Donji dom američkog Kongresa Kijevu zabranio financiranje bojne “Azov”

AZOV - Ukrajina
12 komentara

Prema odobrenim rashodima američkog proračuna, prije kraja rujna Pentagon može posuditi Ukrajini 150 milijuna dolara, ali se sredstva ne smiju davati za podršku ukrajinskim neonacistima i nacionalistima.

Naime, Donji dom američkog Kongresa je usvojio zakon kojim Kijevu zabranjuje korištenje dodijeljenih sredstava za financiranje neonacističke i nacionalističke bojne “Azov”, koja je u međuvremenu dosegla razinu pukovnije.

Dokument je objavljen 4. svibnja i iz njega slijedi da će prije kraja rujna Pentagon posuditi Ukrajini 150 milijuna dolara. Sredstva mogu biti potrošena na obuku vojnika, opremu, smrtonosna obrambena oružja, logističku potporu i drugu pomoć.

Istovremeno se zabranjuje da se dodijeljena sredstva potroše za kupnju oružja, osposobljavanje ili pružanje bilo kakve druge pomoći bojni “Azov“.

Osim toga, Kongres je zabranio da se novac troši i na kupnju prijenosnih protuzračnih obrambenih sustava.

Kongres je također odobrio pružanje pomoći Ukrajini od najmanje 337 milijuna dolara, što je iznos uključeni u financiranje State Departmenta. Taj novac se može trošiti na nevojne potrebe, odnosno pružanje kreditne pomoći, razminiranje, borbe protiv terorizma i tako dalje.

U ovom slučaju, zakon sadrži klauzulu prema kojoj je Kijevu zabranjeno sklapati ugovore i transakcije s ruskom državnom tvrtkom za prodaju oružja i vojne opreme Rosoboronexport.

Izdaci za ukrajinska vojna sredstva su dio cjelokupnog projekta američkog proračuna za ostatak fiskalne 2017. godine.

Ranije su američki mediji izvijestili da je američka administracija predstavila plan proračuna za 2018. u kojoj će smanjiti međunarodnu pomoć Ukrajini za 68,8%, što je bio dio predizbornih obećanja američkog predsjednika Donalda Trumpa o smanjenju pomoći stranim zemljama i da će se fokusirati na poboljšanje standarda američkih građana.

Američki kongresAzovfinanciranjeZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rodoljub
6 godine prije

Ko pita donji dom kongresa ? CIA i Klinton-Bus mafija ce sprovoditi svoje zlocinacke aktivnosti nezavisno od zvanicne politike USA .

Natovac za novac
6 godine prije

Negdje san citao prije mnogo godina, recimo prije nekih 10-tak godina da su najveci primaoci americke pomoci Izrael pa Ukrajina.

Georgij Žukov
6 godine prije

Drugaricama i drugovima , bivsem radnom narodu SFRJ , narodima i narodnostima .
Na danasnji dan prije 37 g umro je drug Tito , najveci sin naroda i narodnosti ,vrijeme prolazi a on svakim danom postaje sve veci u ocima bivseg radnog naroda Jugoslavije a danasnje sirotinje , neka mu je vjecna slava i hvala , bilo je casno zivjeti s Titom ! SF-SN!

Tadmur
6 godine prije

To ti je kao u Siriji.Evo vam oruzje …al ned’ajte Nusri i Isilu.hahahaah..

jale
6 godine prije

Prljavi smrdljivi ameri. Prodali su i Boga. Nisu se pomakli ni milimetar iz Divljeg Zapada.

Zvrk
6 godine prije

ionako se ta bojna financira sporednim kanalima.

Spektator
6 godine prije

Ono što je fascinantno kod, po obilježjima i djelovanju, pronacističkog bataljona “Azov” jest da ga je osnovao i financirao ukrajinski tajkun Igor Komsoljomskoj, predsjednik Europskog židovskog kongresa. Interesi, novac i moć ispred morala pa čak i kad je holokaust u pitanju. Tako tipično židovski.

Jupiter
6 godine prije

Da li to znači da su do sad finansirali neonaciste u Ukrajini?

Ante
6 godine prije

Znaci ameri im uzeli 40-ak tona zlata i sad im to zlato u obliku dolara posuduju uz kamatu i odreduju gdje i kako ce ga trositi… Zbilja zanimljiv i vec viden scenarij…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI