Trump razmatra blokadu ili karantenu Venezuele

Donald Trump američka zastava miting
9 komentara

Nakon što je zadao nekoliko rundi sankcija Venezueli, predsjednik Donald Trump rekao je da bi sljedeći korak za SAD mogao biti povećani pritisak na južnoameričku zemlju nametanjem blokade ili karantene.

Trump je iznio primjedbu, koja može donijeti dodatnih teškoće ljudima koji se nalaze u Venezueli, nakon što ga je novinar na travnjaku Bijele kuće pitao je li razmišljao o blokadi ili karanteni latinoameričke zemlje, “imajući u vidu inozemnu uključenost Rusije, Kine i Irana.”

“Da, jesam”, odgovorio je američki predsjednik, ne sluteći. Okrutni odgovor natjerao je novinara da ponovno pita, samo što je Trump utrostručio: “Da, jesam. Da. Jesam.”

To je bio prvi put da se Trump dotaknuo teme stvarne blokade Venezuele. Otkako je u siječnju priznao samoproglašenog “privremenog predsjednika” Juana Guaida, Washington je pokrenuo suzbijanje naftne industrije, državnog naftnog sektora u državnom vlasništvu, a pritom je pritisnuo treće zemlje, poput Kube, koje su stale uz predsjednika Venezuele Nicolasa Madura.

Američki državni tajnik Mike Pompeo pozvao je prošlog mjeseca “svaku stranu silu” da napusti Venecuelu, kako bi venecuelanski narod mogao “zauzeti” zemlju i obnoviti je na način prihvatljiv za SAD. Pod “stranim silama” Pompeo je mislio na Rusiju, Kinu, Iran i Kubu, koji ne priznaju Guaidovu vlast.

Washington se otvoreno zalaže za promjenu režima u Venezueli, ali dosad Guaido nije prevladao, a pokušaj državnog udara 30. travnja pokazao je nedostatak podrške među vojskom.

Američke sankcijeblokada
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
medj
4 godine prije

i zrak iz venezuele izolirati od ostatka svijeta podhitno

irenaa
4 godine prije

ajme koji ti je vrag nema vise slugana sem na balkancicu

Holandez
4 godine prije

Slucaj kao sa Kubom koja je pod sankcijama vec vise od 30 godina ? ? Zla amerska imperija kolonizira ceo svet . Evropa je takodje pod njihovom cizmom . Svaka imperija je pala pa ce i ova zlocinacka . 700 baza u celom svetu nema veze sa demokracijom vec sa vladavinom jaceg .

nekoime
4 godine prije

Kada Iran kontrolira (svoj) Hormuz, to je terorizam. Blokirati suverenu zemlju je demokracija. To ne bi izjavio ni Goebbels na ectasy-u.

Sparkling
4 godine prije

Nadam se da situacija blokade Kube 60-ih neče se ponovit!? Ali i ako “izuzetni” naume sebi dozvoliti takav luksuz, ovog puta Rusi neče uzmaknut. Sve u svemu, prilično je očito da “žučko” samo piša u vjetar.
LP

Zadranin
4 godine prije

Koja gamad. Svjetska broj 1. gamad.

P***!

samo tako
4 godine prije

Tko je tu gluplji ? Novinar ili Trump, rješavajuči se brzopotezno komarca ?

Max
4 godine prije

Mogu Prijetiti čim hoće ništa neće upaliti.

nessy
4 godine prije

Bas me zanima kako bi on to blokirao, recimo Ruske, trgovacke brodove, da ne udju ili izadju iz Venecuele, bez da izazove rat. Ej, prvo skoci, pa onda reci hop.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI