Donald Trump otkrio vojne apetite za 2019. godinu

Donald Trump - 716 milijardi dolara
16 komentara

Američki predsjednik traži od Kongresa 716 milijardi dolara za potrebe obrane za fiskalnu godinu 2019.

Donald Trump želi potrošiti 24 milijarde dolara na modernizaciju američkog nuklearnog programa, a prema nacrtu proračuna za 2019. godinu.

“Proračun zahtijeva 24 milijarde dolara za modernizaciju i potporu tri nuklearne trijade (tla, mora i zraka) te komandnih, kontrolnih i komunikacijskih sustava nuklearnih snaga”, navodi se u dokumentu. Čelnik SAD-a želi da Kongres odobri 716 milijardi dolara za potrebe obrane za financijsku godinu 2019., najavila je odgovorna osoba za proračun u Pentagonu David Norquist.

Od tog iznosa, 617 milijardi dolara bilo bi za “osnovne potrebe” američke vojske i 69 milijardi dolara za nastavak vojnih operacija u Afganistanu, Iraku, Siriji, Jemenu, Somaliji i drugim dijelovima svijeta. Razvoj F-35 Joint Strike borbenog zrakoplova i B-21 će zahtijevati 10,7 milijardi dolara za prvi i 2,3 milijarde dolara za drugi zrakoplov.

Stanar Bijele kuće je rekao kako želi “smanjiti” američki nuklearni arsenal u budućnosti, ali da sve ovisi o politikama drugih zemalja.

proračun
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
basso
6 godine prije

Nije problem za dolare,stamparija radi u tri smjene.

Mirko i Slavko
6 godine prije

716 milijardi za potrebe obrane??? Znam da zapadni režimski mediji koriste taj termin, ali mislim da je puno primjerenije reći da je to novac namijenjen za vječne agresivne ratove koje SAD vodi i bez kojih očito ne može.

White Patriarch
6 godine prije

Zvijer je gladna i treba je hraniti obilno i redovito tko god bio u Bijeloj kući. Da sutra izaberu Ghandija 2 morao bi se pokoriti Zvijeri i dati joj što joj pripada. Jednostavno priroda Svijeta u kojem živimo, might is right…

maus
6 godine prije

Od tog iznosa, 617 milijardi dolara bilo bi za “osnovne potrebe” američke vojske i 69 milijardi dolara za nastavak vojnih operacija u Afganistanu, Iraku, Siriji, Jemenu, Somaliji i drugim dijelovima svijeta.
Interesantno je da je upravo u tim zemljama humanitarna kriza i da Amerikanci s Izraelom i Saudi Arabiom-teroristi ISIL ratuju protiv izabrane vlasti, dok uzrupatori i glavosjece im uopce nisu nikakav problem.

Ive
6 godine prije

Od kada se AGRESIJA zove ODBRANOM?

laurusri
6 godine prije

Zanimljivo je da se SAD ”brani” u Afganistanu, Iraku, Siriji, Jemenu, Somaliji i drugim dijelovima svijeta.
Ovo je izvučeno iz konteksta, ali je definitivno istina.

Trubadur
6 godine prije

Ali, da bi slika američkog buđeta bila celovitija treba reči, da se povečuje za odbranu a smanjuje za zdravstvo i socialu… Da ne govorimo, da če bit proračunski minus negdje od 1000 – 1300 milijardi…

Americano latino
6 godine prije

Koji carevi !!! Amerika se brani na Marsu, Veneri deep space. Samo zovi svi ce sokolovi …..

Putana
6 godine prije

Ukinuti skole I zdrastvo sve na oruzje !!!!

čitatelj portala
6 godine prije

U strahu su velike oči!?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI