokovićeve vize stvorilo je diplomatske napetosti između Australije i Srbije, čiji predsjednik osuđuje uznemiravanje sportaša, dok se oceanska zemlja brani da se ne prave iznimke u primjeni zakona o granici.

Australian OpenaustralijaRenata VorachovaViza
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
2 godine prije

I nije to sve…
Australske vlasti su nakon istjeravanja Slavenskih igrača i igračica, koji nisu cijepljeni sa Pfizer/Moderna otrovom, sada priznale cjepivo SputnikV.
Sada, kad su otrovali 95% ljudstva, dozvolili su vakcinu, koja više nikog ne može spasiti.

Zagor
2 godine prije

Pa to je vijest stara više od tjedan dana!!!!!!

Što je sa vijestima o problemima već prvog dana Au Opena?????

Evo kopirati ću post od jučer koji sam stavio na drugu temu.

  • Prvog dana Au Opena:Slovenka Dalila Jakupović odustala od meča dok je vodila. Razlog…”kašalj i Tjeskoba. Nakon meča je izjavila da ju je bilo strah da će se srušiti.
  • Britanac Liam Broady je nakon izgubljenog meča rekao da je ostajao bez daha.
  • Australac Bernard Tomić je zatražio liječničku suspenziju zbog poteškoća sa disanjem.

A to je samo prvi dan.

Treba nadodati da je danas na meču između Federica Delbonisa i Pedra Martineza kolabirao(la) sakupljač(ica) loptica.

Za!ebane su te klimatske promjene…

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Baba, kako ti se čini Australija…
Znaš kakva je kad klokani ne smiju dicu ostavit doma, nego ih moraju u borši nosit svugdi sa sobom…

burt
2 godine prije

sada se napada Australija zbog propisa sa cijepljenjem tenisača a uskoro su zimske olimpijsek igre u Kini i tamo nitko ne može nastupiti ako nije cijepljenj, Kinezi imaju strože epidemiološke mjere nego Australci i tamo su predviđene kazne odlaska u zatvor ili radni logor a u nekim situacijama u smrtne kazne u slučaju nepridržavanja mjera a za razliku od Australije u kojoj se može žaliti na sudske odluke i odugovlačiti postupak u Kini se odluke provode po kratkom postupku

carbolo
2 godine prije

BURT –

Izuzeće nismo smislili ni Novak ni ja, radili smo po njihovim pravilima i odobren nam je ulazak. Na njemu mogu politički jačati, na nama malima ne mogu – ističe Filip Serdarušić

*************************
Dakle u Kini su najavljena pravila, potpuno je drugacija stvar.
U Australiji se krse pravila.

E sad da je bio neki Goldberg sve bi bilo drugacije u Australiji

Ovo u Australiji je POLITICKI akt, sovinisticki akt.

carbolo
2 godine prije

Deportirani hrvatski teniski trener
Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset navečer su me pozvali iz imigracijskog centra da sutradan dođem na razgovor …… Serdarušićevo svjedočanstvo.

Đoković je rekao da je najveći dio komunikacije u vezi sa papirologijom obavljao njegov agent, a isti je slučaj i sa Filipom.
– Otvorila se mogućnost da možemo doći sa izuzećem. Ja nisam cijepljen, a u listopadu sam preležao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitijela poslao Australskom teniskom Savezu, koji je to proslijedio doktorima, tj. instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svjetlo za dolazak, stigao mi je mail mislim 10. prosinca…..

Ovo nije sovinisticki udar na Srbe nego i na Hrvate, Cehe.
Na sve Slavene.
Slavenima se gleda dlaka u jajetu da ih se zakoci u zivotu, sportu, umjetnosti, biznisu..
Mi smo samo dobri da dajemo danak u krvi anglo gov* ili da rbamo.

Ja to onako
2 godine prije

Od te vuko***ine me nista vise ne iznenadjuje.

Tekoje---
2 godine prije

Australija ima 26 miliona stanovnika. Sjecam se kao dijete kad je imala samo 10 miliona. Dakle stanovnistvo u Australiji raste a zasto? Zato jer imaju uvijete, jer jer ih nitko ne koci. Stanovnistvo u Hrvatskoj opada a zasto? Zato jer nema uvijeta za zivijeti pa se narod iseljava ili imaju male obitelji jos nam turaju federe i lezpijke da nas bude jos manje, tako nacije i umiru ili se otudju, denacionaliraju.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Trebali su poruciti s sigurnog (iz svojih zemalja) kako im nepada napamet ici igrat u zemlju koja je pretvorena u Aushvitz!
To bi odjeknulo pozitivno a ne ovo kako ih se protjeruje ko neke kriminalce…

Keki
2 godine prije

Nole je borac na terenu, a po novome i izvan terena. Jedan od onih koji će obilježiti dekadu, a možda i stoljeće.

abopl
2 godine prije

Australija, Izrael…i jos neki spadaju u prvi krug americkih satelita. Hrvatska spada u zadnji krug, tamo negdje medju zadnjima.

Keki
2 godine prije

Citiram tekst

Razlog zbog koga je Novak Đokovic napadnut od strane Duboke drzave i njene farmako mafije je taj… Sukob interesa. . Njihov ogroman strah da ne padnu njihovi otrovni genski
I pritisak da se povuče sa tržista.

Novak je osnovao 03.06.2020 u Kopenhagenu, Danska korporaciju QuantBioRes. To je Kvantna medicina koja se bavi lecenjem čovečanstva od virusa Co**vid i otpornih bakterija.

Ilija
2 godine prije

borbazaistinu rs
Cionističkl planovi za Slovene
SLOBODA ZA MARKA FRANCIŠKOVIĆA!!!

Incog
2 godine prije

Uhićena, jer je ZDRAVA, i fizički, i u glavi!

ledeno doba
2 godine prije

“Dovršili smo protestnu notu australskim vlastima putem našeg veleposlanstva u Canberri kako bismo ih zamolili za objašnjenje za cijelu ovu stvar. No, Renata Voracova odlučila je ne sudjelovati na turniru i napustiti Australiju zbog ograničenih mogućnosti da tijekom cijelog tog vremena može trenirati.“ izjavila je za Isport Aneta Kovarova, češka ministrica vanjskih poslova…”
—–
ne mogu toliko popiti rakije, koliko mogu pobljuvati… kad čitam ovakve glumce…
ma, da češka vlada je strašno uvretjena i iznenatjena, ali u vlastitoj državi zahtjeva manje-više iste mjere kao i australijski pajdaši

brankica
2 godine prije

australian closed

Hypatia
2 godine prije

Ti ljudje so popolnoma nori. Želijo zopet, da gladiatorje mrtve odnašajo iz arene. Kako ti ljudje mislijo, da je mogoče prejeti cepivo nekaj tednov po okužbi in potem varno nastopati pod zelo hudimi obremenitvami po pet ur? Želijo mrtvece, ker hočejo kruha in iger (gladiator je suženj in potrošna roba).

Hypatia
2 godine prije

Novak Djoković mi nikoli ni bil všeč, ker je verski fanatik, toda smrti v areni mu nihče ne bi smel želeti, kot tudi ne dotični Renati in seveda onemu Filipu, ki je tudi letel…
Toda ta mafija želi kruha in iger v katerih gladiatorji umirajo. Bolje je, da Novak Djoković, Renata Voračova in še kdo posnemajo Nica Rosberga in Matejo Svet… Bolje, ker mi jih je škoda, da umrejo v areni, ker niso gladiatorji ampak svobodni ljudje.

Hypatia
2 godine prije

Kurirjevim novinarjem bi bilo seveda lažje, če Novak Djoković vzame cepivo in umre v enem nizu kot, če gre po stopinjah Nica Rosberga in Mateje Svet. Upam, da Renata in Filip nimata tako “zvestih” navijačev.

Max
2 godine prije

Podrška dami koja je žrtva diskriminacije.

Jomla
2 godine prije

Đaba pričaš, njihove tastature nisu od domaćih, samo za engleski… intelektualna ljenost, e pa to ti je… ja i na smrtfonu koristim č, ć, đ, š, ž… iako sam lijen, jbg! (I još slabo razlikujem č-ove i đ-ove)

panjonny
2 godine prije

Ne dirajte mi Kenguraliju! Nije to Balkansko selo…kako reče Jadranka: pravna je to država…postoje pravila i zakoniii….NEMEŽE, NEMEŽEEEee..nebo li je kengur!

Roccos
2 godine prije

Mislim i da Litvanci imaju slovo č,npr Ričardas Berankis.

Mateja
2 godine prije

Mislim, da sta Novak Djković in Renata Voračova dovolj stara da ne bosta naredila neumnosti. Zanesljivo imata dovolj denarja, da jima ni potrebno tvegati zdravja kot ga je ta gospa. Update on 01/17/22:I got covid again on 12/26/21 with chest congestion. I am currently recovering again. Q: What was your life like before you got the vaccine?I had covid 11 months prior in August of 2020 . I still had antibodies on 6-30-2021, but I live in NY and we were being mandated. I was 55 and a healthy adult, not taking any meds. I worked 2 jobs. Q: What was your reaction, symptoms, & timeline?I was fine for two weeks after the injection. I developed a sharp horrible pain on 7-29-2021. I could not eat or lay down. I was immediately diagnosed with Acute Pancreatitis. They could not figure out why, as I do not drink, I have no… Čitaj više »

Gonzales El Rapido
2 godine prije

Adios Rios Tintos no es mas Oros e Litios.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI